• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

ergo

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam Panów. Proszę o pomoc w ustaleniu ile mogę policzyć klientowi za wymianę szczotkotrzymacza rozrusznika razem z jego demontażem oraz za wymianę bebechów w zacisku hamulcowym tył TRW. Pacjent to Audi A3 2003 8P1, silnik 1.9 TDI 77kW. Prosiłbym też o orientacyjne koszty (tak na przyszłość) ile liczyć średnio za regenerację rozrusznika. Z góry dziękuję za pomoc.

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Demontaż i montaż rozrusznika tj 80zł roboczogodzina x ilość czasu. Regeneracja tzn tylko wymiana szczotkotrzymacza czy całość z malowaniem

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Vectra B przespawanie obu nadkoli tyl plus szpachlowanie. Ile zaśpiewać.

SafeCar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnowskie Góry
www.safe-car.pl
250-300zł od strony, w zależności od tego ile dłubaniny przed spawaniem.

Ile bierzecie za wymianę drążka kierowniczego w golfie 4 ?
Saab 9-3 wymiana tarczobębnów, klocków i szczęk ?

Jak liczycie wymianę klocków tylnych kiedy zacisk ląduje na imadło ?

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
witam ile policzyc za robote transporter t5 2007 1.9 tdi uszczelki pod głowicą

Ostatnia edycja:

jarek_bolo

Gaduła
Punktów
4
Panowie mam pacjenta Renault Twingo IIkę. Klient wstawił go na demontaż alternatora. Okazało się, że sporo pracy przy tym, bo konieczny był demontaż zderzaka i pasa przedniego, żeby swobodnie wydostać alternator. W między czasie padło jeszcze aby i rozrusznik wymontować (też już coś się odzywał) skoro przód rozgrzebany. I jeszcze pasek osprzętu został wymieniony.

Mam dylemat jak to policzyć, bo robota niby prosta, ale czasochłonna. Chyba, że mój pracownik się grzebie... Ale zeszło mu na rozbiórce ze 3 godziny i poskładaniu tego kolejne 4 godziny.
I kwestie są w sumie dwie.
Pierwsza to czy tempo pracy może jednak za wolne i taki rodzaj pracy, doświadczony pracownik powinien ogarnąć szybciej.
Druga, to czy wypada taką pracę policzyć z roboczogodziny? Zakładając moją stawkę gdzieś na 50-60zł to by należało skasować ze 400zł... wydaje mnie się drogo, choć oczywiście ekonomicznie cena uzasadniona.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jeżeli trzeby było naprawdę rozbierać aż tyle to policz go 250 - 300 zł za robotę plus przytnij coś na altku i rozruchu. Wszyscy będą zadowoleni a i czyste sumienie będziesz miał.

Swoją drogą trochę długo to robił... Nie wiem jaki silnik, ale w 1.4 3-4 h w obie strony rozbiórka przodu

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Tam się wózek zdejmuje więc trochę ciężko by było... Nie mówiąc o tym, że wg nich trzy takie w ciągu dnia powinno się zrobić. Trzeba być robotem chyba

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
ile za wymiane kolektorów dolotowych w Q7 3.0TDI ? przerabiałto ktoś? dużo z tym zachodu?

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Mondeo w dieslu chyba 2002 lub 2003. Wyjalem skrzynie w 45 minut+15-25 minut na wymiane sprzegla i dwumasa i złożenie wszystkiego spowrotem 75 minut. Było to drugie mondeo w jednym tygodniu. Pzdr.

Bo udalo Ci sie sanki odkrecic a co jesli trzeba uzyc szlifierki bo nakretki puszczaja ??
A cala reszta byla smarowana i lekko sie odkrecala :p mowie o osprzecie do zdemontowania.
Miales farta, szacun :)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Zafira. Demontaż licznika. Ile? Bo nie wiem jak to cenowo ugryźć. Sporo zabawy z plastikami...

ile za wymiane kolektorów dolotowych w Q7 3.0TDI ? przerabiałto ktoś? dużo z tym zachodu?
W tuaregu wziąłem 300pln za obie strony. (Czyszczenie + wymiana klap a w zasadzie ich prowadnic)

Do góry Bottom