• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
tak zgadza się i do tego dobry sprzęt najlepiej oryginalny aby służył jak najdłużej

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zapowiadają na androida ciekawy jestem kiedy będzie
Marku,odśwież informacje, bo chyba na alledrogo gościu już ma z wersją na andruta...:D:D

no raczej serwomotoru turbo nie wystroi ELM w VAG-u, ja ELM-a używam na MES-ie do włochów i chodzi super, chociaż chce różne kolory...:D

a dla niego to Bihor dobrze napisała, VPecker- legal i kasa i na początek załapie o co chodzi.
Mnie denerwowała szata i menu, ale on zaczyna więc nie jest skrzywiony zawodowo...:D

Ostatnia edycja:

Jakub2000

Nowy
Punktów
0
Miasto
Turek
a wie ktoś może ile kosztują aktualizację do vpecker'a ? bo rok są darmowe a potem płatne z tego co wyczytałem

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Witam Panowie i Panie,
Właśnie zakupiłem laptopa , który bedzie przenaczony tylko do diagnostyki samochodowej, dałem za niego 3000zł Teraz przydałby mi się jakiś program diagnostyczny i interfejs. Co polecacie? Zaczynam przygodę z mechaniką, pracuję już jakiś czas i teraz chciałbym sobie coś dorobić u siebie, także na sprzęt oryginalny na pewno mnie nie stać na razie, nie wiem kompletnie co kupić u nas w robocie mamy kts i texe ale to zdecydowanie poza moim budżetem. Głównie chciałbym coś do odczytu błędów, wglądu do wartości rzeczywistych, regulacji el nastawczych, żeby się w miarę dobre łączył z silnikiem, abs i poduszkami. Oczywiście im więcej aut będzie obsługiwał tym lepiej. mozecie coś konkretnego polecić? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś propozycje.

tranzbet

Początkujący
Punktów
0
MAXIECU www.maxiecu.com.pl używam od roku i jestem mega zadowolony. LEGAL!!! I cena za full z bluetooth 1400zł. Działa na laptopie i ma opcje tabletu.
Licencja przypisana do interfejsu i można mieć na tablecie i na laptopie bez problemów.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Ogarnij ELM położenia krańcowe serwomotoru turbiny w audi 3.0 TDI 11r +

A czym ty to ogarniasz bo widzę ze jesteś najmądrzejszy z całej wsi.
Moze jeszcze potrafisz zrobić adaptacje pod zderzak przez złącze diagnostyczne :p

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Laptop za 3000 do diagnostyki ? to jak F16 do orania pola ...
No wiesz Marku chciałem kupić porządny sprzęt, który posłuży długo i nie bedzie się wieszał, będzie używany oczywiście jeszcze do internetu i różnych dupereli ale przede wszystkim chce się skupić na diagnostyce samochodowej.

MAXIECU www.maxiecu.com.pl używam od roku i jestem mega zadowolony. LEGAL!!! I cena za full z bluetooth 1400zł. Działa na laptopie i ma opcje tabletu.
Licencja przypisana do interfejsu i można mieć na tablecie i na laptopie bez problemów.
Powiedz mi jak długo używasz już tego sprzętu? Spotkałeś się już z przypadkiem że nie połączył się z samochodem, jaka jest szybkość połączenia, można w miarę dużo rzeczy tym zrobić? Czytałem na ich stronie i oczywiście wrażenie bardzo dobre ale sam wiem że to co piszą na stronie a rzeczywistość to 2 różne światy. Raczej wątpię aby w takiej cenie był to oryginalny jakiś sprzęt ale jeśli robi robotę to na pewno się nad nim zastanowię poważnie.

Odpowiedź masz wyżej...
Tak tylko jak patrze na alledrogo na te interfejsy to są albo po 500 zł albo po 3 tys. ,piszecie że wszystko to chinole i z tego samego ryżu, ale cena nie jest ta sama , tylko to już ogromna różnica jak dla mnie, a chciałbym coś sprawdzonego, nie szukam super fajnego sprzętu, którym mogę zrobić położenie krańcowe turbiny , czy jakieś aktywacje pomp. Pop prostu potrzebuję tego do podstawowej diagnostyki tak jak pisałem, ajak wszystko pójdzie w dobrą stronę to wtedy będę myślał nad czymś legalnym i oryginalnym za kilkanaście tysięcy.

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Mówisz o vpecker? Ale tam na stronie jest do pobrania program, a z jakim interfejsem działa, z każdym?
A może powiesz jak Ty zaczynałaś przygodę z diagnostyką, z czego korzystałaś?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
z miernika analogowego i lampy stroboskopowej, potem były diagnoskopy z oscyloskopem,, i tak dalej...:)

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
No ale miernikiem nie bardzo skasujesz błedy czy wejdziesz w parametry rzeczywiste :)

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
pytałeś o początki mojej przygody...
a w rzeczywiste często wchodzę nawet obecnie multimetrem jak najbardziej...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Taki laptop zupełnie sie nie nadaje a jak soc jest do wszystkiego to jest do niczego , najlepiej działa stary XP i 7 32 bitowa reszta hmmm .. i za tcene kupiłes plastika a nie bisness class z metalową obudową ale ...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Przyjacielu odisem...
A czym ty to ogarniasz bo widzę ze jesteś najmądrzejszy z całej wsi.
Moze jeszcze potrafisz zrobić adaptacje pod zderzak przez złącze diagnostyczne :p
A tu masz do wglądu...
Miałeś takie cuda?

Załączniki

• IMAG0410.jpg
    IMAG0410.jpg
    3,5 MB · Wyświetleń: 36

wiesiek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
antwerpia
www.facebook.com
za te pieniądze ,to polecił bym Ci scan diaga ,dosc solidny sprzecik za nie duze pieniadze a o wiele lepszy od diaguna itp w dodatku po polsku

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
Piekna Bestia Oj widzę ze chcesz tutaj rewie mody urządzić ... Nie miałem takiego jeszcze na warsztacie ale pojawi się napewno ...

Do góry Bottom