• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Choćby cena aktualizacji...
Rzeczywiście cena abonamentu też jest argumentem. Początki cdif3 nie były najlepsze. Powiem szczerze, że długo trzeba było czekać póki zaczęły się pojawiać jakieś lepsze możliwości programu niż tylko odczytywanie błędów.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
to chyba najważniejszy element kosztów bo to koszty eksploatacji

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jest na alledrogo cdif-2 kpl. za 4k. więc cena nie jest Marku śmieszna, bo x-toola kupiłem za nie całe 7k. z czego mam podstawkę pod eeprom i możliwość kodowania.
Wszystkie przewody łącznie z multiplekserem do mercedesa i wtyczki do wszystkich marek. Możliwość i ilość obsługiwanych sterowników nie porównywalna do Cdif-a
Gdyby do tego cdif-a dołożyć coś takiego to cena by była podobna do mojego, ale sprzęt używany i starszej generacji...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
czytanie pamięci na pewno się przyda tyle ze mam parę programatorów nawet poczciwy willem sie gdzieś poniewiera , programatory sa za niewielkie pieniądze dostepne i sa oczywiście takie że samochód kupisz tyle ze to nie bedzie wykorzystane

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Posiadam cdif3 standard. Znajomy robi na cdif2 i twierdzi, że w porównaniu ich, dwójka jest lepsza i daje większe możliwości. Cdif3 jest cały czas aktualizowany ale jeszcze brakuje mu trochę. Powiem szczerze, że mając kiedyś auto-coma byłem bardziej zadowolony.

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Właśnie. Czyli skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? ☺

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Powiem tak .... wszystko zalezy co jest potrzebne i jak sie używa żeby bardziej skomplikowane rzeczy robić trzeba mieć narzędzia a to tylko narzędzie jak młotek tylko nie kompatybilne ... choc lapkiem gwoździa wbijesz ale motkiem nie poczytasz steru

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
W samo sedno. Problemem jest to, że cdif3 nie czyta ciężarowych.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nie bylo mowy o ciężkim sprzęcie...
Nano diag texy chyba też nie pociągnie ciężarowych. Jeśli ma obsługiwać od osobowych po ciężarowe to albo auto-com albo texa tylko, że txt's. Zaletą texy jest możliwość podłączenia maszyn rolniczych, łodzi, motocykli... po uprzednim wykupieniu softu na każde z osobna co daje kosmiczną sumę :cool:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Uzywa ktoś BrainBee fast Box 2 ? ciekawy jestem ile to warte .

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Nie bylo mowy o ciężkim sprzęcie...
Nano diag texy chyba też nie pociągnie ciężarowych. Jeśli ma obsługiwać od osobowych po ciężarowe to albo auto-com albo texa tylko, że txt's. Zaletą texy jest możliwość podłączenia maszyn rolniczych, łodzi, motocykli... po uprzednim wykupieniu softu na każde z osobna co daje kosmiczną sumę :cool:
Rzeczywiście nie było mowy. Ale co komu jest potrzebne.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Uzywa ktoś BrainBee fast Box 2 ? ciekawy jestem ile to warte .
Kiedyś cały czas robiłem na Brain bee ST6000 i dawał rade. Ogólnie to pierwszy tester na którym zaczynałem przyrodę z mechanika. Nie wiem jak teraz bo ostatnio bawilem sie nim 2 lata temu. Chyba od tego roku już nie ma dla niego aktualizacji wiec upewnij się czy dalej wspierają fast box 2.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mnie interesuje ten brain bee fast box2 albo raczej kolega mnie dreczy czy kupic czy nie bo ma jakis stary itp .. on sam nie wie co chce ...

Nakadia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rybnik
Witam
Czytałam na różnych stronach/forach o sprzęcie diagnostycznym i...coraz bardziej nie wiem czego szukać. Z tego tematu jestem trochę zielona, ale trzeba poszerzać wiedzę.

Szukam czegoś w miarę taniego (do prywatnego użytku tylko i wyłącznie) do odczytania i skasowania błędów. Nastawiam się na starsze Ople i BMW.
Coś polecacie? Wiem, że do Opli chwalą sobie op-com tylko cena... Nie da się taniej? (VW z tego co wiem ma się lepiej...)
Rozumiem, że cena=jakość, ale do własnego użytku nie uśmiecha mi się wydawać kilku tyś.
Pozdrawiam

Derlik Auto-Serwis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kierpień
Ja pracowałem lata na Fast Boxie i o ile wersja jest aktualna to złego słowa o testerze nie można powiedzieć. Dalej można znaleźć "używki" na rynku

Do góry Bottom