slaweuszek
Zweryfikowany Mechanik
Ile bierzecie za wymianę wentylatora dmuchawy w Scenic II ? Oczywiście, decha do zwalenia.
No widzisz, także próbuję wyczuć klienta ale nie zawsze sie uda.
Co do mojego tematu to auto stoi u mnie i czeka, gość dzisiaj dzwonił i pytał czy mu oddam auto ale nie może zapłacić bo nie ma tyle, powiedziałem wprost że nie dam mu się okraść, odpowiedział że b3ezie musiał przyjechać z policją więc odpowiedziałem że jak uważa i się rozłączył, za chwilę odpisałem mu sms ze w tej sytuacji naliczam postój auta na parkingu w wysokosci 20zl za dobę. Ktoś miał podobny przypadek i czego mam sie spodziewać? Bo to że auta mu nie oddam bez rozliczenia to jasna sprawa.

nie stresuj sie zupełnie miałem podobnie i bez stresu !! a te 20 pln to śmiech ja wstawiłem 150 pln za dobeNo widzisz, także próbuję wyczuć klienta ale nie zawsze sie uda.
Co do mojego tematu to auto stoi u mnie i czeka, gość dzisiaj dzwonił i pytał czy mu oddam auto ale nie może zapłacić bo nie ma tyle, powiedziałem wprost że nie dam mu się okraść, odpowiedział że b3ezie musiał przyjechać z policją więc odpowiedziałem że jak uważa i się rozłączył, za chwilę odpisałem mu sms ze w tej sytuacji naliczam postój auta na parkingu w wysokosci 20zl za dobę. Ktoś miał podobny przypadek i czego mam sie spodziewać? Bo to że auta mu nie oddam bez rozliczenia to jasna sprawa.

Ja z lewej strony całkiem odkręcam, a z prawej tylko popuszczam. Jest dość miejsca na wsunięcie skrzyni i wymianę sprzęgła.sanki trzeba zdemontować a nie opuścić.
Dokładnie. Usługa nie wykonana to skąd rachunek.Nie naprawiłem= nie biorę kasyale chyba trzeba zmienić podejście jak widać na przykładzie...
![]()
Ze zwykłej przyzwoitości--- jeżeli nie dał rady więc nie powinien brać pieniędzy za coś czego nie zrobił .A połamane klucze ...jego problem ..może klucze z niskiej półki ,,a może to jego konfabulacja (ściema)...a może faktycznie mówi prawdę..dyskusyjna sprawa ! A teraz (trochę humoruZapłaciłem 110złoty za to że nie dał rady zrobić czegoś co inny mechanik dziś zrobił bez wiekszych problemów

).Z innego pkt.widzenia .to można powiedzieć że miałeś szczęście albo nawet dużo szczęścia ..bo co by było gdyby ów mechanik złamał nogę albo rękę przy naprawie Twojego samochodu albo co by było gdyby uległ uszkodzeniu podnośnik kolumnowy pod Twoim autem ...aż strach pomyśleć o rachunku pomimo tego że robota nie została zrobiona 
! Tobie i mechanikowi z Pruszkowa życzę dobrych relacji .Witam Panowie. Mam takie pytanie a nie przeczytałem wszystkich stron więc nie wiem czy było tu o tym. Wyceniacie próbę naprawy tzn. mechanik miał mi wymienić lewą półoś (trochę felerna rzecz w awensisiet25) niestety nie mógł odkręcić, podobno ułamał dwa klucze i polecił dokupienie piasty bo diaksem chciałby to pociąć. Zapłaciłem 110złoty za to że nie dał rady zrobić czegoś co inny mechanik dziś zrobił bez wiekszych problemów (to tak odnośnie bycia tym złym klijentem co lata po różnych mechanikach bo mu tak "wygodnie-tak tu wyczytałem) Pytam czy taki koszt jest normalny, zwłaszcza że tego dnia zostawiłem u niego pare stówek za wymiane rozrusznika(tu na pewno przeplacilem bo zamiast zregenerować to wstawił inny a za samą robocizne wział 180 plus 100vat? Mieszkam pod Warszawą więc ma to pewnie znaczenie.
Tak jak Woodoo napisał nie wykonana usługa nie ma rachunku,Nie naprawiłem= nie biorę kasyale chyba trzeba zmienić podejście jak widać na przykładzie...
![]()