• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jakich firm montujecie klocki / tarcze ??

Jerzy_62

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wadowice
Ja polecam ceramiczne klocki hamulcowe Power Stop, są znacznie lepszej jakości niz te organiczne i bardziej trwałe

u mnie też się sprawdzają te ceramiczne Power stopy. w brakestock kupiłem w zeszłym roku, bo szukałem takich, które jak najlepiej wytłumią szum i nie będą zostawiać żadnego ciemnego osadu na częściach. do tej pory sprawdzają się świetnie.

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Najczęściej zakładam klocki fomar friction. W zasadzie innych firm jedynie jeśli akurat fomar nie jest dostępny od ręki

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Klocki to klocki, sa lepsze i gorsze. Ja po prostu patrze co maja, ale nie klade popularne tematy, bosch, trw, mintex. Do dostawczakow duzo samko. Powerstop akurat u mnie jest malo dostepny, ale do francuzow jest duzo klockow z oryginalu za ludzkie pieniadze wiec czesto montuje oryginał.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Textar bardzo dobry wybór, brembo również

czuczu

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
A jakie są ceny rynkowe? Ponieważ na aukcji cena za tarcze i klocki Texar to łącznie 247 zł, dlatego się zastanawiam czy to nie za tanio, bo za zestaw Brembo wychodzi łącznie 325 zł.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Cena jest normalna

idź do sklepu w realu i sprawdź ile Ci powiedzą za taki zestaw. Ktoś jak w sieci sprzedaje robi minimalne marże żeby coś sprzedać.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Od lat sprzedaję TRW
- dobry towar
ale
nie ma aftermarketowych tarcz do niektórych bmw ,mb
tylko , oryginał
merc zresztą jako jedyny robi tarcze sam ...nie kupuje i poddostawców

najlepsze tarcze jakie widziałem
to, mało znane DBA

przy montażu najważniejsze jest dokładne oczyszczenie
piasty, sprawdzenie luzów

nie każdemu się to chce robić

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
czesc a co myslicie o zameto, maser sport sprawdzalem i cenowo nie tak zile wyglada a co do jakosci nie wiem możecie cos powiedziec o tych firmach a moze ktos z montował lub montuje

Ostatnia edycja:

michalck81

Początkujący
Punktów
2
Miasto
k/Kielc
A propos Powerstop-ów, potrafi ktoś powiedzieć ile kkm wytrzymują na przodzie? Z mojego doświadczenia TRW wytrzymują ok 40kkm, ATE ok 55km przy takim samym stylu jazdy, co do innych marek to się nie wypowiem, bo dopiero od niedawna zacząłem zapisywać przebiegi przy wymianach części z ciekawości żeby wiedzieć co i ile wytrzymuje.

Łukaszm89

Nowy
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
TRW, ATE , Breck, Bosch. W swoim Sharanku klocki TRW a tarcze Bosch. Nie wiem czemu jak miałem wszysko TRW to przy hamowaniu piszczały

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Ja najczęściej montuje klocki i tarcze pagid, oczywiście nie zawsze,ale najczęściej.

Tytus7023

Początkujący
Punktów
0
Dobre i w miarę tanie klocki to Textary. Może troszkę pylą, ale z hamowaniem nie ma żadnych problemów.

Basia5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
witam, czy ktoś ma felerny model toyoty która ma tarcze hamulcowe razem z łożyskami? czy ktos wie gdzie można je tanio kupić? oryginalne to jakieś 300 zł, na to mnie na razie nie stać, a tarcze coraz bardziej przerdzewiałe :(

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To lepiej się rozbić ? a po co Japończyka kupowała ?

Basia5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
bo to bardzo dobry, niezawodny samochód jest ;) przez parę alt nic się z nim nie zepsuło a i tarcze sa jeszcze dobre, choć niedługo trzeba będzie je wymienić,

Do góry Bottom