• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Czyli podobnie biorę 3500zł robiłem to już z 10 razy i bazuje na tym bo wszyscy się boją, nie umieją. A to tylko tak straszy 2.5h i serce wyjęte. Naprawa jednej marki ma swoje wady i zalety. Znasz typowe usterki gdzie w innej marce nigdy się nie zdarzą. Zrobisz to trzy razy szybciej jak małpa, taśma w Fso.
Ale nie pogłębiasz swojej wiedzy, człowiek całe życie się uczy, a głupi umiera.
Lubię szmelcwageny bo są logiczne ale Francji nigdy nie polubię nie mogę pojąć co autor miał na myśli komplikując jedną rzecz do absurdu czasami.

Zwalasz Wyświetl załącznik 28924 z sankami wahaczami tylko zaciski zostają
O proszę znajome Audi chyba z nadarzyna;). I jak teraz hula krispar

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Panowie w takim razie ile wy bierzecie za wymianę 1 szt pompo wtrysku z regulacją?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Regulowac i tak musisz dwa, bo sa na jednym walku... warto zaspawac przy okazji zaslepki w obu walkach ... nie wspominajac o sprawdzeniu wszystkich sztuk pompowtryskow na stole :D pewny stan gniazd przemilcze ... ta robota to mieszanie w gownie.

Generalnie nie ma takiej opcji ze wymienia sie tylko sztuke .. albo komplet do sprawdzenia i wtedy montaz z pewna dozą pewnosci, ze 4 sztuki sa sprawne...

Tylko zapewne i tak bedzie problem z gniazdami. Pytanie dlaczego chce wymienic ktos tylko jeden ?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Tanio jest drogo :D

Więc pewnie skończy się na otwieraniu czapki drugi raz, a potem to już psioczenie na mechanika, ze zjebał i nie chodzi to tak jak powinno...

Więc 2 x koszta śrub ! nie są one tanie... chyba, ze ktoś się odważy składać na używanych :D , ale to już wtedy krzyż na drogę dla składającego...

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Więc pewnie skończy się na otwieraniu czapki drugi raz, a potem to już psioczenie na mechanika, ze zjebał i nie chodzi to tak jak powinno...
..taki scenariusz też jest prawdopodobny ...ale niektórzy klienci odpowiadają że może będzie dobrze i poprzestają na min. a nie na optimum .Koszty -oczywiście 2 x ...w myśl parafrazy -przez portfel do głowy .

Panowie w takim razie ile wy bierzecie za wymianę 1 szt pompo wtrysku z regulacją?
..przynajmniej tyle aby móc kupić minimum np.dwie nowe opony RAIN EKSPERT3

Ostatnia edycja:

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Regulowac i tak musisz dwa, bo sa na jednym walku... warto zaspawac przy okazji zaslepki w obu walkach ... nie wspominajac o sprawdzeniu wszystkich sztuk pompowtryskow na stole :D pewny stan gniazd przemilcze ... ta robota to mieszanie w gownie.

Generalnie nie ma takiej opcji ze wymienia sie tylko sztuke .. albo komplet do sprawdzenia i wtedy montaz z pewna dozą pewnosci, ze 4 sztuki sa sprawne...

Tylko zapewne i tak bedzie problem z gniazdami. Pytanie dlaczego chce wymienic ktos tylko jeden ?

.

.wg..odpowiedż jest oczywista ---koszty !
Panowie dostałem zlecenia od klienta na wymianę dwóch pompo wtryskiwaczy. Wiem że gniazda są na pewno wyrobione ale ja dostałem inne zlecenie. Oczywiście nowy zestaw uszczelek na wtrysk. A chciałem wiedzieć jak wy liczycie robociznę za wymianę pompo wtryskiwacza.

Do góry Bottom