• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Za cały komplet to chyba za stronę :) powinno sie brac 200-250 zl za stone , w skład zestawu wchodzą jeszcze końcówki drążków. A do tego często trzeba walczyć z górna śrubą co trzyma górne dwa wahacze.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Koksiu ile się powinno a ile można to niestety dzisiaj bardzo duża róznica.

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
W zeszły czwartek robiłem zawieszenie w passacie, 350 pln + 60 za zbieżność.

A ile panowie bierzecie za regenerację zacisku hamulcowego, wiecie, zapieczona dźwigienka ręcznego, wymiana gumek. Bez piaskowania i malowania, po prostu przywrócenie zacisku do stanu używalności.

Ostatnia edycja:

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Jak widzicie rozbieżność jest bardzo duża i raczej nie powinno się o takich rzeczach głośno debatować. A wy teraz bawicie się w oferie-2 . Brać ile można i za ile warsztat będzie funkcjonował prawidłowo i będzie ok.

Zróbcie sobie 2 tajną grupę - jakiś czat, gg czy coś tam podobnego i tam gadajcie o takich rzeczach. Chyba ze chcecie jakoś w Polsce uśrednić ceny:)

Przepis ile brać za daną usługę:

a) sprawdzacie ile biorą warsztaty w okolicy - istotne jest jaki zakres "oddziaływania" ma wasz warsztat. Dzwonicie po prostu jako klienci i ju.

b) dzielicie warsztaty na dobre i złe - i już macie ogląd sytuacji.

c) Ustalacie swoją cenę i bawicie się dalej,

d) nie interesuje Was cena warsztat poza polem Waszego "oddziaływania" - chyba ze chcecie bawić się w zabawy typu "U nas w Jeleniej Górze za geometrię zapłacicie 2 x taniej niż w Warszawie".

Ostatnia edycja:

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2824
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Akurat tutaj nie ma co się dziwić. Ja jak robie u siebie na warsztacie coś przy zbieżności czyli wymieniam końcówki/drążki albo działam przy zawieszeniu i mam zlecenie na cały wielowahacz to zbieżność robie w tak zwanej cenie albo za symboliczne 50zł.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Akurat tutaj nie ma co się dziwić. Ja jak robie u siebie na warsztacie coś przy zbieżności czyli wymieniam końcówki/drążki albo działam przy zawieszeniu i mam zlecenie na cały wielowahacz to zbieżność robie w tak zwanej cenie albo za symboliczne 50zł.
A normalnie ile?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Panowie potrzebuje o małą wycenę roboty przy pasacie b5 bo nie chce przesadzić i też nie wziąć zbyt mało jak za takie usługi. Auto 4motion 1,9tdi 130km wymiana tylnych silentblocków góra i dół od strony koła z obu stron, do tego klocki tył i gumowe węże hamulcowe też obie strony. Plus Wymiana pompy wspomagania wymiana oleju i zlikwidowanie usterki ciężkiego palenia po postoju (sparciały oring w śrubie dociskającej filtr paliwa.) i wymiana żarówek xenonowych gdzie trzeba było wyciągać lampy, dodatm też że przód miałem zwalony ale bez lamp do wygodniejszej wymiany pompy.
Liczę na Waszą pomoc:) ja myślałem około 400zł bo to niby narzeczony kuzynki...

mnichu33

Gaduła
Punktów
0
ok audiii a6 silnik 1.8 turbo - ile za wymiane silnika z przezbrojeniem (goly slupek)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Takie male pytanie, licytujecie sie stawka za usluge :D czy obliczacie w roboczogodzinach ??

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
przezbrajanie jest najgorsze sądze że włściciel nowych uszczelnień Ci nie kupi bo rozrząd to musi być nowy.Koledzy brać tyle za usługę ile ustawa nakazuje 80rh i robić powoli i dobrze.;)

Do góry Bottom