• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

kubol

Początkujący
Punktów
3
Miasto
lębork
Nowy ile za wymiane przewodu hamulcowego opel vectra c lewy tył do tej czynności musiał opuścić wydech i zbiornik paliwa bo idzie między zbiornikiem a podłoga+

ja starego nie wyciągam tylko puszczam nowy wokoło zbiornika paliwa i porządnie go mocuję -jeszcze mi się nie trafił klient który by nie zaakceptował takiego rozwiązania-ze względu na koszta oczywiście

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
hehe rozumiem jednak powiedziałem koleżance(klientce) że jest taka możliwość lub zdjąć zbiornik i puścić profesjonalnie jak oryginalny szedł,ja osobiście wolę więcej czasu poświecić i zrobić dobrze (nie mówię ze inna droga typu przymocowanie do tylnych sanek jest nieprofesjonalnie)i więcej policzyć robociznę niżeli zrobić na szybko bo inne auto czeka a potem jakiś inny mechanik jak by naprawiał powie ze już nasi tu byli bo sztuka i przewód na skróty puszczony.Nie wiem jak na tym wyjdę na dłuższa mete ale ostatnio staram sie brać mniej aut a robić je bardziej profesjonalnie,a jak klient chce na używkach i nie wymieniać wszystkiego co ja mówię typu tarcza sprzegłowa i docisk nowe a on chce aby montować tarcze uzywke a docisk stary to przekładam taka robote na za tydzień albo dwa jak nie bede miał nic ciekawszego do naprawy to zrobie albo pojedzie do innego warsztatu bo taka naprawa nieraz sie kończy tym ze auto dalej nie działa poprawnie pieniędzy niema z tego a klient dupe obrobi ze ten mi tak naprawił.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Ile bierzecie za wymianę koła dwu masowego wraz ze sprzęgłem w t5 2.5 tdi?? ;]

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
ile brać od znajomego za spawanie wydechu rozrząd końcówki, łączniki, klocki tył , wymiana hrmonijki na maglu pacjent to renault laguna I 1.8 8v
drugi przypadek pegueot 206 łącznik stabilizatora, wymiana całych kolumn mcphersona, olej skrzynia, olej silnik filtry itp oraz wymiana wachacza

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Hej,

Jutro ma przyjechać do mnie Fiat Seicento 1.1L, w którym do wymiany jest uszczelka pod głowicą, zastanawiam się ile policzyć wstępnie za wymianę samej uszczelki + płyn chłodniczy ?
Moja praca to tylko: demontaż i montaż głowicy oraz wymiana płynu chłodniczego.
Planowanie głowicy itd, klient sobie robi u kogoś innego, wiec ja tylko wyciągam i wrzucam ją później :)

A wiec ile policzyć za taką pracę ?

I przy okazji, ile dodatkowo powiedzieć za wymianę rozrządu kpl w tym samym pojeździe, gdyby przy okazji również trzeba było wymienić.

Z góry bardzo dziękuje i Pozdrawiam :)

kondzio2009

SuperMechanior
Punktów
11
panowie mam problem z wycena remontu silnika 2.7 tdi audi a6c6 wypalony tlok ale trzeba bylo wszystko rozebrac do tulejowania bloku ok 2 tys bedzie git?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Panowie ile bierzecie za montaż haka z wiązką uniwersalną? Do mnie często dzwonią klienci pytając o tę formę usługi ale rzadko się umawiają na konkretną robotę i zastanawiam się czy ja krzyczę za dużo czy problem tkwi gdzie indziej?

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
też miałem telefon typu ile za zamontowanie swiatel do jazdy dziennej gotowego zestawu z allegro(swoja drogą nie podobaja mi sie te światełka)powiedziałem ze nie montowałem tego wcześniej i zależy ile czasu będę musiał na to poświecić,oczywiście auto nie przyjechało moze to i dobrze jak bym stracił czas a przy płaceniu by był zgrzyty zębów.

GS-AUTO

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Panowie ile bierzecie za montaż haka z wiązką uniwersalną? Do mnie często dzwonią klienci pytając o tę formę usługi ale rzadko się umawiają na konkretną robotę i zastanawiam się czy ja krzyczę za dużo czy problem tkwi gdzie indziej?
Montaż haka standardowo bez żadnych modułów do świateł to jest między 150 a 200zł. Do tego dochodzi ewentualnie koszt modułów.

też miałem telefon typu ile za zamontowanie swiatel do jazdy dziennej gotowego zestawu z allegro(swoja drogą nie podobaja mi sie te światełka)powiedziałem ze nie montowałem tego wcześniej i zależy ile czasu będę musiał na to poświecić,oczywiście auto nie przyjechało moze to i dobrze jak bym stracił czas a przy płaceniu by był zgrzyty zębów.
W zależności od ilości rzeźby między 100-150zł trzeba by wziąć.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
Ile wziąć za:

Citroen Jumper 2.8

Robiony był:
-sworzeń
- osłona przegubu (wyciągałem pół oś bo tak wyłazi sama i olej się leje. dodatkowo upuszczałem oleju)
-Rozrząd
-Klocki tył + zdjęcie tarcz i zawiezienie bo lekkiego przetoczenia

Kolejny to VW t4

-Górne sworznie
- Dolne sworznie
- łączniki
-gumy na drążku
- przegub wewnętrzny
-końcówka
-tuleje w wahaczach. 4 sztuki
-łożysk0 tył
-klocki

Złota Rączka

Początkujący
Punktów
0
Peugeot 206 wymiana:
końcówka drążka kierowniczego
gumy stabilizatora
łączniki stabilizatora
wymiana szczotek rozrusznika
ile krzyknąć za te małe co nie co ?

norzaj1

Bywalec
Punktów
0
Panowie ile za wymianę:
Rozrzadu
Drazków kierowniczych
Tuleji Wahacza
I wymiany pompy wspomagania.
Autko golf 3 1.4

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
cena zależy od tego, ile trzeba rzezbić ,czy jest do czego złapać czy kombinować , ceny od 200 do 300

Blacharki nie robię więc cen nie znam - ile za wymianę progu w osobówce bez malowania?
cena zależy od tego, ile trzeba rzezbić ,czy jest do czego złapać czy kombinować , ceny od 200 do 300

Ostatnia edycja:

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
ile za wyminaę magla i przewodu zasilajacego od pompy wspomagania pacjent Laguna I 1.8

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
passat b3 ile za wymiane pedałów 3 bo sa zintegrowane (gaz,Hamulec,sprzegło)możlie ze tez wymiana pompki sprzęgła to ile dodatkowo jak bym ją też wymieniał.Roboty z pozoru mało a w praktyce łapy pokaleczone do wyjęcia kolumna kierownicza jeszcze na oryginalnych nitach i pare innych.

Do góry Bottom