• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka posadzka w warsztacie?

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Witam. Ostatnio zasypuję forumowiczów pytaniami, ale cóż, wiosna idzie, trzeba działać. Chcemy odświeżyć podłogę na jednej hali. Teraz jest to zwykły beton, pomalowany, który po kilku latach już się wytarł i szpetnie to wygląda. Myśleliśmy, żeby wyłożyć obszar hali, gdzie jest stanowisko podnośnika gresem, który byłby bezpieczny w użytkowaniu i trwalszy. Ale czy płytki w warsztacie nie pękają pod wpływem różnych "warsztatowych przygód" typu upuszczenie jakieś części itp? Jakie są wasze posadzki?

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
U nas na warsztacie są płytki, nie widziałem jakiejkolwiek która byłaby pęknięta. Na myjni też mamy płytki, tutaj jest mały problem - fugi.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
my mamy czysty beton, już ponad 3 lata działamy przy autobusach i jest czyściutko, wystarczy dbać o porządek i nie rozlewać za dużo olei itp, a jak sie rozleje to sorbent i jest gitara :)

szymonfyda113

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Nowy Sącz
polecam wylewke przemysłowa z dodatkiem małych drucików ( do wzmocnienia) zacierana pilotami fajna sprawa mam to u siebie i jestem zadowolony ( mozna podobno robic ja w wybranych kolorach) a co do rozlanych olei wystarczy zetrzec szmata inie zostaje zadna plama - wiem to z własnego doswiadczenia

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Chyba połączymy wasze patenty. Damy płytki w niektórych miejscach, a na reszcie wzmocnimy ten nasz beton. Też uważam, że płytki powinny wytrzymać. Dzięki za informacje

szymonfyda113

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Nowy Sącz
nie wiem jak to jest w praktyce ale wydaje mi sie ze płytkami moze byc roznie zwłaszcza gdy jakis ciezki przedmiot na nie spadnie a sami wiecie ze czesto sie to zdarza:)

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Uwierz mi ze nie ma problemu z tym, wazne zeby nie trzaskac mlotkiem po nich to nie beda pekac :D

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
amatorów trzaskania młotkiem, raczej nie będzie, więc płyteczki powinny trochę poleżeć :)

Marlena

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
173
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
My mamy płytki tylko patent polega na tym, żeby pod całą płytką był klej. Bo jak będzie częściowo to będą pękać. Jak pęknie łatwo wymienić. Z posadzką żywiczną gorzej jak się wykruszy to lipa. U nas po 3 latach działania w obecnym warsztacie pękło około 4 sztuki płytek (na 100 metrach kwadratowych). Ogólnie mówiąc jesteśmy zadowoleni z płytek. Z utrzymaniem czystości też nie ma problemu dobra chemia, karcher i można "jeść" z podłogi ;)

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Dobra firma od układania płytek i nie masz się o co martwić :)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
dobrze wiedzieć, że na całej klej. Mój kolega genialnie układa płytki, więc sie tym zajmie :)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
heh, prawda jest taka, że co by nie było, to tak jak w naszym przypadku, gdzie na jednej hali są 2 duże i 1 małe stanowisko + na drugiej hali 2 duże stanowiska, to koszt chociażby tanich płytek nie będzie mały. Ale co zrobić, podłoga musi wyglądać i być bezpieczna, ale pieniądze niestety, a dokładniej ich brak psują każdy zapał i pomysł.

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
ja czyszcze arva ale to mało kiedy wystarczy popiuł lub ostry piasek i schodza smary oleje a to co zostanie troszke arvą spryskam karcher i po bólu
kostka ma duzy + ze woda szybko znika z warsztatu tylko musi być dobre podłoże u mnie jest około 20 cm tłucznia około 2-3cm klinca i podsybka cemtowopiaskowa

art0

SuperMechanior
Punktów
10
z płytkami to ostrożnie - położyłem sobie w takim korytarzu kawałek to jak sie wchodzi z mokrą podeszwą to wycina sie eleganckiego orła ....

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
ktoś wie ile ta podłoga z IC kosztuje ?

Do góry Bottom