• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka prasa hydrauliczna?

Marcin Glasgow

SuperMechanior
Punktów
16
Takiej nie polecam. Ten trzpien na dole bardzo latwo sie deformuje/ wygina.

A

autozibi

Jaka cena taka i jakość ... Po za tym to nie jest profesjonalna prasa a raczej lewarek hydrauliczny w statywie .
Nie polecam :eek:

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
panowie bez przesady zależy do czego potrzebuje , ja jakoś mam 12t i daje rady jeszcze mnie nie zawiodła przy osobówkach i busach i miałem mieć takiej konstrukcji i wyglądu jak ta z linku a firma mi przysłała dziadowską bass polska , fakt faktem ze jej nie chciałem ale gościu oddał mi połowę kasy więc ja zostawiłem i przy pierwszym wyciskaniu łożyska ułamałem bolec bo był krzywo wspawany , nie chciało mi się tego odsyłać i miałem ja jeb.... już w złom ale wspawałem grubszego hartowanego bolca i prasa już śmiga 3lata. Ale bardziej bym polecał 20t bo jest większa wymiarowo

Punktów
0
gm34.jpg

Może lepiej wykonać samemu taka prase ? Tylko nie tak jak tu skrecana , ale spawana konstrukcja . I zastosować podnośnik hydrauliczny 20t . Prasa ma mi służyc do własnego uzytku , raz na jakiś czas wymienić łożysko , tuleje itp.

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
ja mam podobną jak ta z linku juz 3 rok nic sie nie dzieje z nią tez 12t raz było zamalo na orginalnej rurce do siłownika wziołem troche dluszą to bolca troche splaszczyło ale dala rade wydusic bus osobówka sfożne z wałów w motorach

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Do tulei i łożysk spokojnie się nada. Sam taką mam już kilka dobrych lat i złego słowa powiedzieć o niej nie mogę.

Punktów
0
Dzisiaj wymieniałem łożysko w audi 80 B4 , ponieważ nie skonstruowałem jeszcze własnej prasy pojechałem do mechanika. Miał on prase hydrauliczna pięćdziesięcio tonowa i miała nie mały problem z wyciśnieciem starego łożyska(wskazówka dochodziła na manometrze do około 25ton ).
Bylo to prawdopodobnie spowodowane tym ,że łożysko nie było wymieniane od nowości.
Jaki ceowniki zastosowac do budowy własnej prasy?

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
jak masz kupić materiał i podnośnik spawanie kamień i twój czas to taniej ci wyjdzie kupić tą prase i nie pożałujesz ale wybór należy do ciebie

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
http://allegro.pl/prasa-hydrauliczno-pneumatyczna-20t-delta-i3476788694.html
ja mam taka tylko przerobiłem dolną część na mocniejsze. dałem za prasę 1000zł 1.5 roku temu, robote robi rewelka. Jak do użytku własnego to domyślam się że bardzo mało będziesz jej używał i wydaje mi sie że ta co dałeś link jest wystarczająco. Chyba że robisz jakieś usługi to lepiej zainwestować. A manometry w prasach często się psują, ja już mam 3 i lipa, 20 łożysk i się psują, bynajmniej u mnie... już nawet nie chce mi sie go znowu wykręcać i reklamować:) teraz jak nic nie robię jest 10T :D

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
my mamy 25 T kupioną 3 lata temu w Inter carsie i sprawdza się bardzo dobrze. Taka siła daje radę

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
te prasy po 1000zł są nic nie warte, widziałem jak gość na tym robił to strach stać w pobliżu bo tak się wygina że masakra

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Wcale się z Tobą nie zgodzę, jak masz idealnie prasę ustawioną to nic tam się nie wygina.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
człowieku, wyciskał mi gość piastę z busa i nie dość że nie poszło to gość z daleka ręką pompował ręką bo bał się że coś pęknie ... lipa to jest i tyle

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
po prostu te prasy tanie to tandeta, nie ma sie spodziewać dobrej rzeczy za 800-1000zł. prasa która nadaje się do pracy to min techwar 20T za 2000zł.
jest już dość solidnie zrobiona

Do góry Bottom