• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka posadzka w warsztacie?

flormi

Nowy
Punktów
0
Słyszeliście może o płytkach przemysłowych układanych metodą wibroprasowania? Być może ktoś z Was skorzystał z takiego rozwiązania i mógłby podzielić się opinią. Zależy mi na rzetelnych odpowiedziach, ponieważ potrzebuję zainwestować w wytrzymała posadzkę do magazynu.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Tą pierwszą pomalowałem swoje garażowe posadzki. Jest super. Stosowana w rozwiązaniach przemysłowych i w halach parkingowych. Odkąd pomalowałem to podłogę myję mopem na mokro a nie co tydzień auta bo zakurzone.

Dobrze się rozprowadza, jednakże o takich posadzkach zapomnij. Albo zakupisz taką którą się "wylewa" coś jak posadzkę samopoziomującą albo posadzka będzie tak wyglądać bez malowania i ją pomalujesz.

gimp199

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głubczyce
W sobotę wylewali mi nową posadzkę pod podnośnik dwukolumnowy (40m2). Firma wynajęta, wszystko miało być cacy i zatarte na lusterko. Efekt taki że gdy wszedłem następnego dnia zobaczyć efekt to się załamałem. Wszystko niby zatarte ale krzywe. Jak poloże poziomice 120cm na środku stanowiska to na jednym końcu mam 3cm krater. Jak mam na tym postawić podnośnik? Ma ktoś jakiś pomysl?

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Siadasz w auto bierzesz sztywny klucz i odnajdujesz wykonawce... reszta to już własna wyobraźnia... niech poprawiają swoje partactwo... jak Ty byś mu pewnie coś zjeb... to by przyjechał z mordą wiekszą niż parking pod mcdonaldem... jedź i walcz o swoje...

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Temat ciężki. Jak była f vat to szubka akcja. Jak bez to miłej zabawy:( Dolewanie wylewki odpadnie a szlifowanie kosztuje ciężkie pieniądze. Znajomemu szlifowali 200m2 bo pogody nie sprawdzili i deszcz spadł zaraz po wylaniu. Posadzka pod obróbkę miała być więc jak stół....

gimp199

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głubczyce
No właśnie chyba pozostaje tylko szlifowanie. Robota bez faktury niestety. Póki co muszę to ogarnąć jak najszybciej bo zamiast zarabiać to stoi wszystko. Rozliczać się będę jak będzie na to czas. A jakbym trochę ruszył posadzke a na to wylał jakąś posadzke samopoziomującą a na to żywica? Pod kolumny myślę że uda się wypoziomować przez szlifowanie ale co z resztą?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
comment_EPVZ1stFmtNkjO5Pri7F9ERo7xA6ndQP.gif Tak to jest jak się podciera dupę szkłem, a potem wielkie zdziwienie, że się ma ją pokaleczoną i piecze...:meh:

Krótka historia jak to garażowiec ,,janusz,, zlecił innemu ,,czarnuchowi,, Zenkowi sp. z o.o. (gwarancja do bramy i się nie znamy :D) wylanie wylewki w garażu... kryterium decydującym w tym przetargu była oczywiście jak to zwykle bywa cena... czyli najniższa...:D oczywiście zlecający myślał, że jakość wykonania usługi będzie jak w apartamentach w Dubaju...:p:D:banghead: oczywiście się mocno zdziwił...:eek::woot::wideyed: i teraz kombinuje jak tu z gówna bat ukręcić...:rolleyes::D

890b986518_to_je_polska_.jpg

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
W sobotę wylewali mi nową posadzkę pod podnośnik dwukolumnowy (40m2). Firma wynajęta, wszystko miało być cacy i zatarte na lusterko. Efekt taki że gdy wszedłem następnego dnia zobaczyć efekt to się załamałem. Wszystko niby zatarte ale krzywe. Jak poloże poziomice 120cm na środku stanowiska to na jednym końcu mam 3cm krater. Jak mam na tym postawić podnośnik? Ma ktoś jakiś pomysl?

3 cm to nie powód do paniki. Trzeba kuć puki beton nie osiągnął swojej wytrzymałości. Jeśli podnośnik ma ławę to trzeba podkuć na środku ławy , żeby zanurzyła się w beton. Ot i cała skomplikowana historia.
Nie wiem jak Ty chcesz te samochody naprawiać, skoro w co drugiej naprawie trzeba wykazać swoją kreatywność, sięgnąć po niekonwencjonalne rozwiązania , a nie zamówić gotowe części z serwisu i trzymać wisielca trzy dni na podnośniku.

gimp199

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głubczyce
Widzę że zaczyna się dogryzanie i wywyższanie. Bez faktury to nie znaczy że od razu miał to robić Janusz za tysiaka. Robota przez firmę która robi takie typu usługi lecz zwyczajnie bez faktury tak jak czasem naprawia się auta dla bliskich znajomych. Człowiek zwyczajnie pyta co z fantem zrobić ale widzę że tylko nieliczne posty wnoszą sensowną pomoc. Temat już nieaktualny, posadzka przeslifowana i wypolerowana a kolejne stanowisko już pracuje. Obyło się bez "sztywnego klucza". Przyjechali i wszystko poprawili. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Widzę że zaczyna się dogryzanie i wywyższanie. Bez faktury to nie znaczy że od razu miał to robić Janusz za tysiaka. Robota przez firmę która robi takie typu usługi lecz zwyczajnie bez faktury tak jak czasem naprawia się auta dla bliskich znajomych. Człowiek zwyczajnie pyta co z fantem zrobić ale widzę że tylko nieliczne posty wnoszą sensowną pomoc. Temat już nieaktualny a kolejne stanowisko już pracuje. Pozdrawiam
To po ch...j tu płaczesz:banghead: nie mogłeś po prostu zadzwonić do tej ,,firmy,, że ci robotę spier...li ??? i żeby poprawili ???:eek: :woot:
To nie będzie chodził krętymi ścieżkami i jęczał na forach...:banghead:
Nie rozumiem takich ludzi jak ty...:meh:

gimp199

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głubczyce
Bo nie było z nimi kontaktu. Dopiero po kilku dniach udało się z nimi skontaktować....

TRH

Początkujący
Punktów
0
Miasto
DW/DWR
Witam. Odgrzeję temat, nie ma sensu zakładać nowego.
Jestem w trakcie uruchamiania nowego stanowiska i mam pytanie odnośnie systemów płytek pvc takich jak speedfloor, proplast itp.
Czy ktoś używa takich systemów, jak to wygląda z eksploatacją? Bardziej ineteresuje mnie problem rozlanych cieczy niż uszkodzenia mechaniczne. Czy ciecze (oleje, płyny chłodnicze, woda ściekająca z pojazdów, itd.) nie przenikają przez łączenia i zostają pod taką podłogą i dalej są wchłaniane przez posadzkę, czy jest to pewne połączenie i nie ma czego się obawiać?
Właściciel obiektu wymaga ode mnie aby podłoże nie zostało zanieczyszczone olejami, płynami itp. a nie chcę za bardzo inwestować w jego obiekt. Aktualnie jest tam czysty beton zatarty na ostro i kilka miesiecy temu wylany.
Jakie są Wasze doświadczenia, lub macie zaprzyjaźnione osoby które taką podłoge posiadają?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Chłopie uciekaj od tego właściciela jak najdalej jak już ci płacze o beton zevy nie zabrudzić...a znając życie na pewno jak będziesz się z nim żegnał czyli już nie wynajmował obiektu to pewnie jęczeć będzie aze to brudne aze tu olej aze wcześniej nie było bo było nowe...kuźwa byś mu na koniec jeszcze remontu hali nie robił.
Automatyczne połączenie postów:

Rozloz gruba folie na to dywany i przelecieć nie powinno co tydzień będziesz trzepał to będziesz na bieżąco w jakim stanie jest posadzka

TRH

Początkujący
Punktów
0
Miasto
DW/DWR
Relacje z właścicielem zostaw już mnie, nie to było tematem pytania. Z drugiej strony na jego miejscu, wymagania miałbym takie same jeśli chodzi o porządek i czystość, to nie podlega dalszej dyskusji.

Ktoś ma realne doświadczenia z tego typu systemami?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witam. Odgrzeję temat, nie ma sensu zakładać nowego.
Jestem w trakcie uruchamiania nowego stanowiska i mam pytanie odnośnie systemów płytek pvc takich jak speedfloor, proplast itp.
Czy ktoś używa takich systemów, jak to wygląda z eksploatacją? Bardziej ineteresuje mnie problem rozlanych cieczy niż uszkodzenia mechaniczne. Czy ciecze (oleje, płyny chłodnicze, woda ściekająca z pojazdów, itd.) nie przenikają przez łączenia i zostają pod taką podłogą i dalej są wchłaniane przez posadzkę, czy jest to pewne połączenie i nie ma czego się obawiać?
Właściciel obiektu wymaga ode mnie aby podłoże nie zostało zanieczyszczone olejami, płynami itp. a nie chcę za bardzo inwestować w jego obiekt. Aktualnie jest tam czysty beton zatarty na ostro i kilka miesiecy temu wylany.
Jakie są Wasze doświadczenia, lub macie zaprzyjaźnione osoby które taką podłoge posiadają?
W poprzednim warsztacie w którym pracowałem, w pomieszczeniu w którym jest wulkanizacja założyli taką podłogę, jest gruba i śmierdzi, jeśli masz drzwi otwierane do wewnątrz to będą musiały mieć duży prześwit no i będziesz musiał wietrzyć warsztat przez kilka tygodni a tak poza tym to całkiem fajny pomysł tylko dać po spód folię i gra gitara

Do góry Bottom