• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
W jakim promieniu od siedziby firmy? Załadunek/ rozładunek w cenie?. Od stałych klientów biorę 3/km, ale po dzisiejszej trasie jakoś mi się nie spina. 50KM w jedną stronę, droga słaba, kurs z załadunkiem i rozładunkiem zajął 2,5h.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
panowie ile skasowali byscie klienta za demontaz oraz montaz pompy wtryskowej 2.8 dti w renault masterze 1995 rok

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Citroen C4 cactus 1.2 puretech
Rozrząd + smok w misce
Sworzeń wahacza lewy ( nitowany)
Przegub napędowy lewy
Tylko piszcie czy poddajecie netto czy brutto

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
1.2 puretech
rozrzad 800zl
miska 200-250
sworzeń 150
przegub 150
Może mało ale mi starcza chciał bym codziennie takie auto. To jest 7 godzin roboty maksymalnie. Jeszcze geometria 160zl. Do całości oczywiście doliczam zmywacz, uszczelkę korka, mase do miski, czyścik do silikonu, itp. Plus zarobek na częściach.
Cena brutto bo jak niechce faktury to i tak raczej płaci kartą

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
66
Jaki koszt wymiany wymiennika ciepła/kombajnu,z klapami wentylacyjnymi,w Chevrolet Cruze? Jak to liczycie?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Jaki koszt wymiany wymiennika ciepła/kombajnu,z klapami wentylacyjnymi,w Chevrolet Cruze? Jak to liczycie?
Wziąłem 1200 za robotę plus części, płyny i gaz bo wymieniany parownik, zawór i skraplacz, rozbierany przód, nie wiem czy dużo czy mało .

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Ile ci to zajęło? Myślę że wziąłeś uczciwie
Zajęło mi to jakieś 3 dni bo ciężki temat był z nieszczelnośćą, im bardziej rozbieralwm tym było gorzej aż w końcu skończyłem na parowniku, najpierw zacząłem od przodu, trochę czekania na części i najgorzej deska i tunele ale myślę ze dobrze się robiło te auto, na pewno lepiej niz bmw e60 , klima dlugo nie chodziła to u się posypała cała.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Octavia II 1.6 TDI ile robocizna za rozrząd z PW?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
To podobnie wziąłem tylko rurki od Webasto przeszkadzaly

Farseer

Bywalec
Punktów
26
Miasto
Pruszków
A ile bierzecie za wymianę górnych mocowań z łożyskami w amortyzatorach przód? Jak są skręcane amorki na dwie śruby do zwrotnicy (a nie te typu VW)? Myślałem o 300zl szt, ale może 250 jest bardziej rynkową ceną?

Bo amorki tył w takim zwykłym zawieszeniu typu Honda Civic VIII to myślałem, że z 200 za obie.

A tak to klocki/tarcze na jedną oś (przód/tył) to biorę 300zl okolice Wwa, ale wtedy pełen serwis, smarowanie tłoczka, zdjęcie jarzm i przejechanie je delikatnie pilnikiem, przeczyszczenie prowadnic itd itd (a nie tylko młotkiem wybić, młotkiem wstukać).

Wymiana oleju to zacząłem brać 150, jeśli filtr paliwa jest w jakimś ciężko dostępnym miejscu to doliczę te 50zl np, zależy. 100zl, czasami nawet 150 jeśli jest to gdzieś typu tył w Volvo, w dupie z tym nienawidzę robić filtry paliwa w dieslach jak wszystko mi chlapie na głowę.

Ostatnio robiłem w HDI 2.0 łańcuch wałków i wziąłem chyba z 2000zl.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom