• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Imperator

Początkujący
Punktów
0
Witam, jaką kwotę powiedzieć za wymianę maglownicy w mercedesie A-klasy? :)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
750-1000
http://www.kozak-k.net84.net/dokumenty/Przekladnia_kierownicza.pdf

Minimum 500 w zależności od silnika. Mieszkam w mieście ok. 15 000 mieszkańców i jest tu kilkunastu mechaników. No powiedzmy kilku a reszta to chłopcy garażowcy. Moja firma istnieje od 1968 roku a pod moim dowództwem od 1990 roku. I jakoś nie narzekam na brak klientów pomimo cen dla niektórych być może szokujących. Ale szanuję swój czas a jak komuś za drogo to wolna droga. I w opisie firmy w necie jest taki zapis..."idiotów nie obsługujemy". I co na to powiecie Panowie?

:cool:

Jeśli masz klientów, którzy szanują Ciebie i w pełni Ci ufają... Każdy ma wolna rękę jeden musi wymienić 5 rozrzadow na dniowke, a inny 1 załatwia sprawę na tydzień. Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia...

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Czy ktoś z was wymieniał kompletny recyrkulator spalin w fiacie doblo 2011 z silnikiem 1.6 multijet? Jak wygląda to czasowo w praktyce i jak skalkulowaliście koszty? Jak ogólnie z dostępem do ww zespołu?

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Master III przedni napęd, autko delikatnie rozbitym przodkiem.
Wymiana zderzaka, belki pod zderzakiem, okulara, osłony silnika, kompletu chłodnic i wentylatorów.
Dodatkowo poklejenie żywicą uchwytów na jednej lampie i polakierowanie belki.
Bez napełniania klimatyzacji.
Ile za to można powiedzieć, brutto bo klient fakturowy.

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
witam ile wziasc za wymiane silnika z przezbrojeniem w vivaro 1.9?

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Witam. Ile za robotę w uno 1.0 1994 rok. Zrobiono:
  • wymianę rozrządu z pompą wody
  • wymiana oleju
  • wymianę filtra paliwa
  • wymiana filtra powietrza
  • wymiana płynu chłodzącego
  • uzupełnienie oleju w skrzyni biegów

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Ja ze trzy stówki :p Wg mnie rozrząd to rozrząd, odpowiedzialność ta sama. 250 plus 50 za resztę

To teraz ja się spytam

Klient zgłasza że w fieście 1.4 TDCi mu przybywa oleju i ubywa płynu. Powiedział że nie ma wycieków. Ja głupi mu uwierzyłem. Sprawdziłem że oleju rzeczywiście przybywa... Na ciepłym jest 5mm więcej niż na zimnym :p Co do ubytku płynu ominąłem podgrzewacz płynu chłodzącego i wypuściłem klienta. Nie biorąc nic kasy. Po tygodniu przyjeżdża mówiąc że nagrzewnica padła bo w środku jezioro. Głupi znowu mu uwierzyłęm i zacząłem rozbierać deskę. W międzyczasie zobaczyłem że w podszybiu stoi woda. Lampka mi się zapaliła. Zdjąłem klapkę zasłaniającą nagrzewnicę i zobaczyłem że jest suchutka. Pistolet od powietrza w układ no i wyszło szydło z worka... Uszkodzony przewód plastikowy od pompy wody do termostatu.
Czy powinienem wziąć za rozebranie prawie całej deski? Czy uderzyć się w pierś, walnąć się w łeb za to że nie sprawdziłem po swojemu tylko uwierzyłem klientowi i wziąć tylko za wymiane przewodu?

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Kasuj za wykonaną robotę . Poinformuj klienta o wykonanej pracy i naprawie ewentualnie daj mu jakiś upust to się ucieszy (upusty zawsze działają). Ty będziesz miał czyste sumienie i kasę za pracę. Przecież go nie oszukujesz ,że bierzesz kasę za coś czego nie zrobiłeś. Przecież nie kasujesz go za nagrzewnicę której nie wymieniłeś. Będziesz szczery to i on to powinien docenić. Oczywiście są ludzie i ludziska .

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
A ja 150 proste silniki, zresztą jak wszyscy w mojej okolicy

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Ile za wymianę dwóch przednich amortyzatorów toyota yaris 2001 rok produkcji. Oraz ile za wymianę rozrządu z pompą wody w hyundai coupe 2.0 143KM 2002 rok produkcji benzyna?

Do góry Bottom