• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

Mareczekgr

Początkujący
Punktów
5
szukam montażownicy opon na 230v z ramieniem ma niskie profile, fajnie jak by miała 2 biegi

Punktów
0
Witam czy ktos może coś powiedzieć o nowych wyważarkach marki uni troll?właśnie się zastanawiałem nad kupnem nowej bo ze starej wyważarki uni troll 2251 jestem bardzo zadowolony ponad 110tys włączę silnika i sprzęt nigdy nie zawiódł I zazastanawiam się nad nową 2351 Uni trolla albo nad firmą ravianoli podobno dobry sprzęt, podpowiecie coś panowie?

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Witam czy ktos może coś powiedzieć o nowych wyważarkach marki uni troll?właśnie się zastanawiałem nad kupnem nowej bo ze starej wyważarki uni troll 2251 jestem bardzo zadowolony ponad 110tys włączę silnika i sprzęt nigdy nie zawiódł I zazastanawiam się nad nową 2351 Uni trolla albo nad firmą ravianoli podobno dobry sprzęt, podpowiecie coś panowie?
Ja kupiłem nową 2 lub 3 lata temu i jestem zadowolony, waży dobrze i rzadko kalibruje bo nie ma potrzeby. Ja polecam

next22

SuperMechanior
Punktów
39
coś markowego dobrego i unitrol nie idzie w parze :)

Punktów
0
coś markowego dobrego i unitrol nie idzie w
Automatyczne połączenie postów:

Stary unitrol był dobry, mam monterke po jednym sezonie odbudowa na siłowniku pękła gumy się powycierały od zbijania opon i felgi rysowały i chyba wyważarki trzeba poszukać innej firmy

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
Automatyczne połączenie postów:

Stary unitrol był dobry, mam monterke po jednym sezonie odbudowa na siłowniku pękła gumy się powycierały od zbijania opon i felgi rysowały i chyba wyważarki trzeba poszukać innej firmy
jaka wyważarka bo jednak zdecydowałem się na beissbarth ms 650 s v8 montazownice

Felixpl

Uczestnik
Punktów
2
Witam, czy posiada ktoś wyważarkę Redats w770? Jak z precyzją wyważeń i awaryjnością?

Mareczekgr

Początkujący
Punktów
5
Witam
Posiadam w770 od pół roku, wykonanie jest dobre, wywazylem na niej oponę i przetestowałem wyważenie na 2 innych wywazarkach i wszystko się zgadzało. Co do awaryjnosci to za szybko by coś powiedzieć, na razie działa ok.
Jak się zdecydujesz na zakup proponuje od razu dokupić ciężarek kalibracyjny, brak w zestawie, a pierwsze wyważenie odbiegało z jednej strony o 5 gram. Po kalibracji wazy poprawnie. Kalibracja bardzo prosta

Felixpl

Uczestnik
Punktów
2
Witam
Posiadam w770 od pół roku, wykonanie jest dobre, wywazylem na niej oponę i przetestowałem wyważenie na 2 innych wywazarkach i wszystko się zgadzało. Co do awaryjnosci to za szybko by coś powiedzieć, na razie działa ok.
Jak się zdecydujesz na zakup proponuje od razu dokupić ciężarek kalibracyjny, brak w zestawie, a pierwsze wyważenie odbiegało z jednej strony o 5 gram. Po kalibracji wazy poprawnie. Kalibracja bardzo prosta
Dzięki za odpowiedź, miałem nadzieję że kilka osób się wypowie. Zamówiłem tą wyważarkę, zobaczymy jak się będzie sprawować :)

Mareczekgr

Początkujący
Punktów
5
Myślę że swoje robi że nie jest chińska, jest " nie gniotsa, nie łamiotsa" kupując w770 myślałem że przyjdzie coś na czym może da się robić, ale naprawdę jest fajna, robi się na niej dobrze. Jak nie będzie awaryjna i wytrzyma swoje to będzie super.
Uważam za dobry zakup, co prawda kawy nie poda ale swoje robi jak należy. :)

GreyBorubon

Początkujący
Punktów
0
Znalazłem montażownice i wyważarke firmy HPA Faip, na stronie jest napisane, że produkacja włoska, ale nie widzę o tej firmie żadnych opinii w internecie. Ktoś korzystał z tych maszyn? Jak się to sprawuje?
montażownica M51 2v bravo line
wyważarka B55 AD Bravo line

rzoofiu

Uczestnik
Punktów
2
Wygląda identycznie jak chińczyk, tylko manometr ma fajny.

GreyBorubon

Początkujący
Punktów
0
Z unitrolem to ma kolor podobny

ta Twoja wygląda jak skrzyżowanie tej

https://sklep.phu-szczepan.pl/produ...tomatyczna-z-przystawka-REDATS-M-230-3D3.html
z tą:
https://sklep.phu-szczepan.pl/produ...wnica-do-opon-kol-osobowych-REDATS-M-250.html

Wszystko wskazuje na chiński rodowód, co nie oznacza, że jest zła

PS, myślałem że piszesz o podobieństwie do unitrola ;) teraz dopiero zrozumiałem.
osobne wątki, pogodziłem się z chińskością tamtych, rozważam inne opcje. Słyszałeś coś o tych unitrolach?

rzoofiu

Uczestnik
Punktów
2
osobne wątki, pogodziłem się z chińskością tamtych, rozważam inne opcje. Słyszałeś coś o tych unitrolach?
Słyszeć słyszałem, ale nie korzystałem, więc bez sensu nie swoje opinie powtarzać. Jak kupowałem swoją to patrzyłem przez pryzmat ceny i kupiłem redatsa. Unitrol był wyraźnie droższy a nie widziałem dużej przewagi nad chinczykiem. Teraz chinczyki poszły strasznie w górę(ja płaciłem koło 5k, teraz prawie 9) a unitrol niewiele zdrożał. Ze swojej po 1,5 roku jestem bardzo zadowolony. Po złożeniu, wymianie kilku wężyków i szybkozłączek niezawodnie zrobiła około 2 tys kół. Pracowałem na włoszczyźnie i jakość pracy lepsza (brakuje mi II biegu stołu, pompowania w pedale, wbydowanego inflatora) jednak na pewno nie 3x lepsza, a taka była różnica w cenie. Jeżeli uda się rozwinac to kupie włoską z centralnym montazem, bo to juz inny poziom pracy:) sorry za literówki, pisze lewa reka bo dzis sie rozwalilem na nartach

ps warto spojżec na ceny i dostepnosc plastikowych nakladek i oslonek, kompozytowego kopyta , w chinczyku na aliexpress kupiłem kilka garści za kilka $, do włocha kosztują majatek, a nie wiem jak unitroll

LukaszW998

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Warszawa
www.anwa-tech.pl
Znalazłem montażownice i wyważarke firmy HPA Faip, na stronie jest napisane, że produkacja włoska, ale nie widzę o tej firmie żadnych opinii w internecie. Ktoś korzystał z tych maszyn? Jak się to sprawuje?

Tutaj ciekawy tekst z porównaniem włoskich wyważarek do kół FASEP

Do góry Bottom