• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Witam
Mam dylemat z oplem corsa C.
Wymiana tłoków, panewek, pierscieni, głowicy, łańcucha, uszczelek, swiec czyszczenie przepustnicy etc
ile ?
Przy czym po zlozeniu (mowilem ze lancuch do kosza na bank ale klient nie chcial) znow rozbieralem zeby lancuch wymienic bo stukal a wczesniej zagluszly to tloki....
1500 za robote na spokojnie możesz brać.

Pikun

Początkujący
Punktów
0
Panowie ile za demontaż silnika Chrysler 300M 3.5V6 oraz rozbiórka silnika w drobny mak do wymiany wału i korbowodów oraz ponowny montaż oczywiście ?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
1000 wymiana i tyle samo za zrobienie silnika. Skoro glowica kosztuje min 400 to kto rozlozy i zlozy v-ke za 500?

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Panowie dlatego że jestem początkujący zbytnio obeznany w cenach nie jestem więc ile za wymianę silnika Scenic I przed lift 1.6 16V z tym że góra śilnika jest porozbierana ja myślałem nad 400-500zł rozrząd Mazda Premacy 1,8 w moim mniemaniu 100 zł oraz konserwacja dwóch i malowanie szpachlowanie po wstawieniu nowych progów Matiz 150zł za strone ?

arasm

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
rybno
witam panow
ostatnio przyjechala alfa 147 1.6 16v tspark z peknietym paskiem za naprawe krzyknalem 2.2 tys wraz z regeneracja glowicy uszczelka sruby olej filtry pompa plyn pasek rolki itp a klijent na to ze masakra bardzo drogo ze dlugo nie podzialam z takimi cenami co wy o tym myslicie w sumie dopiero zaczynam kariere w polsce warsztat od wrzesnia i ucze sie polskich cen

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Tzn rozumie, ze czesci z robota tyle, czy sama robota ?
Bo ja sama robota to grubo przesadziles. Chociaz tez nie ma zasady bo wiem, ze w niektorych regionach solidnie sobie licza za prace.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Sporo zalezy od ceny czesci, ale sama uszczelka bez zabawek od 300 do 700 w silnikach r4 i r6. Moze alfa ma kosztowne zawory a jest ich przeciez 16nascie,

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
jakie sporo dobra cena,za robotę głowicy wybaceluje około 600 paczek zostaje 1600 to dużo ludzie szanujcie się,teraz robię sorento po kolizji rozrządu na początek krzyknąłem za robote 1700 bez roboty głowicy i gratów doszło parę problemów dzwonię do klienta i chciał nie chciał dorzuca 3 stówy jak chce mieć zrobine jak się należy,tydzień temu wymieniałem w alfie 1.9jtd słupek,gość przyjechał pyta o cenę mówię wyjściowa 900zł jak coś wypadnie to 200-ście trzeba dorzucić zawinął wrotki za 2 dni dzwoni i pyta się czy podejmę się bo obiecali my za 400-sta zrobić ale już 1-wtrysk uwalony i aluminiowa łapa i w sumie to już go to prawie tyle kosztuje co u mnie miałby zapłacić krzyknąłem 1000 i ani mniej na sznurku przytargali i płacił z uśmiechem na twarzy nie martw się kilku odjedzie ale jak zrobisz sobie markę to będą wracać

Ostatnia edycja:

Pikun

Początkujący
Punktów
0
Pany pacjent to mazda 626 2.0 16V 1998 rok.
Ile za wymianę uszczelniaczy na zaworach ?

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jakieś 200-300 zł

Koledzy mam dylemat jak klienta podliczyć.

Focus 1.6 tdci 109KM. Klient przyjechał na wymiane uszczelki pod kolektorem wydechowym i łańcucha rozrządu. Przy zdejmowaniu wałków okazało się że zarówno kowadełka które trzymają wałki jak i same wałki są pozacierane. Klient zdecydował się na wymianę głowicy. Praktycznie dzień szukania i jeżdżenia. W międzyczasie wyszła jeszcze pompa wody do wymiany. Głowica dzisiaj późnym wieczorem zdjęta. W czwartek odbiorę głowke z obróbki i zostaje złożenie. w piątek pewnie skończę... o ile nie okaże się że jest problem ze smarowaniem jak to w 1.6 często bywa...

Ile za to wszystko? Roboty niby tyle co na głowicę, ale czasu stracone tyle co na dwie...

Pikun

Początkujący
Punktów
0
Ogólnie ja nie polecam szukania używanych części za klienta, ale skoro się podjąłeś to teraz go skasuj chociaż te 150 zł minimum za te szukanie + 350 za głowice to chyba bezie dobra cena. A co więcej mu doliczysz kosztów manipulacyjnych to już Twoja sprawa :)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jak juz wszytsko klepiesz po zlozeniu góry zdejmij miske, wyczysc, obejrzyj smok, czy nie jest za blisko miski, wyczysc sitko na smarowaniu turbawki chyba ze juz go tam nie ma. A cena za robote? Skoro zeszlo sie jak dwie glowice to tak trzeba liczyc. Szukanie czesci i czas na to poswiecony tez kosztuje.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
sory, taki mamy klimat:D

ja poszukalem uzywki dwumasy dla klienta, dzieki temu skrzynke w p12 wyjmuje 2-3h max i na pamiec. uzywka byla taka ladna i jak lala, na stole, w samochodzie juz taka swietna nie byla:)

Ostatnia edycja:

Pikun

Początkujący
Punktów
0
O tym też mówię. Szukanie części używanych to śliski temat. Ja hamuję się do szukania co najwięcej może zacisku, czujnika albo jakiś tanich elementów:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dokladnie , ja moge sterownik adaptować ale uzywke niech sobie sam kupi .

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
Nissan primera p10

Wymiana 2 linek ręcznego.
Wymiana Klocków.
Wymiana tłoczka w jednym z zacisku bo był bez osłony i zardzewiał całkiem.
Regeneracja kompletna drugiego zacisku bo nie szło nawet ruszyć dźwignią od ręcznego.

Ile za to policzyć ?

Dodatkowo dodam że jedna tarcza też była ściągana żeby trochę ranty zeszlifować bo nie chcieli zmieniać tarcz ...

michalck81

Początkujący
Punktów
2
Miasto
k/Kielc
Nissan primera p10
Wymiana 2 linek ręcznego.
Wymiana Klocków.
Wymiana tłoczka w jednym z zacisku bo był bez osłony i zardzewiał całkiem.
Regeneracja kompletna drugiego zacisku bo nie szło nawet ruszyć dźwignią od ręcznego.

Ile za to policzyć ?

Dodatkowo dodam że jedna tarcza też była ściągana żeby trochę ranty zeszlifować bo nie chcieli zmieniać tarcz ...
Wg mnie 350-400.

Do góry Bottom