ze 3500-4500 tysi, zależy na jakich częśćiach go zrobiszPanowie passat b7 2.0tdi DSG wymiana:
-koła dwumasowego z łożyskiem igiełkowym
-olej i filter w skrzyni dq250
-termostat silnika i termostat DSG
-4 świece żarowe
Ile policzyć za to ??
Auto data podaje 0.9h na wymianę intercoolera.Panowie. Focus mk3 1.6tdci ile za wymianę intercoolera? Czy trzeba ściągać zderzak, jak dużo jest przy tym roboty? Ewentualnie ile czasu potrzeba?
Tak jak piszesz do 30 min powinno zająć .Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to jakieś 20 minut roboty przy założeniu że śruby się odkręcą. Mocowanie od dołu, zderzak zostaje. Ale niech ktoś jeszcze potwierdzi.
to jakieś 20 minut roboty
do 30 min
czyli 90 minutAuto data podaje 0.9h na wymianę intercoolera.

Ale ja rozumiem jak to tłumaczyć i czytać . Ale realnie schodzi na to mniej czasu gdy nie musisz odkręcać bezsensownie wszystkiego wokół tak jak autodata podajeno przecież jest wyraźnie napisane:
czyli 90 minut
akurat niedawno zdarzyło mi się PONOWNIE tłumaczyć, że 0,5h to nie 5 minut lub 50 minut tylko połowa godziny- więc jakieś 30 minut.
naprawdę sporo ludzi się na tym wykłada. a i tak osoba której starałem się to wyjaśnić patrzyła na mnie bardzo podejrzliwie...

Dużo taka przyjemność klienta kosztowała?w Verso współpracownik robił 1,5 dnia i manewrowanie bardzo blisko podłużnicy. Udało się bez wyjęcia motoru, ale co się namordował to jego.