• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Tak btw. to tam nie trzeba targać zbiornika i belki tylnej (mówimy o astrze g ) do wymiany przewodów kompletnych ? Tak samo sanki przód ? Nie pamiętam żeby tam dobry dostęp był.

no i mówimy o metalowych a nie miedzi ... , która może 2 lata wytrzyma a potem się utleni.

Po coś te znaki zapytania tam są ;)

Wiem, że w Vektrze b ściągałem belkę żeby dorwać się do przewodów jak strzelił.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
z tyłu przewody chyba idą obok zbiornika i nie trzeba go ściągać... a co do belki przód to chyba fabrycznie przy belce są dzielone przewody... te od pompy do belki raczej są ok, więc w praktyce wymienia się te od łączenia do tyłu... wiadomo przy okazji pewnie elastyczne ale to już zależy jak to wygląda.Każdy przypadek trzeba interpretować inaczej, informujesz klienta że wymieniasz od do żeby miał świadomość i tyle:) ori to zakładam krótkie już zarobione ale nie pamiętam w jakim aucie tak jest na tylnych wahaczach ...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Mówimy o przewodzie metalowym z metra, nikt ori w aso kupował nie będzie ;)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Robiąc komplet przewodów za 350 zł na pewno nie smarowany nawet masłem, o szynce nie wspominając.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
raz się robi hamulce za grosze a raz silniki za grubą kasę:) ważne żeby bilans zarobków się zgadzał pod koniec:p kto z nas nie miał zawracanej gitary przez klienta zobacz to zobacz tamto "za psi..ch..j":p

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Ostatni raz robiłem w t4 tył, łączony do starej instalacji pod zbiornikiem. 500 zł netto.

oraz swój prywatny vectra B jak strzelił, ściągać musiałem tylną belkę żeby się do tego dostać. Śmiało siebie powinienem wykasować też 500 netto. też to było kilka lat wstecz.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
tak to jest z tymi starszymi autami... przewody może i trzeba wymienić ale nie trzeba mega remontów robić np. w silniku obecnych pojazdów. Nas naprawa kosztuje tylko części a to najtańsze to może być:)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Fakt jest taki, że w tych naszych samochodach zazwyczaj już dawno "czerwona linia " została przekroczona :D

I gdyby doliczyć normalnie koszta robocizny ... tefal bądź inne żyletki welcome to ;)

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
hehe,dobre z tymi przewodami,a ja pytalem tylko o cene za metr w poszczegolnych okolicach a tu temat lawa

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Piotr- Poruszyłem tylko standardowy problem Astry G.
Przy okazji też pewnie Twój. Przecież podpiszesz się pod swoją robotą.
A to nie żarówka, tylko hample.

A co kogo obchodzi, że seicentosrento można kupić za sto zł.
W tym kapciu przewody hamulcowe też są do wymiany, też blisko 3koła to powinno kosztować.
Osobiście nie lubie rzeźby typu przewody na przełaj. Takiej roboty nie robię, bo to obciach.

W t4 to nie ma problemu. Wcinasz się w połowie auta i jest którędy je puścić.

Przednie w t4 pomimo 20stu lat są bezpieczne.

Ostatnia edycja:

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Kiedyś zmieniałem tylne przewody w esce 221 (tylne zawieszenie, zbiornik paliwa, wydechy, wał zdemontowane) no to mówię że zamówimy z serwisu żeby się nie pierd.... z wyginaniem. Przyszły metalowe Ate w kłębku tylko już zarobione. Zajebi... identyczne na półce tylko 3x taniej

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Dlatego w katalogach ori masz podane przewód hamulcowy - skrócić do np. 540 mm .

Ate za 10 m wychodzi jakoś 70 zł plus końcówki.

Do góry Bottom