• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
głupi temat z sankami w tej vectrze i ta wszechobecna korozja...300-400 bez urwanych śrub ;)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Cieszy Mnie, że nie tylko ja robie normalne ceny... Mimo, że Wiesio zrobił by to za flachę bimbru w garażu...;)

Nawet jak robiłem kiedyś w garażu, to liczyłem jak warsztat. Każdy widział za co płaci i miał pewność, że ma zrobione powoli i dokładnie. Nigdy nie robię hurtowo przez co omijają mnie ludzie, którzy chcą mieć na już. Nie mam też targu i zawsze dostaje taką kwotę jaką podałem, a czasem z nadwyżka.

Za flache nie robię, a mimo to czasami nie mam gdzie ich układać (takie drobne prezenty) ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
koledzy poratujcie dorada cenową,zdzwonil stały klient dziadek z wozem SC900(totalnie nie pasowało mi odmowic bo mam pewien uklad z tym dziadkiem w innych tematach).ma podprowdzic tego pociska na wymiane tulei w tylnych wahaczach,niegdy nie robilem takich rzeczy w takich wozach.
Moze ktos oswieci o stopniu utrudnienia oraz ile kasowac za to i ile Melissy mam sobie zaparzyć(wymienialem raz sprezyny tylne w tym wozie i mam nie miłe wspomnienia a teraz jak pomysle o demontazu calego whacza to juz mnie slabi)

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Powiem ci na pocieszenie ,że nie jest tak tragicznie. Ja demontuję wahacze wypalam gumę z tulei i brzeszczotem nacinam tulejkę pozostałą w wahaczu i później majzel i młotek . Następnie na praskę nowe tuleje i gotowe. Z przewodem hamulcowym też się nie pierniczę i przeważnie wymieniam na nowe razem z cylinderkami . W końcu trzeba odpowietrzyć ,a czasami przy starych to niemożliwe .

Pewniak19

Bywalec
Punktów
9
koledzy poratujcie dorada cenową,zdzwonil stały klient dziadek z wozem SC900(totalnie nie pasowało mi odmowic bo mam pewien uklad z tym dziadkiem w innych tematach).ma podprowdzic tego pociska na wymiane tulei w tylnych wahaczach,niegdy nie robilem takich rzeczy w takich wozach.
Moze ktos oswieci o stopniu utrudnienia oraz ile kasowac za to i ile Melissy mam sobie zaparzyć(wymienialem raz sprezyny tylne w tym wozie i mam nie miłe wspomnienia a teraz jak pomysle o demontazu calego whacza to juz mnie slabi)
Ja lubię tą robotę. Jak śruby się ładnie odkręcają to max. 2 h i jest zrobione bez wyciągania wahacza. 300 zł za 4 tulejki.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
pewnie masz zestawy do wyprasowywania na aucie,niestety takowych nie posiadam.

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Ile za wymianę rozrządu z pompa wody saxo 1.0 oraz ile za wymianę przegubu ? Oraz ile za wymianę uszczelki pod głowicą? Proszę o pomoc ile za to bo musze wycenić każdą rzecz.

Ostatnia edycja:

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Mam takie pytanie. Ile można wziąć za wymianę turbosprężarki w golfie 4 z silnikiem 1.9 tdi 90 KM? Dodatkowo wybudowanie intercoolera. Chodzi mi o "uczciwą" cenę, tzn. wartą tyle, ile włożono w to pracy, a nie dla przyjaciela, znajomego, kochanki.....;)

topsped

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Koszalin
Witam. Ile za robotę. Golf IV. Stał klient. Za lekke liga dla mnie. Myślałem o 400zł
- wymiana sworzni wahacza dwie strony
- regeneracja zacisków tył dwie strony
- wymiana piast tył x2
- tarcze+klocki tył

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom