• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Dzwoni dawny znajomy ile bym wzięła za kompletny nierząd w Volkswagenie T4 2.5 tdi...

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
Citroen c8 2004 hdi ile za wymiane kompletu sprzegła(łozysko,docisk,tarcza,dwumasa,zimering,)dodatkowo 6 z ośmiu nakretek trzymajacych sanki obróciło sie wewnątrz zamknietych profili ... więc dodatkowa robota

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
500 za sprzeglo a za utrudnienia min 250 trzeba doliczyc

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dzwoni dawny znajomy ile bym wzięła za kompletny nierząd w Volkswagenie T4 2.5 tdi...
Podoba mi się ... to tez ma być usługa w zakladach mechanicznych ? Pewnie glodnemy chleb na mysli ...
ile bedzie kosztować naprawa sprzęgła i ciagniecie druta ? ( tylko bez skojarzen proszę ):D:D:D:D:D:D

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
Racja panie Jacku miałem taki przypadek w combo skończyło się wymianą głowicy

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
''dusza'' a jak zmieniłeś głowicę to nie planowałeś (używki)? Miałem kiedyś 2 tdi pd i klienci zapewniali że z jeżdżącego sprawnego silnika zdjęte ''nowe'' głowice były i nie chcieli planować - było ok do pierwszego ostrego przyspieszania(czyt. mocnego obciążenia silnika). Od wtedy zawsze a jaki nie pasuje to dziękuję -po co później nieprzyjemności itp.

A teraz mam rzadko u mnie goszczącą markę Toyotę 1.4 d4d wyjąc silnik i rozebrać wszystko co trzeba do planowania głowicy i bloku. Później poskładać. Ile za to cenicie? Klient sam załatwia planowanie i transport.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
niby racje kasa nie wielka ale jeżeli głowica nie jest zdeformowana ,przegrzana czy uszkodzona to wystarczy umiejętnie ją zdiąć i po założeniu wszystko gra auta sprawdzam osobiście i odpukać nie ma problemów

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic
Jeżeli klienta nie stać na planowanie ba w sumie na zabielenie głowicy za 50 zł to lepiej niech się za robotę z nią nie bierze.

Do góry Bottom