• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Ile za wymiane chlodniczki nagrzewnicy w audi a4 b6 2002r z góry dzieki
Sory zapomialem dodac ze obeszlo sie bez wymiany calej dech, zdemontowalem tylko kilka jej części, pedal gazu, spuszczanie plynu z lapaniem go i ogolnie meka z wyciagnieciem tego zlomu. Orientuje sie ktos ile za to?

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Ludzie ogarnijmy się bo pójdziemy z torbami.Za wymianę klocków przód bez komplikacji 50+ tył min 80 za demontaż dechy min co ja biorę to 800 jak nie pasuje to do widzenia mam na tyle innych robót że nie będę za 300 robił dechy bo nie mam tyle czasu.Pamiętajmy że dechę trzeba zrobić na tip top bo za chwilę będziecie mieć pretensje że trzeszczy zgrzyta itp.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Ludzie ogarnijmy się bo pójdziemy z torbami.Za wymianę klocków przód bez komplikacji 50+ tył min 80 za demontaż dechy min co ja biorę to 800 jak nie pasuje to do widzenia mam na tyle innych robót że nie będę za 300 robił dechy bo nie mam tyle czasu.Pamiętajmy że dechę trzeba zrobić na tip top bo za chwilę będziecie mieć pretensje że trzeszczy zgrzyta itp.

Kolego pisalem ze calej dechy nie musialem wyciagac:)

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Witam.Co do dechy nie miałem na myśli dokładnie Ciebie ale jak czytam że za deche biorą po 300 to mnie krew zalewa albo za rozrząd 100 no to ja wolę iść gdzieś do roboty i się nie przejmować niczym zrobić swoje i do domu.Wiem że są Edki i Zbyszki co w garażu zrobią za grosze bo mają emeryturkę a w domu się nudzi ale dobrze że producenci komplikują auta to może się to skończy.

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Niestety-to się nie skończy..:mad:
A na dodatek co i raz pojawiają się "klienci"mądrzejsi od nas i douczeni u dr.Googla z siostrąYouTube!!
A już rekordy nie wiem jak to nazwać-głupoty,tupetu czy wręcz bezczelności pobijają tzw.dawni koledzy..Przychodzi taki jeden z drugim jako"kolega'" i kombinuje mniej więcej tak-Słuchaj kupiłem sobie np.sprzęgło z dwumasą na Alledrogo,więc wpadłbym do ciebie i np.w sobotę pożyczyłbym jedno stanowisko i sobie sam zmienił??!
Na takie dictum mam dla nich propozycję żeby jeszcze z tego samego portalu zanabyli 1.podnośnik 2kolumnowy,2.spreżarkę i pneumatykę,3.hale blaszaną coby im na osiedlowym parkingu wicher nie hulał po łbach-i wiśta wio byle dalej!!
Więc przyznasz że te garażowe"Słodowe Adamy" to pikuś:)
Pan Pikuś!!

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Witam
mam pytanie do mechaników z tego forum ile bierzecie za wymianę uszczelek głowicy w silniku V6
np. Mitsubishi galant 2,5 na pasku rozrządu. ewentualnie inny podobny,
bo mam dylemat ile wziąć.
w sumie roboty na 4dni. bynajmniej mnie tyle zeszło ;-)
chodzi mi o samą robotę mechanika bez obróbki szlifów, części itp.

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Powiem tak że mam też dużo takich co przyjdą jako koledzy pożycz klucza takiego i takiego bo chce se zrobić coś tam w aucie to mam specjalny zestaw kluczy do pożyczania za chwile wraca i mówi tym się nie da nic odkręcić to mu mówię że innych nie mam i po kłopocie już nie wraca.Jak chce naprawić auto to przyjedż zrobię i koniec.A najlepsi są klienci co przyjdą się zapytać.Panie mam taki problem co to może być ty mu mówisz to i to a on ok to ja przyjadę i oczywiście idzie robić samemu i po czasie wraca i mówi to nie było to co i pan powiedział zrobiłem i dalej to samo co to jeszcze może być.To ja mu wymyślam coś niech robi jeszcze więcej zepsuje ale to już nie moja sprawa.Nie wiem jakie Wy koledzy macie patenty na takich ludzi.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Robie duzo diagnostyki, mowie klientowi co ma zrobic, jak chce to sam zrobie ale wiekszosc samosie a mi to wisi, bo i tak wroca :D i zaplaca za nastepnie podlaczenie :D

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
witam ile bierzecie za wymiane nagrzewnicy w peugocie 206?

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Co do głowicy w v6 pasek -wziąłem 750.
myśle że za taniej to mi się bardzo nie opyla, sądząc po ilości dniówek spędzonych z autem.
a co do innych pokręconych robót to też staram się przeliczać na dniówki :
luźna dniówka to min. 200zł.
luźna to taka bez potu na czole i co można jeszcze jakąś drobną robutkę w miedzy czasie wykonać np. klocki
oczywiście bez omyłkowo wykonanych czynności np.demontaż zbędnych części. :)

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Powiem tak że mam też dużo takich co przyjdą jako koledzy pożycz klucza takiego i takiego bo chce se zrobić coś tam w aucie to mam specjalny zestaw kluczy do pożyczania za chwile wraca i mówi tym się nie da nic odkręcić to mu mówię że innych nie mam i po kłopocie już nie wraca.Jak chce naprawić auto to przyjedż zrobię i koniec.A najlepsi są klienci co przyjdą się zapytać.Panie mam taki problem co to może być ty mu mówisz to i to a on ok to ja przyjadę i oczywiście idzie robić samemu i po czasie wraca i mówi to nie było to co i pan powiedział zrobiłem i dalej to samo co to jeszcze może być.To ja mu wymyślam coś niech robi jeszcze więcej zepsuje ale to już nie moja sprawa.Nie wiem jakie Wy koledzy macie patenty na takich ludzi.
co do pożyczania to do mnie nie przychodzą bo po ich po prostu nie pożyczam i tyle mówię że mam ale nie pożyczam większość wie o co chodzi ale jest jakiś procent który się oburza ,co do rad to ja stosuje inna politykę raczej staram się pomóc i tłumaczę wszystko zgodnie z sztuką co sprawia że mam owszem dużo tel z słynnym zapytaniem "mam mały problem;):D" ale również tym sobie zdobyłem duże zaufanie wśród wielu klientów i dużo klientów z polecenia przyjeżdża i nawet dość proste naprawy zlecają także ja taką polityką się kieruję

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Przypomniał mi się taki epizod odnośnie cen wiedza/usługa;kiedyś strasznie namolny klient o którym wiedziałem że diagnoza i owszem u mnie ale naprawi sobie sam napierał mnie żebym mu uspokoił "pływające"obroty bodajże w Mondeo 1-ce(w czasach świetności w/w auta).Ja się zapierałem że nie dam rady bo to było tak na czasie przed świętami i już nic nowego nie przyjmowałem,wysyłałem do servisu bo nie posiadałem wtedy żadnego interfejsu....Ale,ale bo On na święta wyjeżdża,servis "kroi jak za zboże" itp.prośby..Ok zgodziłem się-maruda wjechał,podniosłem maskę podłączyłem wypięte podciśnienie do kolektora i gotowe!!
Ile?się należy maruda pyta
80 zł.ja
ZA COO???przecież to trwało nawet nie minutę!!:eek:
na to ja;10 zł za naprawę-reszta za wiedzę:cool:
Zapłacił I tyle Go już widziałem-satysfakcja BEZCENNA!!

Do góry Bottom