• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gorzów Wlkp
Widać, że nie pracujesz z żadnym ubezpieczycielem na rozliczeniach bezgotówkowych. W zasadzie co byś nie napisał, to i tak oni zrobią to po swojemu. Jakoś dwa lata temu wpisywali mi na naprawę silnika 80 zł r/h, więc teraz nie licz na dużo więcej. Zawsze trzeba się szarpać.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Dokładnie , napisz tak jak byś chciał , a oni napiszą sobie całkiem inaczej , później i tak odwołanie że no proszę państwa chyba was popie...liło za tyle robić to ci napiszą za trochę wyższą stawkę ,ale niewiele . Ubezpieczyciel zawsze będzie chciał zapłacić jak najmniej ...
Automatyczne połączenie postów:

Panowie , opel astra H silnik 1.6 twinport 105 km
Wymiana uszczelniaczy zaworów , jak to teraz liczycie ? Wiadomo demontaż paska rozrządu, wyjęcie wałków .

Ostatnia edycja:

saviola93

Bywalec
Punktów
2
Mi w zeszłym roku jak zgłosiłem szkodę bo się mojemu klientowi rozrząd posypał i trochę tam podkolorowaliśmy to roboczogodzina 90zł naliczyli

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Panowie , opel astra H silnik 1.6 twinport 105 km
Wymiana uszczelniaczy zaworów , jak to teraz liczycie ? Wiadomo demontaż paska rozrządu, wyjęcie wałków .
Robiłem teraz UPG to 1.4kpln robocizna.
Automatyczne połączenie postów:

Plus 700 wzięła szlifiernia (planowanie, szczelność, uszczelniacze zaworowe, luzy zaworowe, simmeringi)

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Nissan Note 2006 rok 1.4 benzyna do zrobienia tuleje przednich sanek. Jakie koszta uslugi?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Golf VI 1.6 TDI
Rozrząd z PW
Tarcze + klocki przód
Klocki tył
Amortyzatory tył
Wymiana oleju

Sama robota.

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
144
Wg mnie 8rbg - 10 rbg w zależności jak się będzie robotą układać
U mnie to by wyglądało tak:
Minimum 8rbg x 245zl brutto

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
A możesz rozpisać poszczególne pozycje?

Festkop

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Rzeszów
Ile za ix 35 2.0 crdi D4HA tj. 2013r , wymiana łańcucha rozrządu. Wiem że tam micha,wtryski,pokrywa zaworów, i pokrywa rozrządu out, ale jak to wychodzi godzinowo bo nigdy nie tykałem.? Pozdrawiam

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Ile bierzecie za rozrzad n47 lub b47? bmw xdrive lub zwykla?

Tomtom65

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Witam
Szukam kogoś w okolicach Wolomina kto zrobi rozrząd w Audi q5 3,2 fsi 2010r .
Wiem ,że trzeba wyjąć silnik (zestaw rozrządu bedę miał własny),ewentualnie wymiana prawego napinacza górnego (bez wyciągania silnika).Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Witam
Szukam kogoś w okolicach Wolomina kto zrobi rozrząd w Audi q5 3,2 fsi 2010r .
Wiem ,że trzeba wyjąć silnik (zestaw rozrządu bedę miał własny),ewentualnie wymiana prawego napinacza górnego (bez wyciągania silnika).Pozdrawiam

ale w czym problem?
nikt nie chce tego się podjąć? czy cena nie pasuje?

Tomtom65

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Źle kolega stawia.Ceny jak narazie nie znam.Pytałem w kilku warsztatach,ale niestety nikt nie chce sie tego podjąć.

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Źle kolega stawia.Ceny jak narazie nie znam.Pytałem w kilku warsztatach,ale niestety nikt nie chce sie tego podjąć.
To szukaj warsztatu gdzie robią audi i zapytaj się o wymianę razem z gratami a potem dopiero o wymianę z twoim rozrzadem.

Pedington

Początkujący
Punktów
6
Ale pamietaj kolego z drugiej strony jak będziesz tanio liczył to klient nie będzie szanował ciebie , to z tym razy 3 to był żart :) Ja uczyłem się u mechanika który zawsze był drogi i do tej pory ma najwięcej klientów w okolicy i nie tylko bogaczy ale i tych biedniejszych ;) Zawsze mówił za darmo nie ma co robić bo na chleb tym nie zarobisz , tak jak dobrze robisz tak dobrze też kasuj ;) i do tego tanio i szybko nie zawsze wychodzi dobrze .
Informacja dla klienta w widocznym miejscu

1694581777369.jpeg

Tomtom65

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Pytałem na początku o wymianę razem z częściami,niestety nikt się nie chce tego robić.Dlatego pomyślałem ,żeby kupić rozrząd i poszukać kogoś kto by się tego podjął.Ponieważ samochód został sprowadzony 2 miesiące temu i stoi niesprawny(silnik odpala,ale ciężko) szukam warsztatu w okolicach Wołomina. Jest jeszcze kilka warsztatów w okolicy może ktoś się podejmie tej wymiany

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Pytałem na początku o wymianę razem z częściami,niestety nikt się nie chce tego robić.Dlatego pomyślałem ,żeby kupić rozrząd i poszukać kogoś kto by się tego podjął.Ponieważ samochód został sprowadzony 2 miesiące temu i stoi niesprawny(silnik odpala,ale ciężko) szukam warsztatu w okolicach Wołomina. Jest jeszcze kilka warsztatów w okolicy może ktoś się podejmie tej wymiany
Szukaj kogoś kto robi vw grup nawet gdzieś dalej trochę z tym zabawy dlatego nie każdy chce się tego podjąć. Nieraz ludzie na drugi koniec Polski jadą żeby mieć dobrze zrobione.

Radosny

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Opole
Wpisz sobie w YouTube Garage Poland chłopa takie rodzynki robi jak twoje . Miejscowość Zielonka gdzieś pod Warszawa

Do góry Bottom