• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Mozdzen86

Początkujący
Punktów
4
Witam, ile pieniążków może kosztować regeneracja maglownicy w seacie ibiza?

Felixpl

Uczestnik
Punktów
2
Witam, ile za wymianę wtryskiwaczy, pompy wysokiego ciśnienia i czyszczenie całego układu paliwowego razem z wyjęciem zbiornika. Scenic ii 1.9

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Panowie mercedes vario ile wołać za klocki tarcze tył i regeneracja zacisków. Nie oblicze z godzin, robione z doskoku.

21golfista21

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Strzelin
Ile za wyjęcie silnika z astry 1.6 CDTI, uzbrojenie innego silnika i montaż. (Rozbierany również rozrząd)

Osakxd

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdańsk
Witam serdecznie, ile czasu średnio zajmuje wyjęcie głowic w Subaru Forester 2.0 2004 z LPG ?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
miła robota. Pytanie tylko czy OHC czy może też DOHC;] Ja co do zasady wyciągam silnik i robię na stojaku. Klient kupił subaru klient płaci jak za subaru;]

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Temat z dupy.
Ile za wykonane prace???
Regeneracja zacisków?
Co za pytanie i co za różnica czy to Vario czy Vectra. Jeśli ktoś zadaje tak bzdurne pytania to na pewno nie prowadzi warsztatu, tylko rejestruje się jako niby mechanik, by wybadać cenę.
Zrobić w stodole , odbierając innym którzy płacą podatki i co najgorsze bo nikomu nie żałuje ZANIŻA STAWKI !!!!!!!!!!!!!!
o fachowości nie wspomnę.

Roboczo godzina jest pojęciem względnym, jeden będzie się pier......ł z silnikiem trzy dni, nie mając narzędzi tylko ogryzki, pijąc kawę co pół godziny, drugi zaś ogarnie to jednego dnia, chcąc trzepać kasę.

Ile za wyjęcie silnika z astry 1.6 CDTI, uzbrojenie innego silnika i montaż. (Rozbierany również rozrząd)

To własnie świadczy o fachowości pseudo mechanika, zmienia słupek na drugi na starym rozrządzie???

Albo np. śruba od sanek urwie się w podłużnicy, gdzie setki razy ją wykręcałem w innych autach, a w 101-szym niestety nie.
Taki pseudo warsztat wzywa kumpla z migomatem lub zużywa wiadro wierteł, spędzając na tym cały dzień.
I co wtedy 10h po 100zł roboczogodzina??? Owszem ja mogę się z tym bawić jak najdłużej, tylko kto za to zapłaci, albo zapłaci i to będzie strzał na raz bo już do ciebie nie wróci i rozgada wszystkim, żeś paprak i złodziej. Jeszcze taki pokemon będzie Ci wmawiał że to twoja wina i twój ból, urwanej śruby, w jego pięknym aucie co ma milion km i lat.

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
To po co się w nim udzielasz, chcesz się wyżalić?
Dobry warsztat będzie miał zawsze mnóstwo roboty, mimo że regularnie podnosi ceny (oczywiście są jakieś granice). Dobry warsztat nie patrzy na okolicznych paproków czy stodolarzy bo wie, że mając dobrze wyszkolonych mechaników i odpowiednie narzędzia klientów mu nie zabraknie. Czyżby Twoja frustracja wynikała z braku roboty?

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Dobry warsztat nie pyta się ile wziąć za wymianę np. klocków lub dopompowanie koła bo czasami można podobne pytania przeczytać.
Na brak pracy nie narzekam, tylko wkurza mnie zaniżanie cen przez pseudo mechaników bo to psuje rynek i klient głupieje.
Czy ja jestem zdzierca lub super fachowiec biorąc daną sumę bo ktoś obok robi to za pół ceny.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Jeśli ktoś zrobi taniej o połowę ceny ustalonej przez warsztat, który płaci składki, opłaca pracownika, płaci za abonament autodata itp. To najprawdopodobniej robi bez rachunku lub co gorsza skończył pracę w warsztacie a dorabia w garażu po godzinach:)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A czy dorabianie po godzinach jest takie złe? Myślę że 80% mechaników pracujących na kogoś dorabia po godzinach robiąc auta sąsiadów itp... Niestety ceny w sklepach rosną a wypłaty.... Wiadomo... Więc tu bym się nie czepiał... Fakt psuje to rynek ale ile Ci zrobi mechanik zmęczony po pracy przez tę chwilę zanim padnie na ryj... Czepiajmy się tych którzy robią tylko u siebie na czarno nie odprowadzają podatków itp... A tacy którzy po pracy w domu wymienia olej szwagrowi... No bez przesady...

Do góry Bottom