• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jaki tester wybrać

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Panowie potrzebuje pomocy a nigdzie nie widzę aktualnego tematu z testerami na ten czas co opłaca się najbardziej wziąć i jest warte swojej ceny bo mam wątpliwości co wybrać na uniwersalny tester budzet do 15 000zl ( tak wiem jednym testerem wszystkiego nie zrobisz i najlepiej serwisówki)
- autel ms908s pro
-launch X-431 Pro
-WOW Wurth
czy może pomyśleć o texa chyba że macie coś innego do zaproponowania.

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Własnie wiem ze z tym szału niema ale myślę czym zastąpić starego delphi. Czytając po forach najlepiej wypada autel ale czy warto 14 000 wydać na niego?

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Jak dla mnie to autel ale zakup z aliego a nie od zdzierców w kraju.
Czemu zdziercy? Oni płacą cło, podatek i masz wsparcie na miejscu ale fakt parę tysi zostanie w kieszeni.
No i masz fakturę za zakup w Polsce.
Mając 15tys na pierwszy tester nie brał bym autela. Lepiej wziąć Texe/Wowa do tego VCDS i na jakiegoś launcha wystarczy.
No i cena aktualizacji autela jest w ch..j wysoka.

Ostatnia edycja:

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Aktualizacja w 908 kosztuje 3500zł. Niby dużo, ale w cenie masz BMW i Benz Passthru z pozycji testera. No i kodowania online a tego jest sporo i innym uniwersalem nie ogarniesz.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Aktualizacja w 908 kosztuje 3500zł. Niby dużo, ale w cenie masz BMW i Benz Passthru z pozycji testera. No i kodowania online a tego jest sporo i innym uniwersalem nie ogarniesz.
Gdzie za 3,5 tyś można wykupić aktualizację? Patrzyłem na stronie Viakena tam cena jest prawie 5tyś. Chyba że oni tak windują ceny. Ceny Autela w 2018 poszły w górę " nowa strategia firmy"

Ostatnia edycja:

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Dokładnie aktualizacje autela poszły w górę. I tu nachodzi mnie właśnie pytanie czy warto ta cenę płacić za autela. niby w porównaniu z innymi testerami daje największe możliwości. Może ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja po końcu aktualizacji. Wygląda kodowanie online oraz passthru. Czy lepiej tak jak kolega wyżej napisał kupić Wowa z autodata., vcds, launcher.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
W autel masz tak:koniec abonamentu koniec passthru i kodowania online. Tak mówi każdy przedstawiciel.
Autel staje się najdroższym testerem na rynku. Abonament chyba najdroższy i sprzęt idzie w górę. Jeżeli Autel to może pomysł o 906ts?

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Wszystko zależy od liczby klientów ale mam zasadę że eksploatuje sprzęt przez okres kiedy jest aktualizacja a później sprzedaje i biorę nowy.

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Panowie dzięki wielkie za porady. Gdybyście wy kupowali dla siebie to która opcje byście wybrali.
1. Autel około 10/15k
2 Wow(autodata), launcher, vcds wszystko jak patrzyłem cenowo 15k powinno wyjsc.

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Ja na Twoim miejscu kupił bym lunch z globalnej dystrybucji 4 tys 2 lata aktualizacji online jak już kolega pisał wyżej nasi nie wiedzą ile brać marży :)
Vag can pro z dodatkami 1,6 tys fajnie fleshuje pliki sgo jak musisz podnieść sterownik
wow nie znam ceny ale powinieneś zmieścić się w budżecie
BMW Icom next 2,3 tys od przedstawiciela BMW i sam wykupił dostęp na zasadzie tokenowej kiedy potrzebujesz płacisz t tego co pamiętam 30 euro doba 10 euro godzina
Autel jak dla mnie jest za drogi i dupy nie urywa a jest na rynku o wiele więcej urządzeń pass true które robią lepszą robotę

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Dobrze prawi jagoor, a najważniejsze przewaga jakich marek? Trza się zdecydować , grupę VAGa pewnie a co z innymi? BMW i MERC ?
DO jagoor masz dojscie do UCDS ori? Szukam kogoś kto troche flashuje Forda.
Bmw TOOL od vvdi też glupie nie jest a robi wiecej niż ori Icom NEXT.

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Dokładnie kolego jak mówisz przewaga vagow BMW oraz Mercedesów. Japońce od czasu do czasu. Dziś był umnie przedstawiciel Wow. Oferuję około 6500zl za wow oraz autocom. Z 2 letnia aktualizacją. Za oprogramowanie oraz głowice.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Osobiscie bym nie dal, wolalbym VCDS + merca i bmw w klonach kupic = zostalo by zamiast na abon. na inne zabawki typu wlasnie Vvdi itp.

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Niestety w tym momencie na wszystko potrzebuję fakturę. Chwilę się pobawiłem tym wowem to uważam że nie jest wart tej kwoty.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Niestety w tym momencie na wszystko potrzebuję fakturę. Chwilę się pobawiłem tym wowem to uważam że nie jest wart tej kwoty.
To weź pod uwagę texe. Ja pracuje na wowie plus wiele innych urządzeń i każdy ma swoje wady i zalety. Ale wow spisuje się całkiem dobrze.

Zaden uniwersalny dupy nie urywa.

I to jest w 100% prawda. Jak bumerang powraca pytanie co kupić do kwoty.... Co jest najlepsze....
Nigdy nie było i raczej nie będzie jednego super testera w końcu to zrozumcie

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Lukias ja jestem tego świadomy że niema jednego super ultra testera i nigdy nie będzie. Też przyszedłem z tym pytanie "jaki/jakie wybrać w takiej kwocie"bo niemam tak długie doświadczenia jak wy. I jeszcze nie jestem obeznany w wszystkich testerach i ich możliwościach. Dlatego każda wasza odpowiedz jest pomocna naprowadza na jak najlepszy kierunek zagospodarowania pieniędzy.

Do góry Bottom