• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

whysolek

Początkujący
Punktów
0
Witam. Podpinam się do wypowiedzi, szukam urządzenia diagnostycznego, którym mógłbym np. odczytać i kasować błędy CHECK ENGINE, lub cofnąć tłoczki w MB w210, oraz odczytać parametry silnika.Wiem dobrze że sławny ELM327 to pic na wodę za 30 zł... szukam od bardzo dawna takiego interfejsu który dał by radę. Pracując w PEUGEOT SERVICE pracowałem na interfejsie serwisowym taki jak ten - LEXIA PSA http://allegro.pl/interfejs-serwisowy-lexia-psa-xs-evolution-i4977709410.html , zaś oprogramowanie na PC to Peugeot Planet(bardzo intulicyjny). Jak wiadomo tylko dla peugeotów citroenów. Ja szukam częgoś ogólnego zastosowania dla małego warsztatu gdzie przyjeżdzają pospolite autka.KTS BOSCH-a jest zbyt drogi, autoboos też. Możecie wyrazić opinie na temat tego urządzenia - http://allegro.pl/ds150e-jak-autocom-delphi-8-kabli-wysylka-gratis-i5048086748.html . Zapewne to jakiś klon DELPHI lub autocom? czy warto to kupić ? Proszę o wyrozumiałość bo to pierwszy post i wiem że gdzieś na forum był ten temat poruszany:) Czekam na odpowiedzi.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No to co pisza ze tester za 600 zł to sorry ... szkoda kasy ELM327 to znowu inna bajka i czeto bywa bardzo użyteczny, nie będę namawiał na kupowanie nielegalnych klonow ale teraz pojawił się VCM UCANDAS , nie mam jeszcze o nim wiele informacji ale rokuje nadzieje.

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Witam. Podpinam się do wypowiedzi, szukam urządzenia diagnostycznego, którym mógłbym np. odczytać i kasować błędy CHECK ENGINE, lub cofnąć tłoczki w MB w210, oraz odczytać parametry silnika.Wiem dobrze że sławny ELM327 to pic na wodę za 30 zł... szukam od bardzo dawna takiego interfejsu który dał by radę. Pracując w PEUGEOT SERVICE pracowałem na interfejsie serwisowym taki jak ten - LEXIA PSA http://allegro.pl/interfejs-serwisowy-lexia-psa-xs-evolution-i4977709410.html , zaś oprogramowanie na PC to Peugeot Planet(bardzo intulicyjny). Jak wiadomo tylko dla peugeotów citroenów. Ja szukam częgoś ogólnego zastosowania dla małego warsztatu gdzie przyjeżdzają pospolite autka.KTS BOSCH-a jest zbyt drogi, autoboos też. Możecie wyrazić opinie na temat tego urządzenia - http://allegro.pl/ds150e-jak-autocom-delphi-8-kabli-wysylka-gratis-i5048086748.html . Zapewne to jakiś klon DELPHI lub autocom? czy warto to kupić ? Proszę o wyrozumiałość bo to pierwszy post i wiem że gdzieś na forum był ten temat poruszany:) Czekam na odpowiedzi.

Sprzedam używanego kts 340 z ważną licencją. Dam znać do kiedy licencja bo nie pamiętam dokładnie. Cena 7000 zł

Punktów
0
Miasto
Warszawa
Koledzy chce kupi jakis teser diagnostyczny tak do 3000 zł
Sprzet musi byc nowy bo staram sie o dotacje,myslałem o LAUNCH X-431 DIAGUN ,ale nie jest po polsku doradzcie cos.
Witaj. Polecam X431 pro +V bardzo stabilny połowa po Polsku. Ale jest bardzo intuicyjny.
Ostzregam przed testerami F3 Pisze gość z Białegostoku RMG a tak naprawdę z Hajnówki bo kiedyś pokwapiłem się i pojechałm do gościa ponieważ nie chciał mi uznać reklamacji i poleca jak pisze Profesjonalny tester diagnostycznyPL
Wielka porażka. Zero programowania.
Zero jeżeli chodzi o immo. Porażka.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
mam starszego pro z drukarką , ma ktoś do niego najnowsze aktualizacje ?

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Mam kilka sprzętów ale ostatni nabyty ponad rok temu bardzo pozytywnie zaskoczył i zaskakuje. Mam na myśli G-scana. Niestety to już nieco większa kasa bo trzeba wydać ok 8-9 tysiaków, ale nie żałuje. Działam nieraz z autami które są odsyłane od warsztatu do warsztatu bo tylko są tam w stanie odczytać błędy a Gscan potrafi naprawdę sporo.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mnie sie często zdążają po serwisowe z ASO ... i nieraz różne zabawki pracują

maydayxxx

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Drawsko Pomorskie
www.facebook.com
Ja kupiłem w maru CDP+ clona i gościu polecany tu na forum złapał wtopę i musiałem się zgłosić ze sprzętem na komendę i to zdać. Potrzebuję czegoś na własny użytek osobowe i ciężarowe polećcie coś w przystępnej cenie

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Czy miałeś z tego tytułu jakieś kłopoty jako nabywca ?

Do góry Bottom