• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
Chyba nic nie przebije płynu lub oleju spuszczonego do jakiejś miski i wdepnięcie nogą :D
A ile byście wycenili audi A4 B7 2.0 TDI skrzynia multi wymianę pompy oleju? Jakiś pacan przykręcił na siłę śruby od miski i za żadne skarby nie idą te pod zamachem czyli skrzynia out, do tego odciąganie przodu i podnoszenie silnika aby miskę wyjąć? Jeszcze auto sąsiada i muszę to jakoś po ludzku wycenić :/

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
no to faktycznie terenowa ta Toyota...
a co to:

Po co ci te dyskusje ....
Po ilości twoich postów mniemam , ze więcej siedzisz na forum niż kanale
Co w rzeczy samej śmieszne nie jest , tylko po co udawać mądrale w każdym temacie ?
Jedynie co mogłeś nie zrozumieć w moim poście to przekładka osprzętu do nowego słupka i wymiana tłoka
Słowo kluczowe to......walnięta głowica i co za tym idzie takiemu szpecowi tłumaczyć nie muszę
Jakiś ch....z Allegro sprzedał klientowi silnik igła , straszna mądrala przez telefon
Pewnie to twój kuzyn jakiś ..?
Swoją droga dostałem auto w rozliczeniu tej roboty, zastanawiam się czy wydać resztę ....?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
a przyszło Ci do głowy że pomyślałem o Rav4?

Jedynie co mogłeś nie zrozumieć w moim poście to przekładka osprzętu do nowego słupka i wymiana tłoka
Słowo kluczowe to......walnięta głowica i co za tym idzie takiemu szpecowi tłumaczyć nie muszę

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Skończ już.....pomyślałem sobie coś innego
Rav to suv
nie ma ramy
nie ma reduktora
nic nie ma

Dzisiaj byłem w salonie toyoty , jedyne auto co mi się podobało
to na plakacie wisiało

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Chyba nic nie przebije płynu lub oleju spuszczonego do jakiejś miski i wdepnięcie nogą :D
A ile byście wycenili audi A4 B7 2.0 TDI skrzynia multi wymianę pompy oleju? Jakiś pacan przykręcił na siłę śruby od miski i za żadne skarby nie idą te pod zamachem czyli skrzynia out, do tego odciąganie przodu i podnoszenie silnika aby miskę wyjąć? Jeszcze auto sąsiada i muszę to jakoś po ludzku wycenić :/
Demontaz,montaz skrzyni 450 plus sruby co sie nie da odkrecic 150 plus miska out plus montaz 100 plus pompa hmm..tez stowka i 150 za odsuniecie przodu i ponowny montaz

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
Demontaz,montaz skrzyni 450 plus sruby co sie nie da odkrecic 150 plus miska out plus montaz 100 plus pompa hmm..tez stowka i 150 za odsuniecie przodu i ponowny montaz
Zapomniałem dodać, że wymiana pompy na taką nowszego typu co się wiąże ze zmianą zębatki na wale i wyrzuceniem rozrządu ;)

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Zapomniałem dodać, że wymiana pompy na taką nowszego typu co się wiąże ze zmianą zębatki na wale i wyrzuceniem rozrządu ;)
Sorki,to dolicz za rozrzad i zeby 500,tyle biore za rozrzad plus demontaz przodu 100 ale to tak po bozemu jak mam dobry dzien

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Czytając wypowiedzi kolegi XMario super mechanika to ceny ma super. Pochwal się jeszcze z jakiego rejonu Polski jesteś, chyba z krzemowej doliny. Nawet w Warszawie nie ma takich cen.
Wyczuwam tutaj sporą chęć zarabiania takich pieniędzy i fantazje kolegi nie mają końca.
Nie ukrywam że chciałbym brać taką kasę i wszyscy powinniśmy tyle zarabiać. Ale nie mogę patrzeć.
Też mogę napisać, szkoda że dziś pada bo przy niedzieli pojeździł swoim Veyronem, tylko po co.

A jak znam życie to chłopina zap. ....la w swojej stodole robiąc za pół ceny psując rynek. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Czytając wypowiedzi kolegi XMario super mechanika to ceny ma zajebiste.
Jesteśmy kolegami? raczej nie.
Ceny mam takie jakie mam, wolny rynek.
Za podpięcie kompa wymianę żarówki diagnostyke zawiechu dolewke płynu do spryskiwaczy i tego typu bzdedy nie biorę ani grosza.
Dziś pomogłem kupić brykę sąsiadowi za free. Kupił Astre H 1,6 twin za 10koła.
Za moją uczciwą pracę robotnika żądam kasy i się z tym nie czaję.
Proste krispar.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Oo prawie ziomal, mazowieckie jest duże. Pytam się bo może jestem za drogi lub tani.
Ale 600zł za wahacze w pasku to nikt ci nie zapłaci, bo frajerstwo robi za 300, a i 200 słyszałem obie strony oczywiście.
To przy twoich cenach za taką przykładową Astrę wymianę silnika będzie ze 4 kafle.
600zł to można zarobić, ale jak policzysz 400 za robotę a 200 doklepiesz na gratach.

Do góry Bottom