• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Zasadi6

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Poznań
Spryciarz mam pytanie, czeka mnie uszczelnienie tej chłodniczki o której pisałeś ile czasu schodzi na to?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Czyściłem sobie ostatnio kolektor ssący w 2.9 TD(W210),orientacyjne koszty podane w internecie 800 zł,przebieg silnika 340 tyś km,nigdy nie było to robione,śruby kolektora bez żadnych oznak ingerencji,wszystkie odkręciłem bez problemu,poza dwiema tak zapieczonymi,że dwa imbusy pękły od razu,,musiałem jechać do sklepu specjalistycznego po imbus King Tony,,ten skurczysyn zrobił mi owale we łbach,musiałem jechać jeszcze raz po wbijany wieloząbkowy ,,wykrętak,,też King Tony , oraz 4 l benzyny, , ,przy okazji pozbyłem się dwóch kluczy oczkowych,pękły od razu,w obawie o nasadki ,które miałem,trzeci raz hajda do sklepu po nasadkę KING TONY wraz z pasującą solidną przedłużkę fajkową, musiałem tak pociągnąć,aż mnie głowa potem bolała od ciśnienia,.Wydawałoby się,że 800 zł to dużo,b.czasochłonne,gdyby nie te dwie śruby,prosta sprawa i szybka,najwięcej czasu zeszło z samym czyszczeniem,szorowaniem mazi,płukaniem,wypalaniem(kolektor aluminiowy),czekaniem na stygnięcie,i tak z 5 razy.Patrząc z perspektywy czasu jaki teraz czeka silnik do następnej takiej akcji,300 tyś km ,800 zł ,to cena b.korzystna.Pytanie,ile za wykonaną pracę nie ma sensu,zawsze tak mam,że wszystko idzie gładko aż trafi się przynajmniej jedna śruba nie do ruszenia ,dobrze,ża żadna urwana nie została w głowicy.Panie,aż tyle,za co?!:)

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
147
Komornik - odpowiadam z opóźnieniem, jestem sam JDG, warsztat mam od 2 lat, ciągle rozwój i inwestycje

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Panowie podpowiedzcie. Ile za wymianę sprzęgła Kia Ceed 2011r 1.6diesel. Tam chyba trzeba sanki zrzucić. Ile bierzecie u siebie lub Ile roboczogodzin wyjdzie?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
tam chyba trzeba mieć specjalny przyżąd do wyregurowania tego sprzęgła

wilczek1118

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
kielce
mnie trafił sie passat b5 .chłop se sam rozrząd wymienił. Ja mu to ustawiłem tylko ,robił dwa dni sam. A że sąsiad to pomogłem.Teraz stoi u mnie z urwanymi śrubami koła pasowego i ojebanym kołem zębatym rozrządu na wale. 1.9 tdi 110 niby proste, a tu taki zonk . A chciał zaoszczedzić na robocie to teraz zapłaci jak za wymiane. Chytry traci dwa razy.

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Panowie podpowiedzcie. Ile za wymianę sprzęgła Kia Ceed 2011r 1.6diesel. Tam chyba trzeba sanki zrzucić. Ile bierzecie u siebie lub Ile roboczogodzin wyjdzie?
Myślałem o 1tys, ale to chyba trochę za mało. Sprzęgło wygląda normalnie, o jakim przyrządzie piszesz?

Radek271

Gaduła
Punktów
69
Cześć, ile bierzecie za wymianę łańcuchów rozrządu Iveco Daily 3.0d 2012r, F1CE3481J (sama robocizna) ?

wilczek1118

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
kielce
misubischi Pajero 3.2 did wyjęcie i montaż pompy wtryskowej ile byście wzieli? wyjmowałem 4 godziny, montaż potrwa pewnie z 5 do 6 z odpaleniem dziada ,pompa zexel. masa blach w koło .

wilczek1118

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
kielce
bak do czyszczenia ,nie sprawdziłem czy korek jest spustowy,do tego podobno ocynk odpada ale pompa preferencyjnie do sprawdzenia bo coś muli go.

Czarek303

Uczestnik
Punktów
1
Witam. Panowie ile cenić wymianę łańcuchów rozrządu w kia sportage 2011 rok silnik 2.0 CRDI D4HA. Jeden wtrysk zapieczony i wybijany.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Panowie na ile wycenić wymiane wózka ,przednich wachaczy w opel insignia 2013 rok .2,0 d stary wózek zgnił zapadł się wachacz.

isomark

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
Miasto
Kraków
Koledzy, muszę napisać kosztorys do ubezpieczalni dotyczący wymiany silnika i turbosprężarki (na nowe) w citroenie c4 spacetourer z 2019 roku. Autodata podaje czas wymiany silnika dla skrzyni automatycznej 12,9 h. Czyli obierając roboczogodzinę 300 zł brutto wychodzi nam 3870 zł brutto. Trochę mało. Czy mogę zawyżyć czas naprawy czy ubezpieczalnie też bazują na autodacie i to nie przejdzie ? Jaką roboczogodzinę są w stanie zaakceptować w 2023 roku z Waszego doświadczenia ? Dodam że jeszcze w starym silniku demontowałem głowicę w celu weryfikacji.

Załączniki

• autodata citroen.png
    autodata citroen.png
    59 KB · Wyświetleń: 21
Do góry Bottom