• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
mi się udało zwalić bez zrzucania michy , zwalić miskę bez demontażu silnika chyba nie da rady. A jak w tym silniku masz osłony rozrządu od zewnętrznej strony 2 i od strony głowicy jedna w całości która wystaje troszkę nad głowicę ?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Kurcze nie wiem, nie mam za wielu informacji, jedynie te co podałem wcześniej. Auto umówione na przyszły tydzień i się zastanawiam czy nie powiedziałem za mało i nie odwołać go.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
a ile powiedziałeś ? jak powiedziałeś dużo mniej jak 3 tys to wkopałeś się tak jak ja ostatnio :) ale jak przy tej operacji nie będziesz wymieniał rozrządu to można obejść trochę i zwalić tylko jeden łańcuch i głowicę zwalić na styk. bo jeżeli tam są takie osłony jak były w tej co ja robiłem to bez zdjęcia miski nie da rady ściągnąć nawet dolnej pokrywy.

w tej co ja robiłem był taki silnik http://allegro.pl/nissan-navara-d22-2-5-di-poduszka-silnika-i3818586667.html

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Klient jakiś Rusek co mieszka w Niemczech, zadzwonił i łamaną polszczyzną spytał ile za wymiane UPG, o rozrządzie i innych rzeczach nie było mowy, zerknąłem w AD i tam podają 7 godzin n taka operacje czyli mniej więcej tylko co AD wylicza dla np. jakiegoś Peugeota czy Forda więc powiedziałem mu 1500zł za całą operacje. Jak jest auto na pasek to przeważnie w 800-1000zł się mieszcze ale z tym Navarą to jakoś mam dziwne uczucie, że mogę się narobić a nie zarobić.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Powiem ci tak ja skasowałem 1500zł ale sporo się narobiłem samo składanie prawie po 2 miesiącach zeszło mi jakieś 12 godzin, i na 90 procent jak zwalisz głowicę to będzie popękana .

dodam jeszcze że nikt w okolicy nie chciał tego robić za mniej jak 3-3,5 tyś

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
tak za samą robotę , komplet uszczelek wyszedł gościa 750 zł a regeneracja głowicy 1850 zł plus tam jeszcze jakieś pierdoły wszystko razem wyszło 5,5tyś

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Lepiej tak :) bo narobisz sie po łokcie a taka kwota w przeliczeniu na dobre nawet 3-4 dni roboty to nie za ciekawie chyba że zgodzi sie na 3,5 tys to mozna brać :) znajomy mechanik mówi ze nie opłaca sie takiej roboty brać i że to robota dla serwisów :)

maher

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sosnowiec
Koledzy jak wycenić taką robotę:mercedes actros mp2 2008r.wymiana wszystkich tarcz hamulcowych,wymiana klocków,wymiana oleju(silnik,skrzynia,retarder,dyfer +filtry),diagnostyka ze skasowaniem serwisu,wymiana tulejek zawieszenia kabiny.
Druga robota to wymiana oleju iveco daily 2012 mod. 35c15 z wszystkimi filtrami+filtr odmy

maciek volvo v40

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
hamburg
Mam pytanko do panów mechaników ,ile by tak kosztowało założenie czojnikow parkowania w Volvo v40 kombi, dwa na przód i cztery z tyłu ,czy dużo to pracy przy takim zamontowaniu i jaka cena ,czujniki kupilem za 120 zł

mateusz1989

Początkujący
Punktów
0
witam
koledzy mam pytanko przyprowadzili mi na warsztat vw t4 2.4d/92 r probowali go odpalic na zaciag i przeskoczyl na rozrzadzie i chcem ustawic na starym pasku i zobaczyc czy bedzie pukalo jak bedzie wsio oka to wymieniam rozrzad. ile mozna wziasc za wymiane takiego rozrzadu i takie ustawienie na starym pasku?????
chyba ze bedzie trzeba zdejmowac glowice to ile mozna zdjac za takie zrobienie glowicy???
z gory dziekuje za podpowiedz pozdrawiam.
jak by ktos mial materialy w sprawie tego rozrzadu to jak mozna jakiegos linka.

Waldek415

Początkujący
Punktów
1
za samą robotę możesz od 400 masz tam 2 paski i chyba ten od pompy nie ma napinacza i jest jakoś dziwnie napinany i do tego żeby ładnie palił powinien być ustawiony kąt wtrysku

mateusz1989

Początkujący
Punktów
0
tak tu gdzie pompa to niema napinacza jest tylko kolo od walka i pompa

Do góry Bottom