. Nadal na filii są dostępne 4 szt bo widzę ... jak tu pracować i wyrabiać obroty ...?Moim zdaniem to i tak jest delikatny, bo jak inaczej rozmawiać z amebami umysłowymi...jak z k... do handlowca wyskakujesz to co się dziwisz![]()
co nawet z obsługą szpadla miały by problemy...Ja również widze same plusy ze wspolpracy z nimi
Filie mam 12 km od siebie 3 razy na dzien czesci przywoza obsluga bdb
Powiem Ci ze korzystalem troszke z ich towarów, ale potem sprawdzajac ceny porównywalne z IC a wiekszej ilosci przypadkow to IC ma lepsze ceny. Do tego duzo czesci w RK poprostu nie ma, nawet na zamowienie, choc u mnie najgorszy ból to że nowo otwarta filia, bardzo mlodzi pracownicy, zupelnie bez pojęcia do samochodów... Postawilem na IC i 95% od nich zamawiam, nie patrzac juz czy konkurencja ma lepsza cene na czesci bo i tak uwazam ze rabaty mam bardzo dobre. 3 trasy dziennie, zamawiam czesto na koniec pracy graty, a o 7 rano juz na mnie czekaja. I oczywiscie wiekszy magazyn bynajmniej u mnie. Kiedys bralem z CarSystemu, ale raz ze zaczeli płakac i marudzic na zwroty, dwa ze stwierdzili ze czesci elektrycznych wgl nie ma zwrotu, duzo czesci przychodzilo nie takich jak trzeba, brak katalogu internetowego i w 90% te zle czesci to wina tych ich smiesznych katalogów i braku wiedzy pracowników. Pamietam sytuacje jak zamawialem 4 razy rozrzad do glupiej alfy 147 1.9jtd.... i za 4 razem tez przyszedl i bylo cos nie tak, rzucilem na ławe w sklepie pojechalem do IC od strzała taki jak trzeba i cena lepsza, do tego w CarSystem byl taki sam problem jak tam ktos wyzej pisal ze rabat prawie taki sam jak dla Kowalskiego z ulicy.... Tak ze IC jak najbardziej chwale, szkoda tylko ze w mojej okolicy żadnych szkoleń :/Drozyzna. U rk niedzialek taniej
Potwierdzam, szkoleń strasznie mało. Niby są, niby jest ten mobilny wóz szkoleniowy, ale zawsze jak nie sprawdzam to minimum 200km ode mnie. Na dobrych kilka lat współpracy byłem na bodajże szkoleniach.szkoda tylko ze w mojej okolicy żadnych szkoleń :/
Intecars? Nie polecam. Wielka sieciówa a ceny z kosmosu. Jak nie ma sie zniżek to nawet nie warto podchodzić. Lepiej wspierać polskich przedsiębiorców małych sklepów.

Po części prawda, ale ja mam koło siebie Gordon i IC, a dostępność części mam lepsza w prywatnym sklepie, może nie małym, ale nie będącym wielką hurtownia. Fajne jest to, że nie robią prawie wcale pomyłek przy zamówieniu i dowóz części na telefon. Nie ma wyznaczonych tras. Dzwonisz jadą. Czas oczekiwania max godzina.
w mieście mam Gordona (jak coś na szybko potrzeba to biorę od nich) i jeszcze jedną sieć (nie będę mówił nazwy), gdzie tak mnie wkur... zdenerwowali kilka razy, że w życiu od nich już nie będę brał. W małych sklepach to raczej nie biorę i nie chodzi o transport, bo tu masz rację, ale o ceny. Mają wyższe ceny zakupu niż ja, więc wolę tą marżę zostawić dla siebie 

A co powiesz na to: łożysko z piasta, ten sam producent. Cena detal Gordon, 270zl a cena w tym sklepiku 220zl. Ludzie głupi nie są i potrafią się przejechać i sprawdzić ceny.
Olej selenia, nie pamiętam parametrów, w tamtym roku za 5l w gordonie 280zl, a w sklepiku 190zl.
Dlatego wolę trochę mniej zarobić na częściach a mieć więcej klientów.
Sporo warsztatów już do nich przeszło.
A i jeszcze reklamację.
Kiedyś pisałem temat o łożysku.
Wyświetl załącznik 24935
Przeszło reklamację bez problemu.
W gordonie w podobnej sytuacji odpisali mi, że łożysko zniszczone przy demontażu
Zresztą każdy bierze tam gdzie gdzie pasuje![]()

Ja mam za bystrych klientów
Skubani potrafią liczyć.
Druga sprawa, że przychodzi chłopek roztropek do hurtowni i na dzień dobry dają mu 10 - 20% zniżki. Ja mu dam detal za klocki, a on powie, że sam kupi w hurtowni taniej.
I właśnie to mnie denerwowalo.