Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Citroen c8 2004 hdi ile za wymiane kompletu sprzegła(łozysko,docisk,tarcza,dwumasa,zimering,)dodatkowo 6 z ośmiu nakretek trzymajacych sanki obróciło sie wewnątrz zamknietych profili ... więc dodatkowa robota
Podoba mi się ... to tez ma być usługa w zakladach mechanicznych ? Pewnie glodnemy chleb na mysli ...
ile bedzie kosztować naprawa sprzęgła i ciagniecie druta ? ( tylko bez skojarzen proszę )
''dusza'' a jak zmieniłeś głowicę to nie planowałeś (używki)? Miałem kiedyś 2 tdi pd i klienci zapewniali że z jeżdżącego sprawnego silnika zdjęte ''nowe'' głowice były i nie chcieli planować - było ok do pierwszego ostrego przyspieszania(czyt. mocnego obciążenia silnika). Od wtedy zawsze a jaki nie pasuje to dziękuję -po co później nieprzyjemności itp.
A teraz mam rzadko u mnie goszczącą markę Toyotę 1.4 d4d wyjąc silnik i rozebrać wszystko co trzeba do planowania głowicy i bloku. Później poskładać. Ile za to cenicie? Klient sam załatwia planowanie i transport.
niby racje kasa nie wielka ale jeżeli głowica nie jest zdeformowana ,przegrzana czy uszkodzona to wystarczy umiejętnie ją zdiąć i po założeniu wszystko gra auta sprawdzam osobiście i odpukać nie ma problemów