• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejs diagnostyczny do ok.10 tys

kogutu

Początkujący
Punktów
2
Vaga to chyba każdy jeden ma bardzo dobrze rozbudowanego a i tak nic nie zastąpi vcds’a czy tam odis’a, gorzej z japończykami z tego co zdążyłem zauważyć.
Kurcze bo dochodze moze do wniosku, ze zamiast wydawac 19 tys na autela 909 bo juz mialem taki zamiar - nie wiem czy nie lepsza opcja bedzie jednak kupic kilka urzadzen luncha/autela,texta nano + tego pdl'a. Bo czym wiecej draze temat tym bardziej wychodzi mi na to, ze jedna urzadzenia nie zalatwi sprawy.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
ja tez sie zastanawiam nad autelem Mp 808 Ts bo głównie chodzi mi o czujniki tpms. do szybkiej ogolnej diagnostyki używam Cdif3 na androidzie na świeżych aktualizacjach jest w miarę szybki wspomagam się też hella gutmann albo foxwell nt644 i autodate on line.

kogutu

Początkujący
Punktów
2
ja tez sie zastanawiam nad autelem Mp 808 Ts bo głównie chodzi mi o czujniki tpms. do szybkiej ogolnej diagnostyki używam Cdif3 na androidzie na świeżych aktualizacjach jest w miarę szybki wspomagam się też hella gutmann albo foxwell nt644 i autodate on line.
A wlasnie powiedz mi jak kto jest z tymi czujnikiami tpms - opony wymieniamy ale jakos nigdy nie bylo potrzeby sie z tym bawic - kiedy ow potrzeba zachodzi?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
przyjedzie taka Kia czy Hyundai na wymiane oleju i filtóow i klient zażyczy sobie usunać przy okazji błąd tpms i czesto jest tak ze czujnik do wymiany a tu w testerze nie ma opcji TPMS dla tego modelu...

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
przyjedzie taka Kia czy Hyundai na wymiane oleju i filtóow i klient zażyczy sobie usunać przy okazji błąd tpms i czesto jest tak ze czujnik do wymiany a tu w testerze nie ma opcji TPMS dla tego modelu...
Do takiej kia to tylko g scanem albo zenith z 5. Mam G-scan3 mogę śmiało polecić, posiada passthru, doip

kogutu

Początkujący
Punktów
2
Do takiej kia to tylko g scanem albo zenith z 5. Mam G-scan3 mogę śmiało polecić, posiada passthru, doip
A powiedz mi jak G-Scan 3 radzi sobie z innymi markami np. VW, BMW, Mercedes? Z tego filmiku widze, ze takie marki tez obsluguje.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Ok- z tego co widzialem autel to tez tak kaleczy jezykowo - lecz warto dodac ze Autel 909 ma juz mozliwosc tlumaczenia po przez Gtranslator - fakt pod przyciskiem plywajacym ale jego klepniecie nie wywoluje nowego okna tylko tlumaczy dynamicznie widziany screen.
Automatyczne połączenie postów:

A PDL to ten SUN, dokladnie SUN PDL o to urzadzenie chodzi? Co takiego jest dobrego w PDL?

Z klonami to fajna sprawa - ja tu problemu nie widze, ale nie ukrywam, ze dla niektorych zaczyna to byc przytlaczajace (ilosc kabli, uzeranie sie programami) -zwlaszcza jak ktos musi wykonac szybka diangoze zaczyna to uwierac. Mam kable do bmw, vcds, lexia, vida ale szukam cos w miare uniwersalnego i przyszlosciowego - bo w glownej mierze nie ja bede na tym pracowal a Delphi sie juz skonczyl jak wszyscy wiemy
Jest tani , nie potrzebujesz laptopa ,
Robi Amerykę.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
A powiedz mi jak G-Scan 3 radzi sobie z innymi markami np. VW, BMW, Mercedes? Z tego filmiku widze, ze takie marki tez obsluguje.
Mercedes bardzo dobrze offline, jak czegoś nie zrobisz off to po passthru czy doip i nie ma problemu.
Bmw to samo miałem bmw z usa i robiłem adaptacje valvetronic przy zasilaczu, nie było najmniejszego problemu.
Fiat ducato 2021 ale zabudowa camper, gscan odczytał offline wszystkie dtc z opcjami adaptacje itp. zaznaczając że w 2021 pełne sgw.
VW- bardzo podobnie zrobione jak w vcds, też po passthru wykupujesz na koncie i lecisz.

Ostatnia edycja:

kogutu

Początkujący
Punktów
2
Mercedes bardzo dobrze offline, jak czegoś nie zrobisz off to po passthru czy doip i nie ma problemu.
Bmw to samo miałem bmw z usa i robiłem adaptacje valvetronic przy zasilaczu, nie było najmniejszego problemu.
Fiat ducato 2021 ale zabudowa camper, gscan odczytał offline wszystkie dtc z opcjami adaptacje itp. zaznaczając że w 2021 pełne sgw.
VW- bardzo podobnie zrobione jak w vcds, też po passthru wykupujesz na koncie i lecisz.
No to chyba, sie skusze na niego- bo wyglada to w miare zacnie.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Nie ma sprzętu co robi wszystko, ale za tą cene naprawdę warto będziesz zadowolony, pisałeś w innym wątku i wymieniłeś pare interface do kupienia. Kup zenith jako pierwszego i wtedy zobaczysz dalej co chcesz jeszcze dokupić, Kia/Hyundai na drogach coraz więcej a w zenith to serwisówka z tej marki.

Do góry Bottom