• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak otworzyć drzwi w micra k12 ? Pomocy.....

Malgosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Geel
Witam jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość
Mam następujący problem:
Nie działa pilot który otwiera drzwi . Wymiana baterii nie pomogła !
Po zdjęciu zaślepki przy klamce i próbie otwarcia drzwi z kluczyka też klapa . Kluczyk przekręca się w prawo i lewo lecz nie odblokowuje drzwi.
Dostanie się od strony bagażnika też odpada ponieważ micro styk już dawno uszkodzony.
Podejrzewam że rozładował się kompletnie akumulator.
Teraz pytanie do Was:
Czy jest jeszcze jakiś inny sposób dostania się do wnętrza auta oprócz wybicia szyby lub wezwania kogoś do awaryjnego otwierania samochodów???

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Ja bym próbował otworzyć maskę i dać mu prądu, najczęściej maskę można dość łatwo otworzyć długim śrubokrętem np. przez otwór w antrapie

Malgosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Geel
Niestety nie działa pilot

Ja bym próbował otworzyć maskę i dać mu prądu, najczęściej maskę można dość łatwo otworzyć długim śrubokrętem np. przez otwór w antrapie

Ok. Spróbuję ;)

A jest opcja dostarczenia mu prądu przez gniazdo żarówki podświetlającej tablicę rejestracyjną z tyłu auta? Mam wolny dostęp do niej. DA SIE JAKOŚ?

Tak trzeba zadzwonić po specjalistę do otwierania samochodów. W Belgii są takie ludziki też. Albo SUPERMEN.[/QUOTE

Wiem ,że tutaj też są takie "ludziki "
Mam nawet namiar ale chciałam wykorzystać wszystkie możliwości aby zrobic to bez kosztów.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Mogę ci podesłać trochę prądu przez neta c1a62d657a3b87ef5a43d2895b115b.jpg ... podaj tylko @ ...:D wystarczy, że tylko podczas otwierania wiadomości na telefonie, podłączysz kabel do tej żarówki oświetlenia tablicy...:p:D

Druga opcja jest taka : musisz odprawić taki taniec -
a następnie splunąć 3 razy przez lewe ramię...:D

Któraś z tych metod na pewno ci otworzy samochód...:rolleyes: najpierw może wypróbuj tą drugą...:D

Malgosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Geel
Rozumię ,że to miało mnie rozbawić???
Spoko fajne masz poczucie humoru, szkoda tylko, że tak przesadzone
Wystarczyło napisać : głupi pomysł

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
podłączyć + do rozrusznika i minus do masy od spodu auta ......;) i ładować od tyłu ....(spodu)
poproś faceta to podniesie auto na lewarku i połozy sie i ......
tylko tak nie psując niczego

Malgosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Geel
A czy fachowiec który awaryjnie otwiera auta poradzi sobie gdy jest rozładowany akumulator? Jest to jakąś różnica? Raz wzywałam takiego pana gdy zatrzasnęłam kluczyki w aucie ale akumulator hulał. Stąd moje pytanie.

Malgosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Geel
Zadalam pytanie a to twoja odpowiedź?
Nie masz nic konkretnego do napisania to się nie produkuj bo to zbędne!
Nie znam się więc pytam . Po to chyba to forum?
Idź popisuj się gdzie indziej!!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zamiast od razu wezwać fachowca i cieszyć się otwartą micrą- to będzie siedzieć na forum i pierdzielić kocopoły...:banghead: ty to masz łeb nie od parady...:meh:

Do góry Bottom