• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak bardziej rozreklamowac warsztat ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Wieksza wydajnosc, priorytetowa realizacja zlecenia, tlumaczenie klientowi co i jak nawet jesli nie rozumie, dawanie rad profilaktycznych, jak przekroczy np 200zl robocizna to gratis sprzatasz i myjesz auto (zajmuje to okolo 10-15 minut jak dobrze zasowasz) dajesz znizki na kolejna wizyte ale takie ktorych sie nie da podrobic np niewidocznym mazakiem na poprzednim rachunku dopisujesz i mowisz ze ten rachunek go upowaznia do znizki. Wkoncu inwestujesz w ulotki ktore roznosi listonosz, bo poszta polska oferuje roznoszenie ulotek. Jak zrobisz tak to zaczniesz pacowac nie tylko w zimie, ale i w sobote, niedziele, swieta, a zeby sie wyrobic to wynajmniesz laske co cie podrapie po plecach, zrobi kawe, skoczy po sniadanie i ogarnie prace biorowe i przyjmowanie klientow. No i zamow sobie 10 sluchawek zamiennych do telefonu bo w rok zajezdzisz z 8 conajmniej;) i MOWIE NA POWAZNIE PROCZ TYCH SLUCHAWEK. Zauwaz ze nikt takiego serwisu nie oferuje, wiec jako wyjatek ma to szanse. Ja na tym jade od 6 lat i jest coraz lepiej.

P

PogotowieSamochodoweUK

Smiej sie smiej....owszem wyglada to troche komiczne takie wlazenie w tylek, ale dzieki temu inwestujac 2zl wsrodki czstosci i prad na kazde auto koles do ciebie wroci bo przekalkuluje sobie ze zrobi heble 250+ gratisowe sprzatanie i szorowanie to dostaje ze 100zl za free. I uwierz mi ze w UK np to dizala, nikt nie robi przegladu gratis czy szorowania gratis czy nie sluzy rada. Kazdy odwala robote po lebkach, kasuje i klient zadko ma jednego mechanika, czasto ida tam gdzie jest wolne, a moi klienci potrafia czekac nawet i miesiac az bede dostepny dla nich;)Jednak smieszny patent robi powazny biznes nie uwazasz?;)

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Nie ma krzty ironii z ta kawa i herbatą, co innego jakbyś oferował zniżki w agencji :))

P

PogotowieSamochodoweUK

Przy warsztacie mobilnym kawa nie wchodzi w gre. Ale jak bede mial normalny to tak, podobnie jak w wiekszosci warsztatow typu formula 1 czy kwik fit w UK sa poczekalnie, jest kawka, jest herbatka i automat z przekaskami;)+tv i wygodne kanapy. Moge wam nawet fotki kiedys zapodac jak to wyglada.Swoja droga to dobry patent, klient czuje sie zadbany przez mechaniora, a mechanior ma go z glowy bo wie ze mu sie nie bedzie platal tak jak ja kiedy robia mi przeglad aut prywatnych czy zbierznosc hehehe bo chce zeby zrobili jak nalezy.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Piszecie tutaj często o narzędziach, maszynach, itd. A mnie ciekawi jaki macie stosunek do reklamy waszego warsztatu?

Z autopsji wiem, że w małym stopniu wykorzystują potencjał tkwiący w internecie. Brakuję podstawowych informacji teleadresowych, strony internetowej, itd.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
czytam te stare posty i widzę że pogotowie ma nowoczesne i fajne podejście. Ja wam powiem tak- internet to naprawdę jest dobre narzędzie do reklamy, ale po 1. trzeba zrobić dobrą stronę internetową: dobrą to nie oznacza tylko ładną- ale taką która jest dobrze otagowana, 2. strona musi być wypozycjonowana dobrze w googlach. Nie że wpisuję frazę w googlach a tam wasz warsztat na 34 stronie jest. Musi być jak najwyżej.

powiedzmy, że dzięki takiej stronie znajdziecie w ciągu roku 10 klientów- to wg mnie już jest zysk. Wystaczy wydać wtedy te 500 zł i mieć spokój na lata

3. gratis dla klienta super sprawa- np pendrive z nazwą waszego warsztatu przy jakiś większych zleceniach.

Jak coś będziecie chcieli się dowiedzieć to służy pomocą wasz miły kolega z forum czyli ja:)

Lucjan900

Nowy
Punktów
0
Moim zdaniem dobrym sposobem na to, aby o warsztacie usłyszało więcej osób jest odwiedzenie targów branżowych. W najbliższym czasie, bo 19-20 października we Wrocławiu odbędą się Targi Obsługi Serwisowej Pojazdów i Techniki Warsztatowej MeCaTech. Plusów udziału w takim wydarzeniu jest dużo. W ten sposób oszczedzając czas można nawiązać kontakt z fachowcami z branży, zaprezentować swoją firmę, zdobyć wiedzę, czy chociażby znaleźć klienta biznesowego.

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Wyślij oferty do firm transportowych i nie tylko, że będziesz im obrabiał samochody po cenach konkurencyjnych!

P

PogotowieSamochodoweUK

To ostatnie dziala, ja zalapalem 20 aut miesiecznie u kuriera. W sklad wchodzi pelne sprzatanie z polerka i serwisowanie + konieczne naprawy.
Koszt za auto wraz z czesciami 340F a aut jest 20, czas operacji od 6 do 21 2 i pol dnia. I generalnie juz bym pracowac nie musial bo miesieczna zarobilem i to gruba.
Tak ze poleca, ja znalazlem ten kontrakt po 3 latach szukania!!! Tak ze nie zrazajcie sie.
Znam mechanika w Raciborzu ''zyga'', ma warsztat i robi radiowozy i chyba karetki, tez zyje praktycznie tylko z nich;) A w ''czasie wolnym'' robi auta prywatne i daje praktyki dzieciakom ze szkol;)

czytam te stare posty i widzę że pogotowie ma nowoczesne i fajne podejście. Ja wam powiem tak- internet to naprawdę jest dobre narzędzie do reklamy, ale po 1. trzeba zrobić dobrą stronę internetową: dobrą to nie oznacza tylko ładną- ale taką która jest dobrze otagowana, 2. strona musi być wypozycjonowana dobrze w googlach. Nie że wpisuję frazę w googlach a tam wasz warsztat na 34 stronie jest. Musi być jak najwyżej.

powiedzmy, że dzięki takiej stronie znajdziecie w ciągu roku 10 klientów- to wg mnie już jest zysk. Wystaczy wydać wtedy te 500 zł i mieć spokój na lata

3. gratis dla klienta super sprawa- np pendrive z nazwą waszego warsztatu przy jakiś większych zleceniach.

Jak coś będziecie chcieli się dowiedzieć to służy pomocą wasz miły kolega z forum czyli ja:)

Czesc, coprawda wciaz nie sprawdzilem programu, ale planuje to na nastepny tydzien jak znajde dzien-2 wolnego.
Czy robisz strony internetowe i pozniej ich dogladasz w kwestii oplat?

Bylbym zainteresowany w zaleznosci od ceny 2ma stronami dla mnie i kuzyna majacego firme budowlana, i kto wie czy nie 3cia dla znajomego angola ze sklepem meblowym.
Jesli robisz to daj znac mniej wiecej cenowo, na pw lub oficjalnie dla wszystkich pogladowo, jak uwazasz.
Albo zaluz temat z dostepnymi uslugami u ciebie, watpie zeby kto kolwiek sie gniewal bo takie uslugi to pomoc dla naszych biznesow.

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Mój znajomy obrabia piekarnie, kilka gruchotów, zawsze coś do zrobienia i jeszcze suchym chlebem handluje buhahaha

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
naprawia auta piekarni i dostaje od nich suchy chleb :D dla konia zapewne

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Tak jest. Piekarnia nie może tego sprzedać, ani wyrzucić na śmietnik. Przywożą do niego a on sprzedaje ludziom dla koni ;)zwierząt, biedni sami jedzą...
Na kieliszek chleba na weekend z tego ma poza robotą mechanika.

P

PogotowieSamochodoweUK

Czlek orkiestra...ale powiedzmy szczerze zadna praca nie hanbi, wazne ze na siebie zarabia i ma za co ''egzystowac'' bo w obecnym swiecie juz tylko to nam pozostalo bo zyc to jest ciezko:(

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Zbliża się zima zaproponuj tani przegląd aut przed zimą, sprawdzenie płynów, głębokości bieżnika itp.

P

PogotowieSamochodoweUK

Dobry patent, dzieki. Zamawiam ulotki z przgladem przed zimowym.

P

PogotowieSamochodoweUK

No z tym moze byc cienko, ale juz 2 noce bylo ponizej 0. Tak ze na wymiany plynow i olejow, aku i swiec mozna ludzi naciagac. Niefortunnie zostawilem karcher na dworze i rano byla pod nim plama, chyba rozsadzilo glowice:(Jak zwykle nieplanowane wydatki....

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
A przy okazji możesz wziąć w komis dodatki do paliw, odmrażacze , skorobaczki, itp jesli masz handel.

Do góry Bottom