• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

next22

SuperMechanior
Punktów
39
Czym różnią się wyważarki Seri troll2... od alutroll3...?
Myślę o 2112 dobre to?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Ja już się wyleczyłem tym POLSKIM przemysłem zwanym troll a i ATSa też bym nie kupił

next22

SuperMechanior
Punktów
39
Więc co :) do ceny około 4tys pln używka ? co?
cemb k10 ?
Fajnie jak by maszyna nie była jakoś przesadnie wielka (opony nie będą podstawową działalnością )

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
mogę ci sprzedać takiego trolla 2062 w cenie złomu tylko warunek taki że sprzedaje JAKO uszkodzona i bez monitora

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
Panowie.
Miał ktoś doświadczenie z wyważarką REDATS W-77o , lub SIVIK ALPHA luxe ?.
Desing mają ładny.

banał

Początkujący
Punktów
0
Witam fachowców w branży wulkanizacji. Chcę zakupić montażownice i wyważarke, ale wszystko musi być zasilane 230 V.
Rozmawiałem z przyjacielem firmy LE-GUM, bo chciałem z firmy CEMB mówił, że nie mają, ale polecił mi takie cuda.

http://www.mbengineering.info/mb/wp-content/uploads/2016/06/MB_TC522_TC525_TC528.pdf

Mówił o tej TC 522, że mają na 230 V
I takie coś

http://www.mbengineering.info/mb/wp-content/uploads/2016/06/MB_WB255N_WB277N.pdf

Co powiecie o tym sprzęcie?

Przeczytałem całe forum i nie stać mnie na lepszy sprzęt z górnej półki. Mogę przeznaczyć 15 tyś. max na obie maszyny. A nie chce kupić jak tu piszecie chińczyka, bo nie chce się potem wk*rwiać, że coś się popsuło. Poza tym nie chcę wywalić dużej kasy na markowe maszyny jak czasem nie będzie klijętów.
Ktoś coś pomoże poradzi, bo już mózg mi się lasuje od tego czytania

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś

banał

Początkujący
Punktów
0
Co powiecie Panowie o montażownicach firmy PRO GEAR i wyważarkach COSENG i PRO GEAR . Z GUMAT
Coś ktoś poradzi ?

polaxo

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kielce
Panowie mogę tutaj polecić maszynki firmy "PULI" do wulkanizacji które są produkowane na Ukrainie i zdały u mnie egzamin na samym początku mojej działalności w tej branży, gdy jeszcze nie wiedziałem, na co zwracać uwagę podczas kupna takiego sprzętu . Mogę je polecić z czystym sumieniem, spędziły u mnie 2 sezony i żadnych problemów, aktualnie odkupił znajomy i korzysta do dziś bez problemów, a cena zestawu, wyważarka+montażownia z dodatkowym ramieniem 10 tyś. (Nowe maszyny) Do sezonowych wymian kapci wystarczą w zupełności, zero reklamacji co do wyważania kół, do tej pory jestem zdumiony i pewny, że rzeczywiste dają rade dobrze wyważyć, bo sprawdzane na swoich autach.

Aktualnie posiadam inne maszynki tylko i wyłącznie, dlatego że miałem zwrot do wykorzystania i chciałem wypróbować ponoć to szybsze maszynki.
Jeśli ktoś jest zainteresowany konkretniejszymi informacjami o tych maszynkach, to pisać to wymienię minusy, jakie napotkałem podczas obsługi.

polaxo

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kielce
Ukraińcy robią jakieś maszyny pierwsze słyszę ,Puli to china
Przechodzi przez Ukrainę a robione zapewne w china. :D
Ale sprzęt godny ceny według mnie, słowa nie rzucane na wiatr, tylko miałem te maszyny i pracowałem na nich i podzieliłem się swoją opinia.

Do góry Bottom