Ja puki co dosyć standardowo reklamuję się..
Warsztat mam w małej miejscowości gdzie ludność to ok. 3 000 osób (na 2007 rok), wiec ludzie są również z okolicy +/- 10 - 15km.
Wystartowałem dopiero w Listopadzie, wiec dość niedawno..
I od razu zainwestowałem w :
- Wizytówki 500 sztuk za jakieś 40 zł bez większego projektu, bo wiedziałem, że zbytnio wiele ich nie rozdam.
- Ulotki 5 000 sztuk za ok. 85 zł, dwustronne w formacie A6 (czyli pocztówka / zdjęcie).
- Baner reklamowy 2 x 1 metr, 4 sztuki (1 sztuka w centrum miasta, 1 sztuka przy warsztacie i 2 sztuki przy ulicy jak na warsztat się wjeżdża).
- Plakaty a jakieś 30 plakatów za 15 zł w formacie A3 jednostronne.
I do tego wszystkie indywidualny projekt grafika (oprócz wizytówek) za 50 zł od znajomego.
I w połowie listopada rozwiesiłem z 20 plakatów w okolicy i ulotki czasem na tablicach przywieszałem.
No i oczywiście w sklepach, w każdym sklepie czy to spożywczy, czy z ciuchami ulotki były
A w tym roku zamierzam na sezon wymiany opon (wtedy myślę, najwięcej osób się tym interesuję - warsztatami itd.. i później pamiętają..)
Ponownie do sklepów dać troszkę ulotek (niby można się dziwić, po co 5k ulotek, no ale różnica między 1k, 2k, a 5k było może z 10-15 zł..).
Rozwiesić resztę plakatów A3 (zostało mi 10 sztuk) i dodatkowo mam jeszcze świeże 102 sztuki plakatów A4 i je rozwieszę w ilości na pewno ok. 50 sztuk.
Teraz dodatkowo zamówiłem sobie takie karteczki z wymianą oleju, rozrządu, filtrów itd

, tak samo wszystkie moje dane itd.. własny wygląd itd, niby nie tak drogo mi wyszło, w jednej firmie mieli promocję 100x wizytówka za 1.23zł z przesyłką i właśnie z tego skorzystałem, a w innej firmie zamówiłem z lepszego papieru za 11 zł też 100 sztuk i teraz mam ok. 200 szt zawieszek, wiec na pewno mi wystarczy na dłuższy czas

.
Co do promocji, to jeszcze oczywiście profil na Facebook'u.
Zamierzam do wymiany opon dawać teraz 1L lub 2L płynu do spryskiwaczy letniego, to jakiś wydatek 1.30 zł - 2.60 zł na klienta, a może powróci jeszcze raz
Spróbuję jeszcze ogłosić się na OLX i Allegro jako wymiana opon, wymiana oleju itd..
No zobaczymy jak to wyjdzie