• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

21golfista21

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Strzelin
Że tak zapytam bo widzę, że coś do tyłu jestem. Ile bierzecie za wymianę sprzęgła z dkz Golf plus, golf v, passat b6 - 1.9 TDI? I ile liczycie za rozrząd? W takim silniku

Krzyhu5

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Mszana Dolna
Jakbym zatrudnił się w warsztacie samochodowym to ile powinienemzarabiać złotych na godzinęgdy nie będę miał podpisanej umowy?

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Jak powiedziałem klientowi za wymiane rozrzadu w civicu 400zl to powiedział że ma kogoś kto zrobi to za 250.
Wg ad to 2.4 h
Rozumiem że to 100 zł za rb/h ale tak jak mówicie to odpowiedzialność.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Niech robią. Wszystko jest do pierwszej wtopy.

Ciekawe czy uszczelniacze też będą wymienione :D

21golfista21

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Strzelin
Za łan tauzen to trochu mało. Za dwumas + rozrzad w tym golfie plus wziąłem 850pln. Czas 5h. A powiem wam że od nowego roku będzie jeszcze ciekawiej. Byłem dzisiaj na spotkaniu. Kary kary kary od nowego roku za wszystko, materiały niebezpieczne składowanie w osobnym pomieszczeniu zadaszonym, za palenie olejem 250tys kary będzie. Ciekawe kto z was ma pozwolenie na palenie w piecu w warsztacie? Czy to ekogroszek czy pellet. Generalnie kosztów i papierów od huja dochodzi. Zbieram na pompę ciepła do warsztatu. Ktoś chętny dorzucić?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
trochu mało, bo zakładam że połowy śrub już nie ma a trytytki idą moment, do tego zderzak i tak odstaje to nima co sie pier...

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
trochu mało, bo zakładam że połowy śrub już nie ma a trytytki idą moment, do tego zderzak i tak odstaje to nima co sie pier...
Taa A potem ci klient powie że postawił auto w idealny stanie A śruby Ty pourywałeś i poskładałes na trytytki

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
w takim B5 to tylko tauzena i nie wnikać.
przecież tam czego nie dotkniesz przy zderzaku to bedzie urwane

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Ja to chyba mam szczęście bo zaledwie dwa razy zdarzyło mi się śruby belki upierniczyć.
Chyba takie zadbane fury robię :happy:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Akurat to fajna robota, tylko trzeba mieć blokady i trochę spokoju. Ja kupiłem blokady x lat temu i dwa razy użyłem. Nie pamiętam, ale byłem w plecy chyba 500 :(

Do góry Bottom