• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
To tylko go poinformuj ze jak bedzie coś nie tak to na jego odpowiedzialność.
Sam sobie zrobiłem pod górkę kiedyś mówiąc klientowi ze można zrobić sam szlif za 50zł albo żeby być pewnym ze bedzie ok to dać głowice do sprawdzenia szczelności ciśnieniowo zrobić szlif i przy okazji wymienić uszczelniacze zaworowe za 400pln,przez to ze zaproponowałem obie opcje aby klient mógł zadecydować czy oszczedza czy nie straciłem klienta głowica okazała sie peknięta do śmieci poszedł nowy olej płyn chłodnicy szpilki glowicy auto dalej robilo zadyme ze całe podwórko zadymione i płyn ubywal klient zły zabrał auto na lince do innego mechanika wymienili silnk na uzywany.
Ja przed wydanie auta za swoja prace wziąłem pieniądzie bo to jego decyzja była.
oczywiście juz sie u mnie na warsztacie wiecej nie stołował pewnie swoje na miescie też naopowiadał.

Kykv

Początkujący
Punktów
1
Miasto
RJS
i co? myślisz że kto w sądzie by wygrał? chcesz mieć rzeczoznawcę na swój koszt? co to znaczy że klient nie chce? co on ma do gadania, nie stać go to wypad. już miałem paru takich. gorsze to od wszy potem było. jak jeszcze robi ktoś na nielegalu to ma gwarantowany US i karę z 20 tyś jak jeden gość z mojej okolicy, zero ubezpieczenia, zrobili z niego famę na całą że tak powiem okolicę. szanujcie się ludzie. piszę to ogólnie do każdego kto to przeczyta. co wy winicie za to że głowice popękane i generują dodatkowe koszta? szkoda waszego czasu i roboty. a i szlif za 50zł nie koniecznie musi być wystarczający przy niektórych głowicach. ma być lustro i nie żałować na to.
tyle co wczoraj był koleś chętny na robotę, podchodził nas głupimi pytaniami, kłamał, a na końcu sam się przyznał "panie to auto było już robione niedawno na uszczelkę" oczywiście u partaczy. i są efekty? widać właśnie jakie.

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
Panowie moim zdaniem ludzie czytają fora i myślą że są mechanikami i robią za grosze auta w stodole a tak naprawdę nic niewiedzom o autach tylko to co czytają na forach ale to jez tylko moje zdanie.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ja mam tu w UK troche lepiej, walniete zawory po spotkaniu z tlokiem, mowie klientowi ja tego nie robie, zawioze ty placisz :)
Taniej silnik ze szrota wychodzi, wymieniam i po klopocie a dostaje gwarancje na silnik, jak padaka daja drugi.

Ale nie zawsze tak jest, w warsztacie gdzie tu kiedys pracowalem stalo auto prawie pol roku, zrobiona niby glowica a bylo pekniecie - pospawane i peklo znowu jak sie zagrzal, auto stoi, zajete miejsce i szukanie glowicy lub silnik.
Taki urok, mozna sie wkopac :( i juz nawet nie chodzi o cene a koszta warsztatu.

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
ile za passata b5 było robione:
*wymiane przegubu zewnetrznego prawego
*otworzenie zatrzaśnietych prawych tylnych drzwi poprzez zdjecie tapicerki na aucie,mechanizmu szyby,rozkrecenie dostepnych śrub zamka i otworzenie drzwi od środka(zamek nie regował nawet podając bezpośrednio napiecie
*demontarz fotela kierowcy podniesienie wykładziny i naprawa przegnitych przewodów od modułu komfortu

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Ile za wymiane chlodniczki nagrzewnicy w audi a4 b6 2002r i wymiana klocków tył? z góry dzieki

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Witam.Koledzy zacznijmy się cenić bo inaczej nikt nas nie będzie cenił.Sprawdzone!!!

Do góry Bottom