Witam,
Potrzebuję kupić zestaw do wymiany i wyważania opon, do tego kompresor i klucz pneumatyczny.
Myślałem, żeby na początek "do nauki" kupić jakiś prosty nie drogi zestaw (montażownica i wyważarka).
Sytuacja wygląda tak: Do obsługi jest 20-25 samochodów co sezon, nazwijmy to jako potrzeby własne, nie zarobkowo a w celu m.in. ograniczenia kosztów.
Zależy mi oczywiście na dobrym wyważeniu, w temacie pojęcia jak na razie nie mam.
A plan jest aby kupić ten zestaw, potem planuję rozszerzać działalność o warsztat samochodowy (w ciągu ~2-3 lat), gdzie stawiałbym na lepszy sprzęt, a ten pozostałby z zastosowaniem awaryjnym.
Samochody głównie dostawcze na stalówkach, do 3,5T i kilka osobowych alu.
Także tak sprawy się mają i teraz to na co dostałem propozycje,
- Montażownica Uni TROLL OLA
- Wyważarka UNI TROLL MICRO
- Kompresor Walter 500l
- Klucz 900 Nm
Klucz i kompresor ma być już docelowy, pytanie czy są ok.
Ma być kpl. i do tego pierdoły z zestawem na start, wychodzi mnie ok. 14 000 brutto.
Zakupu chcę dokonać na dniach także proszę o porady.
Potrzebuję kupić zestaw do wymiany i wyważania opon, do tego kompresor i klucz pneumatyczny.
Myślałem, żeby na początek "do nauki" kupić jakiś prosty nie drogi zestaw (montażownica i wyważarka).
Sytuacja wygląda tak: Do obsługi jest 20-25 samochodów co sezon, nazwijmy to jako potrzeby własne, nie zarobkowo a w celu m.in. ograniczenia kosztów.
Zależy mi oczywiście na dobrym wyważeniu, w temacie pojęcia jak na razie nie mam.
A plan jest aby kupić ten zestaw, potem planuję rozszerzać działalność o warsztat samochodowy (w ciągu ~2-3 lat), gdzie stawiałbym na lepszy sprzęt, a ten pozostałby z zastosowaniem awaryjnym.
Samochody głównie dostawcze na stalówkach, do 3,5T i kilka osobowych alu.
Także tak sprawy się mają i teraz to na co dostałem propozycje,
- Montażownica Uni TROLL OLA
- Wyważarka UNI TROLL MICRO
- Kompresor Walter 500l
- Klucz 900 Nm
Klucz i kompresor ma być już docelowy, pytanie czy są ok.
Ma być kpl. i do tego pierdoły z zestawem na start, wychodzi mnie ok. 14 000 brutto.
Zakupu chcę dokonać na dniach także proszę o porady.