• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Na dłuższą metę nikt nie będzie robił na akord i nie można tego wymagać od ludzi .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
NIkt na akord nie robi :D Jak coś to zapraszam poogladać jak wygląda nasza praca :) Uwierz mi, że jak masz ogarnietą ekipe, gdzie każdy wie co ma robić to jest lux. Wiadomo, że jak zdarzy sie przypadek problemu z gwintem, dziurawa opona itp to czas się wydłuży i trzeba będzie chwile pogonić, żeby nadrobić.

marcin86633

Początkujący
Punktów
0
Panowie, ile liczyć samej robocizny w mercedesie w203 3.0cdi za demontaż silnika, wymianę skrzyni ASB, wymianę rozrzadu i uszczelnianie dużej miski?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A ładnie to tak wyłudzać adresy email z numerami telefonu ?

Przecież to jest budowanie sobie bazy danych... masakra.

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez DobryMechanik Sp. z o.o. moich danych osobowych w celach marketingowych i kontakt za pośrednictwem telefonu, e-mail lub sms"

Potem ktoś tam będzie wydzwaniał z jakimś badziewiem.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jakim trza być imbecylem aby jakiejś stronie krzak podawać jakiekolwiek dane... :eek::facepalm:

WaspBee

Nowy
Punktów
0
Hey ile teraz bierzecie za wymianę rozrządu w 1.4 TCE Nissan Juke?
1500zł za samą robociznę jest ok? Czy teraz ta usługa więcej wychodzi? :)

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Nissan juke, zarówno f15 jak i f16 nie mają silnika 1,4 tce w swojej palecie silnikowej.... Chyba że źle patrzę

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Ja dużo liczę zdroworozsądkowo bo gdyby wszystko policzyć z czystych roboczogodzin to ludzie by uciekli....Taki remont silnika wraz z demontem i zamontem oraz uruchomieniem 62 rbh razy 200zł plus szlifierz plusz szpargały do poskładania to wychodzi 20 tysi....

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Gdybym scisle trzymal sie stawki rbh to chodzilbym ubrany w samo zloto. Niestety klientow mialbym jednorazowo...

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Zimoon to właśnie to jest kurwesko nie fair bo robiąc grube roboty zarobisz realnie mniej a odpowiedzialność rośnie odwrotnie proporcjonalnie. Niestety dobrze to znam

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Dlatego łatwo dorobić się na prostych robotach.... Zatrudniać młodych ludzi którzy wiele nie umieją a robić auto za autem.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Osobiscie dla hajsu wolalbym trzaskac codziennie tarcze + klocki, ewentualnie koncowki drazkow + zbieżność.
Ale bezcenna jest satysfakcja gdy silnik po remoncie odpala i pieknie chodzi :)

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Przypomniała mi się sytuacja jak znajoma zobaczyła jak gapie się na fajna blondynkę.... Podeszła i spytała czy się podoba, ja na to że to mój ideał z marzeń, wszystko na miejscu... Znajoma mówi ale twoja żona ma ciemne włosy i jest zupełnie inna, więc dlaczego nie hajtałeś się z tą blondynką? Bo wiesz w życiu nie kierujesz się ideałami tylko zdrowym rozsądkiem.... Tak samo w pracy trzeba wybrać czy biedny, umęczony, ze stresowany ciążką i trudna praca ale z satysfakcja a może bogaty, zadowolony bez stresu i bez satysfakcji z wykonywanego zawodu :)

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ja dużo liczę zdroworozsądkowo bo gdyby wszystko policzyć z czystych roboczogodzin to ludzie by uciekli....Taki remont silnika wraz z demontem i zamontem oraz uruchomieniem 62 rbh razy 200zł plus szlifierz plusz szpargały do poskładania to wychodzi 20 tysi....
A z tych 200zł/h ile realnie widzi pracownik? 20zł/h?
Moim zdaniem 200zł to ostre przegięcie i wymyślone tak tylko po to, żeby się dorabiać na prostych szybkich naprawach, albo nadrabiać pół dnia nicnierobienia. Bo co innego robić naprawę trwającą 10min za 200zł/h, a co innego robić jedną 8 godzin po 100zł/h, ja bym wolał drugą opcję mimo że rbh 2x tańsza.
W ogóle przy rozliczaniu się w rbh najlepsze jest przejście na rozliczanie się za wykonaną prace, wtedy dzieją się cuda i nagle okazuje się, że robota która miała trwać minimum dwa tygodnie może być wykonana w ciągu dwóch dni :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Pamietaj, ze od rbh należy odliczyc wiecej kosztow niz sama godzinowka pracownika.
Automatyczne połączenie postów:

A ostatnio jest ich coraz wiecej...

Do góry Bottom