• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
nie wiem z jakim pytaniem.
powtórz jeśli mogę prosić.

30 powiadasz, a ja 130 a 30 od Radomia. Nie porównuj, proszę.
Spoko, nie porównuję, chodziło mi bardziej o to że zarabiasz 200zł./h.
Za wynajem lokalu płacę 24tyś rocznie. Na wsi (60km. od centrum W-wy) mam lepsze warunki, większy plac więcej pomieszczeń, więcej m2.
Tylko że tam musiałbym zaczynać od początku, od początku tworzyć sieć klientów.
Tylko że klient z tamtąd, pojedzie do serwisu do Piaseczna i zostawi 1500zł. za wymiane oleju + jakis pseudo/przegląd, a u mnie na wsi, zostawi max 50zeta za wymiane klocków. Dlatego póki co wole wynajmować.

znalazłem- 1.6 16v tylko jeszcze co to za Opel. Vectra B Vectra C Astra H J?

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom

Za wynajem lokalu płacę 24tyś rocznie. Na wsi (60km. od centrum W-wy) mam lepsze warunki, większy plac więcej pomieszczeń, więcej m2.
Tylko że klient z tamtąd, pojedzie do serwisu do Piaseczna i zostawi 1500zł. za wymiane oleju + jakis pseudo/przegląd, a u mnie na wsi, zostawi max 50zeta za wymiane klocków. Dlatego póki co wole wynajmować.

Meriva A Z16XE. 2001 chyba rok.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin

Mało płacisz za wynajem. W twoim wypadu nie ma sensu budowy albo zakupu własnego warsztatu.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Zawsze jest sens, jeżeli nie dla niego to na wynajem pod kogoś, zawsze ktoś się znajdzie kto będzie chętny. Ziemi nie przybywa ...

Wszystko trzeba traktować jako inwestycję.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Ja jestem w trakcie inwestycji jak dobrze pójdzie to całość razem z działką zamknie się w 900 000 zeta.

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
Witam ile można wziąść za wymianę rozrządu w A3 2.5 za wymianę rozrządu tam trzeba cały przód ściągać jak takie coś sobie liczyć

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
5h x rbh = $$

Swoją drogą długo Ci zeszlo

kwiatekmaciek20

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Biała Piska
Owszem długo, ale zrobiłem to dokładnie i wszystkie mocowania wiązki zrobilem w orgi ,żadnego nie wyrwalem i przy okazji wymylem silnik od dołu. Po ile u was rbh?

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów

Pisał wyżej 160 same graty, wymontowanie / zamontowanie , wyprasować / wprasować sworzeń . Dodatkowo jeszcze śruby do wycięcia, bo obstawiam, że zapiekły się w tulejach.

To daje całe 240 zł za dwie strony :D - obstawiam, że i tak netto.

Jeżeli to jest za dużo to ja już nie wiem.

Teraz pytanie do Kolegów, ilu z Was przy składaniu silnika sprawdza chociaż szczeline na pierścieniach i pasowania wał / wałek / korbowody za pomocą plastigauge.

Co śmieszniejsze sprawdzają tak silnik od 1948 roku !!

A widzieliście jak wszystko co można wymiedziowane :D na pierwszym filmie nawet nakrętki od łączników

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
pierscienie łódzkiej primy są naprawde dobre !!! wiele kpl włożyłem i wiele razy wymieniałem w vw olejowe gówna na polskie primy fakt ze tłok do tokarza ale szły primy ....zdecydowanie i swiadomie polecam!!!

Wodzu u mnie chyba za całość było 2-2,5 k

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tam na tym filmie z megane, mieli szczęście że polos im nie wyjechała że skrzyni :D ja najpierw sworzeń wywalam no ale może się nie znam.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Grzesiu jak to chciales zrobic ? Naprawic miedziowy swiat.
Po tym jak dawno, dawno temu drążyłem temat krzywiących się tarcz i braku wyjaśnienia dlaczego nie można stosować miedziaka, było tylko że nie można i tyle, po tym jak już wiem czemu zacząłem tłumaczyć co i jak ale to jak kulą w płot, a najlepsze że często po zdjęciu kół samochodów marki Toyota które były ostatnio w autoryzowanym serwisie mogę szpachelką zgarniać :D
chyba zacznę zbierać :) zawsze lepiej miedź niż nie mieć :D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
pierscienie łódzkiej primy są naprawde dobre !!! wiele kpl włożyłem i wiele razy wymieniałem w vw olejowe gówna na polskie primy fakt ze tłok do tokarza ale szły primy ....zdecydowanie i swiadomie polecam!!!

Wodzu u mnie chyba za całość było 2-2,5 k
Właśnie na primach to składałem. Pożyjemy, zobaczymy.

Do góry Bottom