Jak najmniejszy to tylko do wsalsnego użytkuJaki budżet?
Nie wiem jakie są widełki 400 zł wystarczy ?Jak najmniejszy czyli ile maksymalnie?
Mam delphi i Autocom i interfejs delphi ale nie wiem czy to ogarnie jeszcze nie sprawdzałem tegoDo takich manewrów potrzebna jest głowica/programator jak zwał tak zwał. Galletto kess może mpps jeszcze uradzi
Po wywaleniu klap chciał bym zablokować sterownik aby nie wyskakiwał błąd klapAle co znaczy "ogarnie klapy"? Co masz na myśli?
Czyli lepiej z tym do kogoś podjechać a samemu tylko wszystko mechanicznie zrobićNo to nie ogarnie tego twój interfejs. I za te pieniądze to tylko galletto, kess, ktag, lub mpps i oczywiście tylko chińskie podróbki.
Dzięki za odpowiedzi i pomocNo jak nie masz sprzętu to inaczej sie nie da. Sensowny sprzęt do tego o czym piszesz zaczyna się od okolo 17tys
Nie prawda. Potrzebowałam informacji, jakim programem można to zrobić. Jeżeli ktoś potrafi, to znaczy że każdy może się tego nauczyć. Kwestia dostępu do odpowiedzi onego sprzętu, oraz czy taka inwestycja jest opłacalna dla własnych potrzeb.Pan pewnie myślałem że usunięcie klap, dpf czy EGR jest na zasadzie dodaj lub usunuń programy albo odchacz z listy.
Dzięki za wyjaśnienie teraz wiem jak działać. Pozdrawiam ✌ Wesołych ŚwiątKess galletto mpps (zgranie wgranie). Zależy od auta i sterownika. Ja jak nie dam rady zgrać po obd to jadę do kumpla co siedzi tylko w tym. Do obróbki zgranego pliku winols lub ecm titanium
Nie prawda.
Potrzebowałam informacji, jakim programem można to zrobić.
Jeżeli ktoś potrafi, to znaczy że każdy może się tego nauczyć.

Kwestia dostępu do odpowiedzi onego sprzętu,
NIE.oraz czy taka inwestycja jest opłacalna dla własnych potrzeb.
I wszystko jasne, albo dla siebie i nausługi albo nie wchodzić w temat ✌no właśnie nieprawda...
praktycznie każdym programatorem do układów scalonych.
prawie każdy
i jeszcze trzeba wiedzieć co edytować i na jakie wartości zmienić.
NIE.
a teraz pokażę ci jak to wygląda w praktyce.
oprócz sprzętu (kolga polecił Kess'a)
Wyświetl załącznik 51826
trzeba to wlutować w płytę sterownika:
Wyświetl załącznik 51827
i uzyskujesz coś takiego:
Wyświetl załącznik 51828
czasami ludzie piszą autorskie oprogramowanie które pomaga w modyfikacjach:
Wyświetl załącznik 51829
później tylko wgrać, odlutować, poskładać puchę i pomodlić się, że zadziała i nic innego nie uszkodzi w aucie.