• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak znaleźć zaufanego mechanika

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Wiesz, mnie boli czasem, że ludzie widzą tylko kwotę... Nie widzą, ile człowiek poświęcił czasu czy pieniędzy na sprzęt na którym pracuje...
Ludzie myślą, że do naprawy samochodu wystarczy komplet kluczy z castoramy...
Ostatnio miałem przypadek - Facet zostawił po warsztatach 2tys...
Żaden nie wpadł na pomysł sprawdzenia bezpieczników...
i jak tu takiego skasować? Za wiedzę...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
I tu pojawia się problem...
Ja nie mam litości bo nie mam sumienia... Dla mnie matematyka jest jedna...
Ale klienci myślą, że to przecież tylko auto - jaguar z 2016r.
No auto to auto i uj bo oni wcześniej mieli insignie i to tyle nie kosztowało... ręce opadają.

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
bo oni wcześniej mieli insignie i to tyle nie kosztowało... ręce opadają.
Musisz się do tego przyzwyczaić . Nawet jeśli rozumieją to może się uda coś skręcić. Zgodnie z kupiecką zasadą targują na każdy sposób.

mario_pm

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
Ja powiem to w ten sposób...
"Błędów nie popełnia ten, który nic nie robi..."
Najlepszą reklamą jest zadowolony klient, a jeśli jest wilk syty i owca cała to droga do sukcesu...
A pochwalę się... co tam ;)
Wyświetl załącznik 17717
Jak ktoś ma wiedzę i pojęcie, wsparcie loży szyderców, to nie czeka na klienta... to klient czeka na niego...
Pewnie warto się chwalić, a wiesz czy to prawda, że opinie na dobry mechanik o swoim warsztacie mozna za kase usunąć?...

Adrian321

Początkujący
Punktów
0
Miasto
cała Polska
Sama generalnie nigdy na koszty naprawy nie narzekalem. Jezeli w mercu cos mi sie zepsuje jade do sprawdzonego serwisu i nigdy na cene napraw tam nie narzekam bo wiem ze chlopaki naprawde przykladaja sie do pracy i nic mi w aucie nie spartacza.

Alko-maty

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Podstawowa sprawa to mieć sprawdzony serwis na którym można polegać oraz któremu warto zaufać, a szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach bardzo trudno jest na taki natrafić. Warto byłoby zrobić spis takich serwisów na forum.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Podejdź do mnie bedziesz miał jak z fabryki. Solidnie długo i drogo

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Tylko skąd na to wszystko czas znaleźć? Jak ja bym miał się przejmować co ludzie o mnie pierxxxą i przy tym ogarniać to wszystko, odbierać telefony, tłumaczyć... bez jaj...

tedek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Tylko skąd na to wszystko czas znaleźć? Jak ja bym miał się przejmować co ludzie o mnie pierxxxą i przy tym ogarniać to wszystko, odbierać telefony, tłumaczyć... bez jaj...

opinia jest bardzo wazna, ja sie nawet nie dziwie ze ludzie placa za ich usuwanie. tyle ze ja jako uzytkownik wierzylbym tylko tym portalom, gdzie robic tego nie mozna...;)

Do góry Bottom