• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

jerrybasek

Początkujący
Punktów
0
montazownica ats szczepan jest bardzo slabej jakosci. przepracowalem na niej moze 2tyg i zaczelo sie wszystko psuc. zaczne od tego, ze waz wylecial, znajdujący się pod talerzem. przy kliencie talerz spadl, bo sruba sie urwala:) wyslalem na gwarancji, ale sam musialem zaplacic za czesci, poniewaz to nie z ich winy, a z mojej w ogole:) przez ta montazownice stracilem wielu klientow i teraz musze na nowo sie starac by odzyskac ich zaufanie (klientow oczywiscie). takze nie polecam!!!!

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
bo to chińszczyzna ładnie wygląda ja nie miałem doczynienia ale ilu maistrów tyle opini podejrzewam jedyną maszyne jaką mam chine to odśnieżarke ale działa konkurencja ma chińczyka i jakie to maszyny że hoho

jkgh

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Toruń
Ale panowie, ameryki nie odkrywacie chińczyk to chińczyk a prawda jest taka, że tysiące wulkanizatorów pracuje na takich urządzeniach i jakoś talerze im nie spadają(?!), o sprzęt trzeba dbać, tym bardziej o chiński. Sam pracuje na Włochu i polecać chińczyka nie będę ale jak pisałem wcześniej, wiem, że na tym można pracować z powodzeniem, bo na własne oczy widziałem jak znajomy właśnie na tym ATS-ie wyrabia takie normy, że w szoku byłem...

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
proponuje wypowiedzieć się na temat maszyn chińskich tych mechaniorów co je mają to może będą żetelne wyniki

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
widzę że do tych mzszyn nie chce się nikt przyznać i właśnie o to chodzi że kto ma chine nie prezyznaje się do tego

jerrybasek

Początkujący
Punktów
0
jak znajomy właśnie na tym ATS-ie wyrabia takie normy, że w szoku byłem...

hehehe dobre znajomy znajomego....;) dobra moze zaczne inaczej LUDZIE kupcie te maszyne, a sie przekonacie....forum jest po to zeby pisac jakie sa doswiadczenia tych co maja te maszyny!!!! a nie kolega kolegi kolego.... bzddura!!!! mta maszyna jest do kitu i wole wloska, ktora jest 100 razy lepsza.....!!!!!!

jerrybasek

Początkujący
Punktów
0
tak mialem doswiadczenie, dlatego nie polecam!!!
stracicie nerwy i pieniadze...:(

Witek665

Początkujący
Punktów
1
Koledzy! Maszyna ma pracować a nie służyć do chwalenia. Ja mam montazownice ATS 220 i jestem zadowolony. Wybrałem ta firme bo zmusiła mnie do tego zasobność portfela. Kupiłem ja 4 lata temu z myślą ze po 2 latach zmienię na coś lepszego. Powiem Wam ze nie zawiodłem sie na sprzęcie bo cały czas maszyna zarabia. Wszystko działa dobrze a wystarczy dbać o sprzęt .Po każdym sezonie jest dokładnie oczyszczona i nasmarowana.
Panowie oczekujecie rzetelnych informacji
Hamer sam napisałeś ze nie miałeś styczności z chińczykami a najbardziej ciśniesz ze to wielkie nic!!
jerrybasek to skoro uważasz ze włoskie jest super to dlaczego nie kupiłes??

Jerrybasek opisz mi sytuacje jak stół mógł ci zlecieć ?? ;O Bo jak ja próbowałem zdjąć stół żeby oczyścić go z brudu to musiałem używac lewarka bo tak mocno sie trzyma. Wiec może napisz całą prawde co tam sie stało a nie "Swoją prawdę" Co do wężyków to potrafia wypaść bo ten rodzaj szybkozłączek jest dla mnie kiepski

Witek665

Początkujący
Punktów
1
Wyważarkę mam Trolla 2112s i też jestem zadowolony

jkgh

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Toruń
forum jest po to zeby pisac jakie sa doswiadczenia tych co maja te maszyny!!!!
No bez żartów! Forum jest do tego, żeby dyskutować i nawet, żebym był rosyjskim astronautą to mam do tego prawo! A to, że osobiście nie mam tych maszyn nie ma tu totalnie znaczenia! Wejdź twardzielu na najbliższe forum samochodowe i zabroń pisać o jakimś samochodzie tym co go nie mają...

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
witek widzisz ja miałem takiego trolla i nawet mam jednego do osobowo-ciężarowego bo od osobówek się pozbyłem i dla mnie to porażka ten ciężarowy mnie poraża wyważam koło mińimum około 5 minut jak temperatura spada to muszę kalibrować raz dziennie miń. dam ci prosty przykład zaznacz koło i wałek wyważarki na godz. 12 wyważ potem pozostaw wałek na 12godz. a koło przestaw o 180 stopni na godz.6 i porównaj pomiary tolerancja wynosi 5 gram i wtedy można powiem że dla mnie maszyna jest OK

jerrybasek

Początkujący
Punktów
0
Koledzy! Maszyna ma pracować a nie służyć do chwalenia. Ja mam montazownice ATS 220 i jestem zadowolony.
Ty może jesteś, ale ktoś inny może nie być:) Ty wiesz swoje i ja wiem swoje. Jakbyś chciał wiedzieć Witek665 to o swój sprzęt zawsze dbam:). Włoskiego nie kupiłem, bo byla droższa...teraz tego żałuję, bo moglem nawet pożyczyć od kogoś kasę i kupić porządny sprzęt.
pytanie do Witka665: czy oddawałeś kiedyś montazownice na gwarancji?

Witek665

Początkujący
Punktów
1
Tak, oddawałem bo te szybkozłączki puszczały mi powietrze. Zadzwoniłem i zabrali maszyne, wszystko powymieniali maszyny nie było raptem 3 dni a potem juz wszystko było ok. Jakis czas temu uszkodziłem rozdzielacz ale bez problemu dostałem nowy.

jerrybasek powiedz w jaki sposób spadł Ci stół bo jakoś w to ze samo sie rozwaliło to nie wierze.
Po pierwsze to stół lekki nie jest
Po drugie zeby zdjąc stół to trzeba go podniesc do góry
Wiec pytam JAK!!?? :O

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
stopka jak ściągasz opone zruszy stół przeciesz są naprężenia pare razy i po krzyku kosi felge i rysuje i powolo go zwlecze

jerrybasek

Początkujący
Punktów
0
oddalem montazonice na gwarancji ... trzymali ja tydzien... spadl stol w taki sposob, ze jak przyszla maszyna to oni nie dokrecili srub laczacych stol ze silownikami i wtedy spadly silowniki i stol... szybkozlaczki wymienili, a co powietrze jak lecialo tak lecialo...

maxbu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
Ja od 3 lat mam wyważarkę i monterkę ATT NUSSBAUM sprzęt nie był tani ale jest jest solidny wart swoje ceny, naprawdę twarda sztuka. W trakcie wyszło brak ramienia do niskich profili i run flat. Miałem dokupić dodatkowe ramiona do nussbauna, ale cena była wysoka i w tej cenie kupiłem z inter carsu maszynę (pewnie chińczyk produkowany dla IC) EVERT885IT+PL338 już mam ją 1,5 roku. Dużo na niej pracuje. Na początku tylko na niej bo jak się miało coś popsuć to zeby była jeszcze na gwarancji. Niby nie drogi i nie markowy sprzęt ale naprawde nie najgorszy. Znam jeszcze jeden warsztat, który pracuje tylko na evercie dłużej niż ja i tam też nic się nie dzieje .

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
tiptopol to ma mondolfo ferro to mercedes wśród maszyn miałem monterke 11 lat jeszcze sprzedałem do demontarzu opon i chodzi do dziś dnia maszyna z 1997roku ze stycznia jak ostatnio dzwoniłem o części to nawet nie pamiętali tego modelu dopiero jakiś tam stary pracownik mi pomógł co pracuje od początku firmy ale mam dużomaszyn od www.swistowski.pl i terz są bardzo dobre wyważarkę mam już od 1999 roku i śmiga bez zarzutu monterki od 2003 roku i bardzo dobre i z serwisem nie ma kłopotu dużo części od ręki jak wybuchło koło od ciężarówki i uszkodziło monterkę to części miałem na drugi dzień polecam nie śą gorsi od renomowanej marki TIP TOPOL nie miałem HOFMANA ale ponoć robią go w Coregio italy tam gdzie TECO od świstowskiego może ktoś ma wypowiedział by się na temat HOMANA bo mma ciekawe maszyny z tego co poniuchałem w necie mam geometrię 3d 650 HOFMANA rewelacja sprzęt

Do góry Bottom