• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Uszczelka pod głowicą. Octavia 1.6sr. Już dawno nie robiłem. Ile teraz bierzcie za samą robociznę?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jak tam u was sezon oponiarski ? :D w Poznaniu i okolicach desperacja ludzka, prywatne warsztaty mają interes życia

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Kiedyś wszyscy jeździli na letnich, a śniegu było po pas. Jakoś żyli. A i wirusa nie było xD

Opona nawet zimowa - nie sprawi że się magicznie zatrzymamy w miejscu, czy to na lodzie czy śniegu....

Wiec ...

Coś jak ze srajtasma.... panika wrogiem Narodu.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Kiedyś wszyscy jeździli na letnich, a śniegu było po pas. Jakoś żyli. A i wirusa nie było xD

Opona nawet zimowa - nie sprawi że się magicznie zatrzymamy w miejscu, czy to na lodzie czy śniegu....

Wiec ...

Coś jak ze srajtasma.... panika wrogiem Narodu.
Kiedyś opony miały bieżnik jak obecna zimówka, opony były wąskie. Nie opowiadaj że na letniej można po śniegu jechać. Najgorsza zimówka będzie lepsza od nowej letniej na śniegu.
Automatyczne połączenie postów:

Jak tam u was sezon oponiarski ? :D w Poznaniu i okolicach desperacja ludzka, prywatne warsztaty mają interes życia
Kupuj sprzęt i działaj. Ja się broniłem przed wulkanizacja ale na wiosnę kupuje sprzęt i działam .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Naturalnie masz rację, chodziło, mi raczej o sam fakt jazdy- można jechać i się nawet nie zabić, tylko trzeba myśleć co się robi...

Wiadomo, że łysą letnią to sobie można ...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Naturalnie masz rację, chodziło, mi raczej o sam fakt jazdy- można jechać i się nawet nie zabić, tylko trzeba myśleć co się robi...

Wiadomo, że łysą letnią to sobie można ...
A u was w UK spadł śnieg?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
A u was w UK spadł śnieg?
Znasz taki angielski dowcip:
Czym się różni angielskie lato od angielskiej zimy?
W lato jest ciepły deszcz, a podczas zimy zimny

u mnie rano było 3 stopnie, w ciągu dnia 5.
I oczywiście deszcz praktycznie cały dzień.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Nie żeby coś do kogoś personalnie, ale branża oponiarska to dla mnie jeden wielki dramat. Opon trzeba się nanosić od groma, klient tupie przy nodze nawet ruchu nie zrobisz. A jeszcze jak zaczną się szpilki urywać to już całkowicie pięknie się robi. Na koniec dnia zajechany jak koń po westernie.Ktoś się pochwali ile autek dziennie robi w sezonie?

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
A dosłownie kilka dni temu na licytacjach komorniczych mignął mi zestaw montażownica+wyważarka po chyba 1500zł/kpl, może to był jakiś znak :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Bez przesady. Aczkolwiek ja licze srednia caloksztaltu sezonu czyli przekladki i wymiany calych kol ( powietrze i wywazenie). Same przekladki trzeba liczyc srednio 30 minut w 2 osoby.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ale jesteś w stanie tak powiedzmy 12 godzin robić bez przerwy czy chociażby po 3 autach robisz przerwę na 10 minut?
Może faktycznie na 2 osoby się tak nie narobisz...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Optymalnie robi sie w 3 na stanowisko, w 4 mamy rekord jakies 12 minut, ale nie pytaj jakie to tempo bylo.
Ogolnie to wszystko zalezy tez jak jestes zgrany itp.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ale fakt, dzisiaj jestem wypruty. Kwestia tez maszyn. Np "mala" corghi zrobi w tym samym czasie 2.5 kola, "duza" corghi obskoczy 4 szt a gowniata sice z bocznym ramieniem zrobi moze ze 2 ;D

Do góry Bottom