• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
ok to ja mam pytanko za 1000punktow ile kosztowala by wymiana glowicy bez czesci w BMW X5 3.0 benzyna i to 12 godzin???

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
1200-1400 normalnym tempem na szybko czyli jeden dzien roboczy 2000

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
wzielem od goscia 900zl bo musialem niestety kupic blokady rozrzadu a ten ze jestem wyludzaczem....(blokady kosztowaly mnie 400 zl
)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Mogłeś mu powiedziec ze ma płacić tyle i tyle jak go stać na bmw , a do tego podsadzic mu kopa i pogonic bo tacy sa najgorsi kupil bmw za kredyt a teraz nie ma na naprawę a ty masz niby robić za frajer bo mu sie tak chce, szybko bym go wyprostowal tak jak ostatnio jednego bogacza któremu robiłem ducato , i powiedział ze mam największe stawki w mieście :)

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
lub bedziesz mial wypadek;d
ja jak nie mam blokad a sa niezbędne do tkniecia auta to mowie klientowi ze albo pokryje tez koszt blokad rozrzadu i mu wtedy zrobie albo niech jedzie do kogos innego. ale najczesciej zgadzaja sie na zakup blokad. np do tdi fordow wszystkich ostatnio klient wylozyl dodatkowe 700 zl na blokady zebym mogl go tknac palce i pojechalem zadowolony;d

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
pierwsze słyszę o doliczaniu za narzędzia. jak by mi ktoś tak powiedział że mam mu 700zł zapłacić za narzędzia dla niego to bym mu powiedział : "po hu.. się srasz jak nie masz czym robić " i bym podziękował ...
tak to bym zaczął z młotkiem i każdemu tak mówił ...

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
No Rash`u prezentujesz ciekawe podejście... nie powiem.
Każdy z nas kupując specjalistyczne narzędzia musi zrobić parę aut, żeby takie rzeczy zaczęły się zwracać, albo na siebie zarabiać. A Ty każesz sobie je kupować i jeszcze liczysz normalnie robociznę...

Swoją drogą, przy takim podejściu to ja bym (jako klient) zapłacił za blokady ale po robocie oddaj mi, co moje.

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
ludzie sprobujcie:) jak dobrze robicie auta i jest to wasz staly klient to on sam bedzie chcial zebys ty sobie to kupil za jego pieniadze bylebys to go zrobil a nie kto inny. o tym mowie to byl moj staly klient ktory robil u mnie wszystko jest przekonany o jakosci wykonywanej uslugi wiec kupuje a nie jedzie do kogos innego ktory mu to zrobi w stodole. jak robicie lipnie to i klient nigdy wam tego nie zakupi a jak robicie to najlepiej ze wszystkich to klient ci to kupi i jeszcze podziekuje za jakosc wykonanej uslugi.

robcie robote dobrze a klienci to docenia. ja przez rok czasu prowadzenia warsztatu nigdy nie dostalem tyle ile chcialem tylko zawsze wiecej i to nie o kwote 5 cz 10 zl tylko o duzo wiecej.

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
Rashu powiedz mi jak masz na imie??? Twoja nexia kojarzy mi sie z autem Andrzeja "Nexusa"

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
Nexus i Nexia kojarzy mi sie z jednym gosciem z ktorym mialem kiedys dobry kontakt...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a mi się podoba takie podejście do sprawy, tym bardziej że klient na to się zgodził :), niektóre rozrządy wymagają blokad i może akurat w mieście w którym pracuje Rashu nikt nie miał takich blokad, więc nikt się tego nie podjął, a dla jednego auta nie warto ich kupować. Ważne że się klient zgodził, a mechanik bogatszy o nowe narzędzia :D

Do góry Bottom