Mareczekgr
Początkujący
- Punktów
- 5
szukam montażownicy opon na 230v z ramieniem ma niskie profile, fajnie jak by miała 2 biegi
Ja kupiłem nową 2 lub 3 lata temu i jestem zadowolony, waży dobrze i rzadko kalibruje bo nie ma potrzeby. Ja polecamWitam czy ktos może coś powiedzieć o nowych wyważarkach marki uni troll?właśnie się zastanawiałem nad kupnem nowej bo ze starej wyważarki uni troll 2251 jestem bardzo zadowolony ponad 110tys włączę silnika i sprzęt nigdy nie zawiódł I zazastanawiam się nad nową 2351 Uni trolla albo nad firmą ravianoli podobno dobry sprzęt, podpowiecie coś panowie?
Możesz mi kolego napisać konkretnie jaki model posiadasz?Ja kupiłem nową 2 lub 3 lata temu i jestem zadowolony, waży dobrze i rzadko kalibruje bo nie ma potrzeby. Ja polecam
czy coś innego ale zależy mi na bezłyżkowej i coś markowego dobregozdecydowałem kupić wyważarkę unitrol monolith co o tym sądzicie i montażownica unitrol uni rob
coś markowego dobrego i unitrol nie idzie w
jaka wyważarka bo jednak zdecydowałem się na beissbarth ms 650 s v8 montazowniceAutomatyczne połączenie postów:
Stary unitrol był dobry, mam monterke po jednym sezonie odbudowa na siłowniku pękła gumy się powycierały od zbijania opon i felgi rysowały i chyba wyważarki trzeba poszukać innej firmy
Dzięki za odpowiedź, miałem nadzieję że kilka osób się wypowie. Zamówiłem tą wyważarkę, zobaczymy jak się będzie sprawowaćWitam
Posiadam w770 od pół roku, wykonanie jest dobre, wywazylem na niej oponę i przetestowałem wyważenie na 2 innych wywazarkach i wszystko się zgadzało. Co do awaryjnosci to za szybko by coś powiedzieć, na razie działa ok.
Jak się zdecydujesz na zakup proponuje od razu dokupić ciężarek kalibracyjny, brak w zestawie, a pierwsze wyważenie odbiegało z jednej strony o 5 gram. Po kalibracji wazy poprawnie. Kalibracja bardzo prosta

daj znać jak się pracuje !Dzięki za odpowiedź, miałem nadzieję że kilka osób się wypowie. Zamówiłem tą wyważarkę, zobaczymy jak się będzie sprawować![]()

teraz dopiero zrozumiałem.osobne wątki, pogodziłem się z chińskością tamtych, rozważam inne opcje. Słyszałeś coś o tych unitrolach?Z unitrolem to ma kolor podobny
ta Twoja wygląda jak skrzyżowanie tej
https://sklep.phu-szczepan.pl/produ...tomatyczna-z-przystawka-REDATS-M-230-3D3.html
z tą:
https://sklep.phu-szczepan.pl/produ...wnica-do-opon-kol-osobowych-REDATS-M-250.html
Wszystko wskazuje na chiński rodowód, co nie oznacza, że jest zła
PS, myślałem że piszesz o podobieństwie do unitrolateraz dopiero zrozumiałem.
Słyszeć słyszałem, ale nie korzystałem, więc bez sensu nie swoje opinie powtarzać. Jak kupowałem swoją to patrzyłem przez pryzmat ceny i kupiłem redatsa. Unitrol był wyraźnie droższy a nie widziałem dużej przewagi nad chinczykiem. Teraz chinczyki poszły strasznie w górę(ja płaciłem koło 5k, teraz prawie 9) a unitrol niewiele zdrożał. Ze swojej po 1,5 roku jestem bardzo zadowolony. Po złożeniu, wymianie kilku wężyków i szybkozłączek niezawodnie zrobiła około 2 tys kół. Pracowałem na włoszczyźnie i jakość pracy lepsza (brakuje mi II biegu stołu, pompowania w pedale, wbydowanego inflatora) jednak na pewno nie 3x lepsza, a taka była różnica w cenie. Jeżeli uda się rozwinac to kupie włoską z centralnym montazem, bo to juz inny poziom pracyosobne wątki, pogodziłem się z chińskością tamtych, rozważam inne opcje. Słyszałeś coś o tych unitrolach?
sorry za literówki, pisze lewa reka bo dzis sie rozwalilem na nartachZnalazłem montażownice i wyważarke firmy HPA Faip, na stronie jest napisane, że produkacja włoska, ale nie widzę o tej firmie żadnych opinii w internecie. Ktoś korzystał z tych maszyn? Jak się to sprawuje?
montażownica M51 2v bravo line
wyważarka B55 AD Bravo line
Tutaj ciekawy tekst z porównaniem włoskich wyważarek do kół FASEPZnalazłem montażownice i wyważarke firmy HPA Faip, na stronie jest napisane, że produkacja włoska, ale nie widzę o tej firmie żadnych opinii w internecie. Ktoś korzystał z tych maszyn? Jak się to sprawuje?
montażownica M51 2v bravo line
wyważarka B55 AD Bravo line