• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki silikon do uszczelek?

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Pamietam ze minimum 300,wystarczy.Zrobilem z niego tez solidna uszczelke do garnka wysokocisnieniowego,bo oryginalna sparciala szybk a to cholerstwo od 10 lat jakbym wczoraj ja zrobil a garnka uzywam b.czesto.
ja mam do bimbru taki z kegi, z czego robisz zacier?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Zacier?!Mam maly garnek,szybciej sie wszystko gotuje.By robic dobre trunki trzeba miec sady i duzo owocow,poza tym do Lacka mam niedaleko i pelno tam znajomych a poza tym jestem abstynentem,nie cierpie mocnych trunkow:) A poza tym,malo kto potrafi zrobic pyszny trunek,nawet sliwowica teraz to zwykla chara:) Garnek mam Aeternum przywieziony z Wloch,niestety uszczelka padla,silikon dap rade,preczej stal szlachetna zerdzewieje,niz ten silikon sparcieje,dlatego polecam,tanio a dobrze:)

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Co polecacie do składania bloku silnika? Chodzi mi o kadłub i zespolone pokrywy łożysk głównych? Tak żeby było trwałe i nie ciekło po jakimś czasie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czerwony silikon...:)
Temat wałkowany milion razy, ale wciąż się jakiś jełop musi pytać...przeczytaj se wcześniejsze posty to się dowiesz...:)

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Jełopa sobie w rodzinie poszukaj ok? Idiota, po co się w ogóle wypowiadasz? Żeby sobie postów nabić? Nie wnosisz nic do tematu to zamilcz.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No za to ty dużo wnosisz...:)
Nie potrafisz sobie przeczytać 3 stron postów ze zrozumieniem i wyciągnąć wnioski, bo ci infantylność nie pozwala ?
Czy potrzebujesz obrazków ?

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
No za to ty dużo wnosisz...:)
Nie potrafisz sobie przeczytać 3 stron postów ze zrozumieniem i wyciągnąć wnioski, bo ci infantylność nie pozwala ?
Czy potrzebujesz obrazków ?
Przeczytaj sobie dokładnie te wszystkie posty, jest tam gdzieś o bloku silnika?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
Dirko szary, można jechać już po 15 minutach, reszta 24h do zalania oleju.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
342
Miasto
Piaseczno
Generalnie każdy produkt daje rade, gdyby tak nie było to już w sprzedaży by go nie było. U mnie dirko i reinz ale tylko pod ciśnieniem.... Te dirko w tubkach pózniej zastyga i albo się bawisz żeby udrożnić albo do kosza...

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Po zmianie przez dirko tubki ciśnieniowej przerzuciłem sie na reinz'a

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Reinz ale ostatnio wpadł mi w ręce cx80 w szarej cisnieniowej tubie i też dał radę... Moim zdaniem wszystko Ci uszczelni pod warunkiem że dobrze oczyscisz powierzchnię i odtluscisz... No prawie wszystko...

Florian29a

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Podkarpacie
Osobiście wydaje mi się że dirko jest lepsze bo z Victora czasem się leje. Polecam również dirko tylko nie w tubce tylko co się wyciska pod swoim ciśnieniem. Bardziej prezycyjny i efektywneijsze smarowanie podłoża

Do góry Bottom