• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Nie wziąłem 300 -tylko 350
Widzę że nikt z odpowiedzią nie wychyla. Żart z tą cena.
Zabawy jest trochę ale nie ma tragedi.
Ciekawy byłem ile Wy za to kasujecie.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
to chyba za sprzegło w kompresorze klimy :banghead:
Tak Pawełku. Kompresora Klimy. Nie każdy mieszka w mieście. Ale 300zl za sprzeglo to nawet u nas jak ktoś po godzinach robi to od tej kwoty zaczyna. Juz raz pisalem, cena usługi zależy od regionu. I jaśniej by byłam podać czas wymiany a nie kwotę. Czasy z autodaty można stosować w nowych autach a nie w 15 letnich trupach.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Astra J 1.7 cdti bralem za sprzeglo 700.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Kurde nie pamiętam ile zeszło przy tym rechle. Ogólnie tam gdzie wózek do wywalenia 550 w górę.

Aaaa, w tej astrze jeszcze pompke sprzęgła zmieniałem.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Swoją drogą ile kapitalka silnika 1.5 dci Scenic II? Oczywiście z wyjęciem/włożeniem w budę. 1600 robocizna styknie czy mało?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Mówimy o ruskim remoncie, czy takie z prawdziwego zdarzenia ?

Jeżeli mówimy o składaniu ze sprawdzaniem pasowań - głowica, blok itp. do tego rozrząd, wymontowanie, zamontowanie, poskładanie puzzli, BA ! rozłożenie i weryfikacja puzzli ... od tego trzeba zacząć, czy w ogóle opłaca się brnąć dalej ... to chyba 3k będzie tak w sam raz ...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Rozbieram, co da radę weryfikuje na oko lub suwmiarka, reszta do szlifierki, odbieram, składam, montuje w auto i heja.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Sporo roboty szlifiernia przejmuje.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jaka by to renomowana szlifiernia nie była zawsze trzeba po nich sprawdzić wszystko ... wiec tak serio juz pisząc. Taka robota od A do Z to tak z 3k. I spać można spokojnie.

Reasumując 1.5k za demontaż / montaż silnika. Do tego ogolocenie go ze wszystkich rzeczy do golego słupka. Później ponowny montaż wszystkiego na goły słupek z rozrządem.

1.5k za rozmontowanie słupka wraz z weryfikacja uszkodzeń, wszelkiego rodzaju pomiary i inne bzdury.
Później wycieczki do szlifierni.

Samo składanie z ponowna weryfikacja wszystkiego.

W takim wypadku spać jak pisałem wyże można spokojnie.

Jest to cena adekwatna za odpowiedzialność i poziom trudności tego silnika.

koszt szlifierni i sprawdzenie turbo, wtryskow, pompy to inna bajka. Płatne osobno.

Chyba, że jak mówiłem bawimy sie w ruski remont, ale w dzisiejszych czasach szkoda na to pieniędzy i czasu. 50/ 50 uda się lub będziemy mieli kogoś na plecach i bokiem to wyjdzie.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Chyba polubię Passat b7. Trzeci w przeciągu dwu tygodnie z pękniętą sprężyną prawy przód.
Co się dzieje, macie takie przypadki w b7?

pawcar- W moich okolicach dwóch cwaniaków w jeden wieczór zrobili przekładke 1.5 dci w Megane II za 500zł.
Co z tego wyszło to widziałem, bo robiłem w tym sworznie. Dla mnie to co zrobili, to lipa, a dla klienta spoko i gostek zadowolony.
Pytałem dlaczego nie zrobią mu sworzni- Odpowiedział- Bo nie mają czasu na takie bzdety.
Nawet nie próbuję tego zrozumieć. Zrobiłem sworznie, skasowałem 400 na moich gratach i dowidzenia, następny proszę.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
A tak z innej beczki- ile bierzecie za autolawetę? Na pewno przynajmniej kilka osób na coś takiego pod warsztatem, ja zastanawiam się jak to liczyć. Jeśli mam kurs to biorę 2 zł za kilometr, ale nie mniej niż 100 zł, jeśli wiozę samochód, który będę później naprawiał biorę 1.5 za kilometr, ale nie mniej niż 80 zł. Podzieli się ktoś swoim cennikiem?

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
Megan 2 sworzeń wymienić to 15 minut nawet wahacz nie musisz wyciągać bez sensu jest a te 400 zł to za co tyle wyszło ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom