• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
wiadomo każdy wycenia swoją pracę wg.swojego uznania,najgorsze jest to że po pewnym czasie wszyscy klienci stają się bardzo dobrymi znajomymi:D;) i trzeba było robić za pół darmo,mam grono swoich stałych klientów którym robię autka za free ale za to mam dobrego tokarza,frezera i jeszcze paru innych a taka filozofię sobie wymyśliłem a innych kasuje solidarnie po równo.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
w mojej okolicy nie przeszły by takie ceny a rozrządy. 100zł za jeden wałek, 150 za dwa a za passata b5 fl nawet biorą po 180 :/

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
Pacjent Nissan Patrol 2.8 TD 89 r.
Wymiana amortyzatorów przód x2-
Wymiana łączników stabilizatora przód i tył x 4 + 2 gumy stabilizatora tylnego -
Wymiana krzyżaka wału tył -
Wymiana klocków przód -
Wymiana tulei amortyzatorów tylnych dolnych -
Demontaż drążka kier. i wymiana obu końcówek (palnik) -
Wymiana drążka poprzecznego amortyzatora skrętu-
Wymian uszczelniaczy przednich mostów x 2 -

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Koledzy Seat Ibiza II motor 1.0 AER. Prawdopodobnie Uszczelka głowicy (musze się jeszcze upewnić) ile za to wołać ?

i jescze ile za wymiane klamek przod i tyl z lewej strony peugeot 306 ?

Ostatnia edycja:

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
Ja jak nie wiem ile wziasc to autodata, tam wyliczam ile przewidziano roboczogodzin i to mnoze razy 60-100zł i wychodzi.

Matek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
4
Miasto
Kraków
Lanos 1.5 16V 99r ile za wymianę rozrządu sam pasek napinacz i rolka, a ile z pompą wody?
Schemat rozrządu jest taki sam jak w Lanosie 1.6?

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Czemu aż tyle?:) tzn pytam z czystej ciekawości jak wygląda w tym silniku wymiana wtrysków,że jest aż tyle roboty,trafika nigdy nie robiłem,a i w ogóle jakichkolwiek renówek nie lubie :)

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Czemu aż tyle?:) tzn pytam z czystej ciekawości jak wygląda w tym silniku wymiana wtrysków,że jest aż tyle roboty,trafika nigdy nie robiłem,a i w ogóle jakichkolwiek renówek nie lubie :)
Hydrauliką trzeba rwać. Około 2 tygodni temu zakupiłem sprzęt do wyciągania wtrysków ale tylko citroen 2.0 hdi i na pewno za parę stówek nie będę tego ruszać:)

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
KOLEDZY GRAND VITARA 2.0 B wymiana spręzyn przód tył podwyższenie o pare centów amortyzatory tył (cięcie szlifiera)na przodzie całe zawieszenie demontarz półosie obniżenie gniazd amortyzatora spawanie tłumika wspawanie strumienicy plus montarz orurowania pod progami?ile byście wzieli ?

Do góry Bottom