• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Immo nowy klucz A4 b7 RB8 Crypto

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Witam

Jak w temacie, pacjent s4 2005 rok 4.2 benzyna ecu M7.1.1. tzw. all key lost. czyli wszystkie kluczyki zgubione.
Mam dostęp do ori Abritusa, tyle, że z "biedniejszą" opcją kodowania kluczy 3 i 4 gen immo. tzw. pakiet VN006

Dzisiaj się trochę bawiłem i za chiny ludowe nie szło tego zrobić, a powinno to wyglądać tak :

I teoretycznie tak :

Na necie są szczątkowe informacje na temat tego licznika.
Pin mam, ale on i tak nie pozwoli mi się zalogować w kanale 25 immo, tak samo jak 17 licznik.
Zwłoka czasowa cały czas wyskakuje.
Nigdzie nie mogę znaleźć CS, żadnych bajtów ... nic tylko pin, który w liczniku i ecu jest taki sam.
W dieslach pokazuje CS po wczytaniu dump'a licznika can lub ecu, tutaj mamy licznik bez can i jedyne co pokazuje to pin. W ecu mogę wczytać tylko config data, nie da rady dumpa zgrać po obd.

Tryb immo w zegarach - 6 czyli wszystko tak jak powinno być.

Odnośnie filmów:
W moim przypadku, wysypuje się jako pierwszy na weryfikacji połączenia can, trzeba wsadzić ori bezpiecznik ecu, klikąć ponów, wyskoczy znowu błąd, podmienić bezpiecznik z podpięciem do boxa abritusa i wtedy can puszcza. Zatrzymuje się na 3 opcji : Checking immo connection i dupa.
Niby jest napisane żeby wcisnąć pedał hamulca lub odblokowanie drzwi, ale to nic nie daje.

Gdzieś tam się dokopałem, że trzeba niby ecu przypisać do licznika, żeby odblokować możliwość kodowania kluczy... , ale ile w tym prawdy ?

Generalnie Świeżak jestem, więc jakieś naprowadzenie się przyda.

Ktoś, coś jakieś info ma ?

Pozdrawiam

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Dla potomnych radze się zastanowić przed zakupem licencji VN006 do abritusa AVDI.

Podłączone tak jak ma niby być i na dwa samochody , ten s4 oraz A3 dupa w krzakach.

Prawie 6,5 k sobie leży i się śmieje. Jutro będę atakował dystrybutora wtf.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
czyste crypto 48, takie wymaga protag. na mhh jest temat vn006 w immo.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
abritus kupiony dla vn002 ... teraz jako dodatek vn006. Jak możesz to zajrzyj na mhh, bo ręce opadają.

Pozdrawiam

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Teraz bawimy się w odbijanie piłeczki producent - dystrybutor :D
Dystrybutor, wysłał mojego oryginalnego maila, którego wysłałem do producenta osobiście.

Zobaczymy co z tego będzie.

Odpowiedź na maila od producenta :

Dear xyz,

Please note that the problem may be caused by a few reasons so please contact your dealer and our partner to perform troubleshooting.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Dealer nie odbiera telefonu, nie oddzwania.

Jedyne co to dostałem za ich pośrednictwem maila odnośnie S4 B7 :D

"Hello Team,

This Audi S4 B7 is not Immo III/Immo IV, thus the procedure. It is meant to be used on different models equipped with a newer type of immobilizer integrated in the cluster.

As you can see, the Amarok in the video is a later model. A key for this Audi is made using the Key Learning function while the IGN is turned on so the immo type can be automatically detected.

I am afraid the customer misunderstood the functionality in this case.

If there is anything else we can assist with, please let us know.

Thank you and have a great day!"

Licencja VN006 dla abritusa to jakiś Qwa... żart i to nie tani.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
żółty sprzęt za 1 k pln zrobił S4 w ciągiu 5 min włącznie z zaprogramowaniem pastylki immo dealer key.

Ogólnie ta licencja to jakiś żart, nawet nie brać go pod uwagę, jeżeli już to tylko i wyłącznie VN003 lub VN009. z konkurencji to vvdi2 zdecydowanie lepiej wychodzi przy końcowym rozrachunku . Abritus za bardzo obrósł w piórka.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
żółty sprzęt za 1 k pln zrobił S4 w ciągiu 5 min włącznie z zaprogramowaniem pastylki immo dealer key.

Ogólnie ta licencja to jakiś żart, nawet nie brać go pod uwagę, jeżeli już to tylko i wyłącznie VN003 lub VN009. z konkurencji to vvdi2 zdecydowanie lepiej wychodzi przy końcowym rozrachunku . Abritus za bardzo obrósł w piórka.

wlasnie powiem ci ze czytalem ten temat wczesniej ale nie chcialem cie wku.... (denerwowac) ale robilem a4b7 klucze od 0 i a6c6 i nie bylo problemu tyle ze abritesem china. zeby carprog taki cyrk robil to juz nikt sie nie dziwi. ale abrites ori.... wstyd... za taki hajs....

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Ja też dodawałem klucze. Abritusem chińskim w a6 c7 2014r BCM2, to i twoją ori powinien ogarnąć. Dla mnie to niedoczytałeś instrukcji, albo słabo filmik oglądałeś. Dodam jeszcze że klucze były nowe czyste pod audi.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Mówimy o licencji VN006 a nie o Vn003, tutaj jest cały pies pogrzebany.

Do góry Bottom