• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Jakoś tak jest, że w tej branży łatwo wyjść na durnia. Nie wiemy co sie działo ale mechanik juz ma czkawke, dupa obrobiona równo.

Podjeżdża do mnie Toyota, gotuje sie płyn, wywala korkiem.
Zapytałem czy coś było robione- Nie, to tak nagle się stało.
No to, czarno widzę, poważna awaria silnika- klientka odjechała.
Przyjeżdża po kilku dniach i mówi że ze mnie dupa nie mechanik, bo tylko układ był zapowietrzony i żebym jej zamontował ten plastik co go wtedy zdjąłem.
Zamontowałem i tyle.

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Naście lat temu wymieniłem kompletny rozrząd w astrze f 1.6 8v benz. Po kilku dniach wraca klient i wyzywa mnie od złodzieja i oszuta. Rozmawiał z innym mechanikiem i ten mu powiedział że nie ma czegoś takiego jak rolka napinająca. Robił kadeta i tam nie było:). Na nic moje tłumaczenia i chęć pokazania, wyjaśnienia. Pogoniłem. Przeprosin oczywiście nie było. I tak zostałem oszustem.:)

Sąsiad10

Początkujący
Punktów
0
Panowie, ile skasować za wymianę uszczelki pod egr w Astrze H 1.4 ?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Naście lat temu wymieniłem kompletny rozrząd w astrze f 1.6 8v benz. Po kilku dniach wraca klient i wyzywa mnie od złodzieja i oszuta. Rozmawiał z innym mechanikiem i ten mu powiedział że nie ma czegoś takiego jak rolka napinająca. Robił kadeta i tam nie było:). Na nic moje tłumaczenia i chęć pokazania, wyjaśnienia. Pogoniłem. Przeprosin oczywiście nie było. I tak zostałem oszustem.:)
Ale chyba w niektórych silnikach f-ki pasek też był napinany pompą wody. Tak mnie się wydaje. Może tamten mechanik widział tylko takie i stwierdził że skoro innych nie widział to na pewno takich niema. Są tacy, sam owego czasu z takim walczyłem na tym forum, miał sprintera z egr- em i nie mógł przyjąć do świadomości że były też bez, a w zasadzie to rzadko były "z". Ciężko było go przekonać do prawdy. Wspomnę jeszcze że gość jest mechanikiem z GWT co najdziwniejsze.

A teraz zapytam, ile bierzecie czy byście wzięli za wymianę kompletnego rozrządu w MB Sprinter 906 silnik 3.0 V6 OM642? Nie chodzi o sam łańcuch i napinacz tylko komplet więc trochę roboty tam jest.

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Były napinane pompa wody, ale rolka napinająca też była.

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
31
Sprinter 700zł, uszczelka zalezy ja wtryski i swiece pójdą, ale jak normalnie to 600

Od stycznia podwyzki szykuje rbh 100zł netto ,
Opony stał 60
Opony alu 70
Run flat i dostawcze 80
Kpl olej i filtry zalezy od modelu 100min

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Ile za wymianę sprzęgła dwumasowego w Fordzie Mondeo Mk4 - 1.8 TDCI ?

Do góry Bottom