• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jaki tester wybrać

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Moim zdaniem rozpoznanie rynku + analiza zysków jest bardziej kluczowa. Jednym moze starczyc jakis launch , wow itp. bo mają dużą konkurencję obok specjalistycznego warsztatu z BMW , Merc czy PSA to po co sie pchać w koszty . Jak jest nisza w jakimś miescie to mozna sie porwac na specjalizacje i pakowac w sprzet . Nie ma zlotych środków tym bardziej rozwiazan ze sprzetem.
Kolo mnie bardzoo bogaty Albeneze ma WOW se chwali robi i sprzedaje drogie fury ,podstawowe naprawy. Jak mu klęknie coś poważnego to przywozi do mnie ma wy,,,ne na reszte. Nie mysli jak douczyc ISN w 8HP itp.
Jedz na targi poogladaj ,podotykaj auta sie zmieniaja i dzis cos czyta peugota 508 a za chwile z poliftem problem odczytac pare waznych rzeczy.
Ja bym szedl w Autel mp808 lub jakis launch x431 na poczatek idzie na nim popracowac i zarobic.

Ostatnia edycja:

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Do kubart
Kolega ma ucds ori bał się kupować z Rosji ale mają stoisko na ebay
https://www.ebay.com/itm/UCDS-UCDSYS-FORD-diagnostic-tool-with-EXTENDED-licence-/272220461283
Tam kupował i jest zadowolony ,robi dużo konwersji z ameryki a tu UCDS wymiata tylko tokeny drogie
Ja osobiście używam VCM II(mam ori ) ale tą grupę robię sporadycznie
Więc VCM robi jako kombajn pass true i jako taki spisuje się znakomicie w końcu to bosch 6516 :)
Nie chce zaśmiecać wątku jak chcesz pogadać to pisz na priv

mMechanik

Gaduła
Punktów
15
Miasto
k
Od dwóch miesięcy mam wow ori i jak narazie wykłada się na co trzecim samochodzie czasami naprawdę na pierdołach fajne jest to źe jest połączony z autodatą ,noi cena na promocji była niezła bo z autodatą 8500

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Pracowałem na praktycznie każdym testerze dostępnym na rynku. Albo specjalizacja w wybranych markach albo kupa kasy na kilka uniwersalnych plus VCDS Op-Com itd
8500 za WOW? To juz trzeba leczyć.
Że dużo za WOW w porównaniu z piratami czy chodzi Tobie o to że jako tester jest słaby?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Kup launch'a . A do marek które robisz najwcześniej kupuj sukcesywnie ori głowice . Jeśli temat nie wypali to za ori głowice zwróci ci się duża cześć kasy. Tylko ori zrobi dobrze diagnozę nie ma co się łudzić a uniwersalny kombajn zostaw do marek które przyjeżdżają raz na ruski rok .

Jordan105

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Blayders dzięki za odpowiedź. Po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi tak właśnie zrobię teraz zostaje kwestia
- Launcher x431 który model wybrać
- vcds do grupy vaga
-impa do BMW
- a do.mercedesa co wybrać?

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Do BMW raczej ISTA ale głowica ta sama, a do merca jak to? StarDiag i masz komplet na ok 80% pokrycia rynku w diagnozę.
Tez stawiałem na Launch od początku :)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Wszystko zależy co najczęściej do ciebie przyjeżdża i z jakiego rocznika . Jak nie przyjeżdżają do ciebie 2-5 letnie auta to zastanowiłbym się nad używkami oryginałów . Z bardzo starym launchu marki układały się w zależności jak daną markę często się używało i w takiej kolejności ja kupowałem oryginaly . VCDS może sobie odpuścić bo launch wolwagena robi naprawdę dobrze i szkoda dublować . Bmw ja teraz mam icom next (ori) na win10 i jestem bardzo zadowolony tylko musi być mocny laptop 16gb ram i przynajmniej i5 byś nie miał pokazu slajdów tylko płynną prace . Do meraca starka c4 albo najnowsza c5 .

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Czytam to wszystko i powiem wam tak że dobrą robote robi x431 mini pro cena teraz to około 2500 zeta z dwuletnią sciągaczką, porównując softy autela i 431 to w większosci przypadków to samo .Tłuczesz takiego przez dwa lata i spokojnie zarabia kase a po tym okresie sprzedaż za pare groszy i następna nówka bo nie opłaca sie kupować aktualizacji .

Do góry Bottom